10 Adımda K-Beauty Kore Cilt Bakım Rutini


YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN 10 ADIMLIK K-BEAUTY RUTİNİ 

Günlük cilt bakımlarının bir rutin haline getirilmesi gerekmektedir. Özellikle güzellik ve bakımına özen gösteren kadınların, bu rutinlerini ihmal etmemesi gerekir. Çünkü güzellik denilince akla ilk olarak yüze yakışan makyaj, saç ya da zevkli şık kıyafetler değildir. Güzellik sağlıklı ve bakımlı bir cilt ile başlar. Cilde ne kadar önem verilirse, ilerleyen zamanlarda karşılığını size en pürüzsüz haliyle verecektir. Düşünsenize nemli bir cilt, yumuşacık bir görünüm, pürüzsüz ve lekesiz bir yüz sizce de daha sağlıklı görünmez mi? Evet kesinlikle görünür. Bundan dolayı kullandığınız ürünler ne olursa öncelikle cildinizin ihtiyaçlarını karşılasın. Cilt yapısına uygun olmayan ürünleri ne kadar kullanırsanız kullanın, her ne kadar bakımınızı bir rutin haline getirin yine de olumlu karşılıklarını alamazsanız. Bundan dolayı gerek cilt temizleme ürünleri, gerek nemlendiriciler kesinlikle cildinizin ihtiyaç duyduğunu bakımı sağlamalıdır.

K-Beauty Cilt Bakımı Nedir?

K-Beauty bakımını daha önce duydunuz mu bilemeyiz ancak şu dakikadan sonra bu bakımı bir alışkanlık hatta hayat felsefesi haline getireceğinizi bilmenizi isteriz. Hani o devamlı merak konusu olan Koreli kadınların güzellik sırları var ya, işte o sırlara basit bir şekilde K-Beauty bakım ile kavuşabileceksiniz. Kore kozmetiği olarak da adlandırabileceğimiz bu bakım içerisinde, adım adım kendi güzellik rutininizi oluşturacaksınız. Koreli kadınların en büyük özelliği, Kore marka kozmetik ürünlerinin doğal içeriklerden oluşması ve Uzak Doğu’nun cilde faydalı yağlarının bu kozmetik ürünlerinde kullanılmasıdır. Cildin ihtiyaç duyduğu tamamen doğal nem ve bakımı sağlayan bu ürünleri, ülkemizde de Korendy Türkiye’de rahatlıkla bulabilirsiniz.

Her ne kadar 10 adımlık rutin Güney Kore’de test edilmiş ve faydası kanıtlanmış olsa da her gün bu 10 adımı uygulamanıza gerek yok. Bunun yerine cildin ihtiyacına göre tercih yapabilirsiniz. Özellikle 5, 6 ve 7. basamaklar cilt sorunları olanlar için gereklidir. Diğer adımlar temel cilt bakım rutini olarak gerekmektedir.

K-Beauty Cilt Rutini Nasıl Yapılır?

1. Yağ Bazlı Temizleyici

Ciltteki lekelerin ilk tabakasını ve makyajı temizler. Kuru yüzünüze temizleyiciyi masaj yaparak uygulayın ve ılık suyla durulama yaparak kullanın. 
Sitemizi ve blog yazılarımızı takip edenlerin çok iyi bildiği ayrıca devamlı bahsettiğimiz bir gerçek vardır o da; en önemli cilt bakımının cilt temizliği olduğudur. İlk bakım kesinlikle temiz bir ciltte olur. Bakımına önem verenlerin çok iyi bildiği bu kural tüm dünyada geçerli bir durumdur. Maske ya da peeling uygulamadan önce de dikkat etmişseniz ürünler üzerindeki kullanma talimatlarında “temiz cilde uygulayınız” ibaresi yer alır. Çünkü gözeneklerin kir dolu olması, yapılan maskenin deri altına iletilmemesine neden olacak ve böylece bakımdan hiçbir verimli sonuç alınamayacaktır. Kirden ve yağdan tamamen arındırılmış bir cilt parlayacak ve yapacağınız her türlü bakım sizleri gayet memnun edecektir. 
Yağ bazlı temizleyiciler için lütfen tıklayın.

2. Su Bazlı Temizleyici

Yağ bazlı temizleyiciden sonra kalan kirleri temizler. Su ekleyerek köpük oluşmasını sağlayan, yüzünüze ve boyun bölgenize köpüğü uygulayıp hafif masaj yapın. Ilık suyla durulayın. Cilt tipinize göre ürün kullanmakta fayda vardır. Yağ bazlı temizleyiciler özellikle kuru ciltler için sıklıkla önerilen ürünlerdir. Cildin ihtiyaç duyduğu nemi sağlar ve daha yumuşak bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Ancak ardından su bazlı ürünler kullanarak ciltte kalan fazla yağları temizlemeniz gerekir. Çünkü cilt ihtiyaç duyduğu nemi depolayacak sonrasını kusacaktır. Bundan dolayı cildinizde birikecek olan yağı mutlaka hafif su bazlı bir ürün ile temizlemeniz gerekmektedir. Korendy Türkiye ürünlerinden cildinize en uygun olanı tercih edebilir ve rutininiz ikinci ayağını yerine getirebilirsiniz. 
Su bazlı temizleyiciler için lütfen tıklayın.

3. Eksfoliasyon (Peeling)

Cildinizi ölü cilt hücrelerinden arındırıp kullanacağınız cilt bakım ürünlerinin cildinize daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Cildinize yumuşak bir şekilde masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Haftada ortalama 2-3 defa tekrarlayın. Bakım rutininiz ne olursa olsun mutlaka içinde bir peeling bulunmaktadır. Çünkü peelingler cilt bakımı için olmazsa olmaz ürünlerdendir. Temizlik, tonik, nemlendirici başlıca rutininizdir. Ancak zaman içinde cilt yüzeyinde ölü deriler oluşur. Bakımlı bir ciltte her ne kadar ölü deri birikimi bir nebze daha az olsa da, haftada bir ya da iki kez yapılacak peeling, var olan tüm ölü deriyi temizleyecek ve cildinizin rahat bir nefes almasını sağlayacaktır. Şunu unutmamak gerekir, özgürce nefes alan cilt ihtiyaç duyduğu oksijeni tamamen doğal yollardan karşılamış olacaktır.
Peeling ürünleri için lütfen tıklayın.

4. Tonik

Cildinizin ph değerini dengeleyerek nemli kalmasını sağlar. Parmak uçlarınızla yada pamuk yardımıyla cildinize içten dışa doğru hareketlerle uygulayın. Basit ürünler gibi görünseler de tonikler günlük cilt bakım rutininin kesinlikle yapı taşlarındandır. Bundan dolayı cildin toniği daha iyi emebilmesi için belirtilen şekilde uygulamanızda yarar vardır. 
Tonik ürünleri için lütfen tıklayın.


5. Esans

Hücre yenilenmesine yardımcı olur, aynı zamanda cildi nemlendirir ve onarır. Cildinize damlattıktan sonra parmak uçlarınızla cildinize hafif masaj yaparak uygulayın. Kore kozmetik ürünleri arasında esanslar en fazla tercih edilen ürünlerdir. Koreli kadınların da rutininde devamlı bulundurdukları esanslar, Uzak Doğu’nun en önemli ürünleridir. Cilde faydaları saymakla bitmeyecek olan
Esans ürünleri için lütfen tıklayın.

6. Tedavi Ürünü (Serum veya Ampül)

Belli bir bölgeyi tedavi etmeyi hedefler. En belirgin özellikleri tamamen tedavi edici ürünler olmalarıdır. Cilt lekeleri, geniş gözenekler ya da zaman içinde oluşmuş tahrişi en iyi şekilde tedavi eden serumlar (ampuller), evinizde mutlaka bulundurmanız gereken bakım ürünlerinizden olmalıdır. Cildinize parmak uçlarınızla uygulayın.
Serum ve Ampül ürünleri için tıklayınız.

7.  Yaprak yada Sürülebilir Detox Maske

Cildinizi çok yoğun bir şekilde besler ve nemlendirir. Haftada bir kaç kez cilde uygulanabilir. Maskeler de peelingler gibi her gün kullanılmak yerine, haftada bir ya da iki kez kullanılması gereken bakım ürünleridir. Cilt tipinize göre tercih etmeniz gereken maskeler, cilde nem sağladığı gibi vitamin takviyesi yaparak daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. 
Kağıt maske ve sürülebiliir maske ürünleri için lütfen tıklayın.

8. Göz Bakımı

Hassas göz belgesini nemlendirir ve korur. Parmak uçlarınızla göz çevrenize nazikçe uygulayın. Cilt bakımı için bazı kadınlar göz bakımına pek fazla önem göstermez. Kullandıkları pudra ya da fondöten ile göz çevrendeki morlukları kapatmaya çalışır. Oysaki var olan sorunun üzerini örtmekten ziyade çözmek daha kalıcı ve olumlu sonuçlar sağlayacaktır. Göz çevresi oldukça hassas bir deriye sahip olduğundan dolayı, bu bölge için kullanacağınız ürünleri özenle seçmeniz gerekir. Göz çevresi bakımı, ince çizilerin görünümünü azaltacak ve yeni çizgi oluşumunun önüne geçecektir. 

Göz bakım ürünleri için lütfen tıklayın.

 

9. Nemlendirici

Ciltteki nemi tutar, kırışıklıkları giderir, bir önceki adımda uyguladığınız besinleri cilde yedirir. Parmaklarınızla hafifçe cildinize vurun, ekstra neme ihtiyacınız olduğu zaman nemlendirici yerine uyku maskesi kullanın.
Günlük cilt bakımının aslında son ayağıdır nemlendirici. Ve mevsim farkı gözetmeksizin cildiniz için mutlaka nemlendirici kullanmanız gerekir. Unutmamak gerekir ki, nemli bir cilt daha geç yaşlanacaktır. Nemlendiri Kremler, Nemlendirici Yağlar ve Nemlendirici Jeller için lütfen tıklayın.

10. Güneş Koruyucu

Yaşlanmayı ve cilt kanserini önler! Her sabah cilt bakım rutininizin son aşamasında uygulayın. Güneşin yararlı etkileri olduğu gibi ne yazık ki ciltte zararlı etkileri de mevcuttur. Güneş lekeleri gibi. Güneş koruyucu olmadan dışarıya çıkmamanız cildiniz için yapmış olacağınız en önemli iyilik olacaktır. Yaz ya da kış ayırmaksızın mutlaka güneş kremi kullanmanız şarttır. Güneş Koruyucular ürünler için lütfen tıklayın.

Yukarıda bahsettiğimiz bahsettiğimiz cilt bakımı sıralaması içinde 10 madde, günlük K-Beauty bakımı için gerekli olan adımlardır. Ancak bir bakım yapmadan önce mutlaka kullanacağınız ürünlerin kalitesi ve güvenirliğinden emin olmanız gerekmektedir. Aksi halde cilt üzerinde istenmeyen tahribatlar meydana gelebilir. Korendy Türkiye ürünleri, kalitesi ve güvenliği kanıtlanmış ürünler olup, her cilt tipi için uygun içerikleri ile günlük rutininiz için en önemli destekleyiciler olacaktır.

Bakımsız cilt, güzelliğinize gölge düşürmesin. 😊