Kimyasal Eksfoliasyon Nedir, Ne Faydası Vardır, Tehlikeli midir?


Kimyasal eksfoliasyonu  yani soyma işlemi kısaca anlatmak gerekirse; sivilce, siyah nokta, geniş gözenek, leke ve daha pek çok cilt probleminin çözümüne kavuşturma olarak yorumlanabilir. Bir nevi peeling olarak düşünülebilir ancak elbette peelingten daha etkili ve derin bir işlem gerektirmektedir kimsayal eksfoliasyon.

Birçoğunuz gerek sivilce, gerek ciltteki lekelerden dolayı bazı işlemler yaptırmıştır. Evde ya da güzellik salonlarında. Ciltte meydana gelen her küçük de olsa sorun, moral bozmaya yeter. En göz önünde olan ve dikkat edilen yüzümüzün pürüzsüz olması için elimizden geleni yapar, pek çok bakıma başvururuz. En etkili cilt tedavi ve bakım işlemlerinin başında gelen soyma, ciltteki ölü deri ve sorunlu bölgeleri derinlemesine arındırarak daha sağlıklı bir cilt için özenli bakım yapmaktadır.

yeni başlayanlara özel kimyasal peeling

Kimyasal Eksfoliasyon Nedir?

Peeling, soyma ya da ölü deri hücrelerinden arındırma anlamına gelen eksfoliasyon, cildin en üst tabakası epidermiste bulunan ve ölü deri hücrelerinden oluşan, koruyucu bir katman olan ‘stratum corneum’ adı verilen cilt yüzeyine, kimyasal bir maddenin (AHA, BHA, PHA vb..) uygulanmasıyla sağlanan, ölü derilerin ciltten atılması ve cildin yenilenmesini sağlayan bir işlemdir. Kulağa çok hoş geliyor öyle değil mi?

Bakım ve güzelliğine önem veren herkesin ayda en az bir kez uygulamaya özen gösterdiği bu işlemden sonra manevi olarak da rahatlama sağlanır. Nasıl mı? Tertemiz ve ışıl ışıl bir cildin sağlamış olduğu yüksek moral ve özgüven ile. Kimyasal eksfoliasyon, içeriğindeki tanecikler ile cilde masaj yaparak bir soyma işlemi uygular. Böylece cildin ihtiyaç duyduğu kan dolaşımı da sağlanmış olur. Ancak şunu kesinlikle belirtmemiz gerekir ki, güzellik rutinine mutlaka dahil edilmesi gereken bir işlemdir. Bakım işlemleri ne kadar devamlılık arz ederse sonuç bir o kadar şahane sonuçlar doğuracaktır. Bundan dolayı ayda bir kere bile olsa mutlaka cildi soyma işlemi yaptırmayı ihmal etmeyin.

Kimyasal Eksfoliasyonun Ne Faydası Vardır?

Kimyasal peeling (peeling, cilt soyma) doğru uygulandığında, cilde herhangi bir zarar vermeden en etkili şekilde cildin ölü derilerden arındırılmasına, sivilceleri iyileştirmeye, lekeleri onarmaya, kolajen sentezini hızlandırarak ciltteki elastikiyet kaybını önlemeye yardımcı olur. Birçok kişi kendine şu soruyu soyabilir; “kullandığım cilt bakım ürünleri ile evde ben bu bakımları yapamaz mıyım?”. Aslında evet yapabilirsiniz. Ancak bunun için güvenilir ve cildinize uygun ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir. Kore cilt bakım ürünleri, bu anlamda sizlere en fazla sonuç verecek ve sizi memnun bırakacak ürünler olacaktır. Aşağıda rahatlıkla kullanabileceğiniz Kore markalı kimyasal soyma işlemi için kullanacağınız ürünleri bulabilirsiniz.

Bu işleme yeni başlayanlar için;

By Wishtrend; kimyasal soyma işlemine yeni başlayan hassas ciltler için badem özünden elde edilen mandelic asit içeren bir üründür. Cildi hassas olanlar gönül rahatlığı ile kullanabilir ve ciltlerinde gözle görülür sonuçlar elde edebilir.

Sonuç olarak kimyasal soyma işlemi, daha pürüzsüz ve parlak, canlı ve renk tonu eşit, yenilenmiş bir cilt elde etmeyi sağlar.

 

yeni başlayan hassas ciltler için en özel badem özlü mandelic asit wishtrend

Kimyasal Eksfoliasyon İşlemi Tehlikeli Midir?

Kimyasal eksfoliasyonun cilt için faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış olsa da, yanlış kullanıldığında zararlı da olabilir. Her ürün ve işlem gibi. Her cildin bariyer fonksiyonlarının işleyişi farklıdır, her cildin yapısı ve hassasiyetleri de farklıdır ve dolayısıyla her cildin asit tolerasyonu aynı değildir. Bunun için birçok yazımızda ısrarla üzerinde durmaya çalıştığımız konu, cilt yapısı bilinmeden bakım yapılmamalı ve herhangi bir ürün kullanılmamalıdır. Bir cilde iyi gelen ürünü sizin cildiniz kabul etmeyebilir, çünkü cilt tipiniz aynı değildir. Soyma işlemi zararlı değildir eğer cildinize uygun bir ürün ile yapıyorsanız.

Kimyasal eksfoliasyon hakkında daha detaylı bilgi için çeşitli yabancı bilimsel kaynaklardan ve müşteri deneyimlerinden elde edilen konular için sayfanın en altındaki yabancı referans kaynakları ziyaret edebilirsiniz. Böylece aklınızdaki soru işaretlerine cevap bulmuş olabilir ve bu işlemi daha yakından tanımış olabilirsiniz.

Asitlerle İlgili Diğer Konular

Asitlerin Cilde Faydası Nedir?

Cilt bakımında kimyasal asitlerden en doğru şekilde faydalanabilmek için öncelikle asit çeşitlerini tanımak, hangi amaçla kullanıldıklarını bilmek gerekir. Sayfamızda asit çeşitlerini ve cilde faydalarını bulabilirsiniz. Ancak kısaca değinmek gerekirse, her ne kadar kimyasallardan uzak durulmak istense de bazı ürünler kesinlikle ciltle dost içeriklere sahip kimyasallardan oluşmaktadır. Cilt asitleri gibi. Hyarülonik asit gibi. Pek çok kozmetik ve cilt bakım ürününde kullanılan hyarülonik asit, cildi tazelemeye yardımcı olan en etkili maddedir. Ölü deriyi temizler, cilde nefes aldırır, gözenekleri sıkılaştırır ve cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlar. İçeriğinde Hyarülonik asit bulunan ürünleri eğer ürün yapısı da cildinize uygunsa rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Kimyasal Eksfoliasyon Nedir, Ne Faydası Vardır, Tehlikeli midir?
Kimyasal eksfoliasyon hakkında bilmeniz gereken temel konulara başlığa tıklayarak hemen ulaşabilirsiniz. 

Kimyasal Asit Çeşitleri ve İşlevleri Nelerdir?
Cilt bakımında kimyasal asitlerden en doğru şekilde faydalanabilmek için öncelikle asit çeşitlerini tanımak, hangi amaçla kullanıldıklarını bilmek gerekiyor. Sizin için kimyasal asit türlerini açıkladığımız sayfaya, başlığa tıklayarak hemen ulaşabilirsiniz.

Hangi Kimyasal Asidi Tercih Etmeliyim?
En etkin düzeyde hangi cilt sorununa hangi asitlerin daha iyi geleceği ve hangi cilt tipinde hangi asitlerin daha iyi çalıştığı ile ilgili uzman yazımıza başlığa tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kimyasal Asitleri Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Kimyasal asitlerle birlikte hangi içerikleri aynı rutinde kullanmanın irite edici olabileceğİ ile ilgili yazıya başlığa tıklayarak hemen ulaşaiblirsiniz.

Hangi Kimyasal Asidi Tercih Etmeliyim?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hyarülonik asidi rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Ancak en etkin düzeyde hangi cilt sorununa hangi asitlerin daha iyi geleceği ve hangi cilt tipinde hangi asitlerin daha iyi çalıştığını bu sayfadan öğrenebilirsiniz. Korendy Türkiye, cilt bakımı ile ilgili merak ettiğiniz her sorunun cevabını bulabileceğiniz bir adres olmakla birlikte, sevilen Kore cilt bakım ürünleri ile sizlere en doğru bakım uygulaması için yardımcı olan bir isimdir.

Güzellik ve bakım yabana atılmaz. Cilt tipinizi iyi tanıyın ve güzelliğe giden yolda güvenilir işlemler, ürünler ile kendinizi mutlu edin 😊

Referanslar