Yaz Aylarında Doğru Nemlendirici Seçme Rehberi


Yaz Aylarında Doğru Nemlendirici Seçme Rehberi

 

Cildimizin nem ihtiyacı mevsimlere göre değişiklik gösterir. Sıcak yaz aylarında ciltte ağırlık yapmadan cildin ihtiyaçlarını karşılayan ideal nemlendirici ve özelliklerini sizler için sıraladık. Her cilt tipinin nem dengesi ve ihtiyacı farklıdır. Özellikle havaların ısınması ve nem oranının artması ile birlikte, birçok cilt tipinde sebum üretiminde artış gözlemlenebilir. Bu artışa karşılık, nemlendirici kullanmayı bırakmamalı sadece daha hafif yapılı nemlendirici ya da losyonlar tercih edilmelidir. Pek çok kadının düştüğü yanlışlardan biridir yaz mevsiminde nemlendiriciyi kullanmayı bırakmak. Oysaki, cilt her daim nemlenmeye ihtiyaç duyar. Her ne kadar sebum artışı yaşanırsa yaşansın, cildin alt tabakasına kadar işleyecek olan cildinize uygun bir nemlendirici bakım ile cildinize iyi bakmanın mevsimsel farkı olmamalı. Cildiniz yağlı ise yaz aylarında hafif su bazlı nemlendiricileri tercih edebileceğiniz gibi kuru ciltler kullandıkları ürüne devam da edebilir ya da yoğun nemlendirmeden ziyade yine hafif ürünler tercih edebilir. Unutulmamalıdır yaz mevsimindeki yoğun hava nemi, ciltleri de etkiler. Bundan dolayı yoğun nemlendirici kullanımı cildin kusmasına neden olacaktır.

Nemlendirici Bakım Ürünleri Nasıl Seçilir?

En çok merak edilen soruların başında, “nemlendiriciler nasıl seçilir?” sorusu gelmektedir. Ne yazık ki bakımını ihmal etmemeye çalışan ancak cilt tipini tanımayan birçok kadın mevcut. Bu durum bir bakımdan verimli sonuç alınamamasındaki en büyük nedenlerden biridir. Kullanılan ürün ne kadar pahalı ya da kaliteli olursa olsun, eğer sizin cilt tipiniz için uygun bir ürün değilse paranızın çöp olacağını ne yazık ki söylemek durumundayız. Bu anlamda Kore kozmetik markaları her kadına hizmet eden sektör olup, ürünleri ile tüm cilt tiplerine hitap etmektedir. Korendy Türkiye de, Kore güzellik ürünleri çeşitlerinin satışını yaparak en önemli bakım ihtiyacı ürünleri sizlere ulaştırmaktadır.

Cildiniz kuru, yağlı ya da karma olabilir. Cilt tipini tanımaktan kastımız budur. Yağlı bir cilde yoğun bir nemlendirici kullanımı cildin fazla yağdan yapısının bozulmasına aynı zamanda lekelenmelere neden olacaktır. Ya da kuru ve pul pul dökülen cilde yağ dengeleyici su bazlı ürün kullanımı cildi nemlendirmeyecek, bir değişiklik meydana getirmeyecektir.

Farklı cilt tiplerinin ihtiyaçları, hangi içeriklere dikkat etmeleri gerektiği ve ciltlerine uygun olacak nemlendirici önerilerini paylaşıyoruz.

Kuru Ciltler İçin Nemlendirici Ürünler

Kuru cilde sahip kadınlar, her zamanki gibi cilde nemi hapseden oklüzif içerikleri tercih etseler de kışın kullanılan nemlendiriciler bu dönemde ağır gelmeye başlar. Losyon kıvamında nemlendiriciler ihtiyaçlarını karşılamaya yetecektir. Kuru ciltler yağlı ciltlere nazaran daha solgun görünür. Aynı zamanda daha erken zamanda ince çizgi görünümü başlar. Bu da birçok kadını rahatsız eden bir durumdur. Bundan dolayı kuru ciltler ekstra bakıma ihtiyaç duyar. Bunun için uygun bir nemlendirici ya da losyon ile cildin nem ihtiyacını karşılayabilir, güzel bir bakım yapabilirsiniz.

İçerikler: Hücreler arası boşluğu doldurarak cilde pürüzsüz görünüm veren, cildi yumuşatan ve besleyen doğal yağlar formülde bulunmalı. Kışın tercih ettikleri ağır oklüzifler yerine nemi cilde hapsetmeyi hedefleyen polimerler ağırlık yapmadan cildin nem kapasitesini korumayı sağlayacaktır.

Ürün tavsiyesi:

Atopalm yatıştırıcı jel losyon. Bu losyon cilde derinlemesine nüfus ederek ihtiyaç duyulan nemi sağlayacağı gibi cildin daha parlak görünmesini mümkün kılacaktır. Ayrıca tüm Atopalm ürünleri çeşitlerini tıklayarak hemen inceleyebilirsiniz.

Atopalm Yatıştırıcı Jel Losyon

Normal Ciltler İçin Nemlendirici Ürünler

Normal ciltlerde, sebum üretimi ideal seviyededir. kKış ve sonbahar mevsimlerinde rahatlıkla kullanılacak olan losyonlar bu dönemde ağır gelmeye başlarsa aynı görevi üstlenecek fakat daha hafif yapıda olan esansları kullanabilirler. Su bazlı ince yapılı ürünler gibi. Cilt tipleri arasında en uygun bakıma sahip olan cilt tipi olan normal ciltler, gerek nemlendirme gerek bakım konusunda kolaylık sağlayan bir yapıya sahiptir.

İçerikler: Cilt üzerinde film oluşturarak nem kaybını önleyen polimerlere ihtiyaç duyarlar. Emoliyanlar cilde bu dönemde fazla gelebilir, bunun yerine nem çeken bitki özleri, gliserin ve hyalüronik asit gibi humektanları tercih edebilirler.

Ürün tavsiyesi:

Klairs angi aging bakım yağı. Bu ürün hafif formülü ile esasında tüm cilt tipleri için uygundur. Vitaminli bitki özlerinin içeriklerinin cilde sağladığı yararları zaman içinde hissetmeye başlayacak ve gün be gün cildinizi daha fazla seveceksiniz. Klairs ürünleri çeşitlerine tıklayarak hemen ulaşabilirsiniz.

Klairs Anti-aging bakım yağı

Karma ve Yağlı Ciltler İçin Ürün Tavsiyesi

Özellikle yaz mevsiminde, sıcak hava ve nemin etkisiyle sebum üretimindeki artış cildin yoğun bir şekilde parlamasına neden olur.  Bu durum kontrol altına alınmazsa özellikle t bölgesinde ciddi bir yağlanma meydana gelecektir. Bu da ne yazık ki hoş bir görüntü oluşturmaz. Karma ve yağlı cilde sahip olanlar, kesinlikle çok hafif formüllü ve hatta su bazlı ürünler kullanmalıdır. Korendy Türkiye, pek çok kadının korkulu rüyası olan ciltteki yoğun yağ ve parlamanın önüne geçecek ürünleri ile fazla sebumu kontrol altına alıyor.

İçerikler: Yağlı ciltler nem hapseden içeriklere ihtiyaç duymazlar, ciltteki sebum doğal olarak nem hapsedicidir. Nem çekiciler ve fazla yağı kontrol altına alacak hamamelis özü gibi içerikler idealdir. Karma ciltler ise içerisinde yağ barındırmayan ve normal ciltlere de uygun olan polimerlerden faydalanabilir.

Ürün tavsiyesi:

I’m From onarıcı vitamin ağacı jeli. İçeriğinde yağ bulundurmayan bir jeldir. Bu da ciltte yoğun bir nem oluşturmayacağı gibi ihtiyaç duyulan nemi sağlayacak yumuşak formüllü bir jeldir. Yoğun parlama ve yağı kontrol altına alıp, cildin uygun matlıkta bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır. Tüm I'm From cilt bakım ürünleri detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

I'm From Onarıcı Vitamin Ağacı Jeli

Yukarıda cilt tipleri için uygun Korendy Türkiye ürünlerini sizinle paylaştık. Ancak en başta bilinmesi ve unutulmaması gereken ilk husus, tüm sene boyunca güneş koruyucu kullanmanın gerekli olduğudur. Ancak ne yazık ki koruma ürünleri göz ardı edilebiliyor. Yaz ya da kış ayrımı gözetmeksizin güneş koruyucu kremler kullanmanız cilt sağlığınız açısında yerinde bir karar olacaktır.

Güneş koruyucular hakkında en çok merak edilenler yazımızı buraya tıklayarak hemen inceleyebilirsiniz.