Güneş Koruyucular Hakkında En Çok Merak Edilenler


gunes koruyucular hakkinda merak edilenler

 

Doğru güneş koruyucu seçmek, ne kadar zor olabilir ki diye soruyor olabilirsiniz kendinize. Herhangi bir mağazaya girer ya da online olarak güneş kremi satın alabilirsiniz. Zaten hepsinin içeriği ne de olsa aynı. Hatta sadece az da olsa etkili olsun yeter. Hayır yetmez! Güneş kremi seçimi, en az cilt bakım ürünleri seçmek gibi özen ve dikkat ister. Piyasada birbirinden farklı yapı ve içerikte güneş koruyucu bulmak mümkün. Bir çoğu tabiri caizse merdiven altı ürünlerdir. Şunu çok iyi bilmek gerekir ki, kadınlara yönelik iş yapan sektörler özellikle kozmetik sektörü kötü kullanıma uygundur. Eğer söz konusu bakım ve güzellik ise birçok kadının zaafından faydalanılmak istenir. Bu konuda dikkatli olmak ve kalitesini ispatlamamış hiçbir ürün tercih edilmemelidir.

Güneş koruyucular, cilt bakım basamağının ilk adımını oluşturur. Çünkü bu ürünler, mevsim farkı gözetmeksizin kullanılması gereken ürünlerdir. Kış mevsiminde ne de olsa güneş olmuyor diye bu ürünlerin kullanımı bırakılmamalıdır. Unutulmaması gerekir ki, kar yansıması güneş ışınlarından daha zararlı etkilere sahiptir cilt için. Bunun için makyajın altına da rahat bir şekilde kullanabileceğiniz güneş koruyucular, cilt bakımı için vazgeçilmez unsurlar olmalıdır.

İdeal Bir Güneş Koruyucuda Hangi Özellikler Olmalıdır?

Öncelikle kullanacağınız güneş koruyucu kesinlikle cilt tipiyle uyumlu olmalıdır. Cilt tipine uygun bir güneş koruyucu kullanmak, cilt problemleri yaşamamanız açısından büyük önem taşır. Bunun için güneş kremi satın almada önce mutlaka cilt tipine uygun koruyucular tercih edilmelidir.

Cilt Tipime Uygun Güneş Koruyucuyu Nasıl Seçebilirim?

Her cilt birbirinden farklıdır. 4 farklı cilt tipi mevcuttur. Bunlar; karma, yağlı, kuru ve normal çitlerdir. Her birinin ihtiyacı ve bakımı da farklılık gösterir. Kullanılacak güneş koruyucu da aynı şekildedir. Bir ürün her cilt tipi için uygun olamayacağına göre, cilt tapınız hangi içeriği destekliyorsa güneş koruyucu seçiminiz o yönde olmalıdır. Öncelikle ürün cilde estetik açıdan uyumlu olmalıdır. Cilt üzerinde beyaz bir tabaka bırakmayan güneş kremleri, estetik açıdan görünümün daha doğal olmasını sağlar. Bu yüzden özellikle mineral filtreli güneş kremleri tercih ederken, ürün açıklamasında yazanları göz ardı etmemeye çalışın.

Yağlı ciltlerin en büyük problemi olana ciltteki fazla sebum, yaz aylarında artmaktadır. Bunun için kullanılacak ürün kesinlikle hafif formüllü ve su bazlı olmalıdır ki cildi daha fazla parlatmasın. Aynı durum kuru ciltler için şöyle gelişir, kuru ciltler de dışarıdan gelecek bakıma ihtiyaç duyduğu için tercih edilecek güneş koruyucu daha kalın yapıda olacaktır.

Güneş Koruyucular Bakım Rutininde Hangi Adımda Olmalıdır?

Güneş koruyucular cilt bakım rutininin aslında ilk adımında uygulanır. Şöyle ki, güne başlarken cilde uygun ürünle yüzünüzü yıkadıktan sonra güneş kremi uygulamalısınız. Dışarıya çıkacak ya da çalışan insanlarsanız bunu kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Kuru ciltler ilk etapta nemlendirici kullanır. Ancak cilde uygun güneş kremi ile nemlendirici ihtiyacı ortadan kalkar. Güneş kremleri makyaj alt bazı olarak da kullanıldığı için rahatlıkla yaz kış tercih etmelisiniz. Gece yatmadan yine cildinizi uygun ürünlerle temizlediğinizde nemlendiricinizi sürüp, cildinizi dinlenmeye bırakabilirsiniz.

Güneş Kremleri Makyaj Üzerine Nasıl Uygulanır?

Gün içerisinde güneş kremini yenilemek biraz sıkıntılı olabilir. Eğer makyaj yapıyorsanız farklı bir ürün kullanmak gerekebilir. Çünkü ciltte makyaj gibi cilde direkt nüfus eden elementler varken kullanacağınız koruyucu ne kadar etkili olursa olsun yarı yarıya memnuniyet sağlanacaktır. Bunun için makyaj üzerine koruyucuyu yenilemek için renkli güneş kremleri, tercihen de süngerli (cushion) UV filtresi içeren kapatıcıları tercih edebilirsiniz. Bu ürünler cilt rengini eşitleyen ürünler oldukları için makyaj yapmış gibi hafif pudralı ve renkli bir dokunuş sağlayacaktır. Böylelikle güneş ışığına fazlasıyla maruz kaldığınız durumlarda, renkli güneş koruyucular için hem cildinizi güneşe karşı korumuş hem de makyajınızı da tazelemiş olursunuz.

SPF 30 Güneş Koruyucusundan Sonra Sürülen BB Krem SPF 15 ise Ciltte Toplam SPF Değeri 45 Mi Oluyor?

En fazla karşılaştığımız soruların başında güneş koruyucular ve bb krem değerleri yer almaktadır. Sorunun cevabına gelirse; hayır, cilt SPF değeri 45 olmaz çünkü SPF değerleri matematiksel olarak hesaplanmaz. Burada önemli olan her bir SPF değerinin ne kadar UVB ışınını filtrelediğidir. Örneğin; SPF 30, SPF 15'e göre daha fazla koruma sağlıyor (SPF 30 UVB ışınlarının %97'sini, SPF 15 %93'ünü filtreliyor) bu yüzdeyi ekstra filtre koyarak yükseltemezsiniz. Her zaman SPF değeri yüksek olan güneş koruyucusu kadar güneş koruması elde edersiniz. Yani koruma üst limitini, en yüksek güneş koruyucu faktörü belirler. Bu durumda siz iki ürün kullansanız da, 45 değil 30 koruma faktörü elde etmiş olursunuz.

Korendy Türkiye Güneş Koruyucu Sunarken Nelere Dikkat Ediyor?

Korendy Türkiye, her üründe olduğu gibi güneş koruyucusu ürünlerde de en temiz ve etkili içeriklere sahiptir. Kore cilt bakım ürünleri, unutulmamalıdır ki doğal içerikleri ile ciltle dost ürünlerdir. Buna güneş koruyucular da dahil. Sitemizde yer alan birbirinden farklı markalar arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız, size birkaç marka tavsiyesi ile yardımcı olabiliriz

Kore marka güneş koruyucular;

  • Fiziksel koruyucuların yanı sıra yeni nesil güneş filtrelerini de formüllerinde kullanmaları,
  • Cilt tipleri ile uyumlu olmaları,
  • Cilt üzerinde beyaz kalıntı bırakmamaları,
  • Cildi besleyen ve nemlendiren faydalı içerikleri bünyelerinde barındırmalıdır.

    Korendy’de farklı ihtiyaçlara göre güneş koruyucular ve UV filtreli kapatıcılardan ilginizi çekebilecekler:

     

     

      

     

    Cilt tipiniz ne olursa olsun, cilde uyumlu güneş koruyucular olmadan bakım yaptım demeyin. Cildinize en uygun ürünlerle bakımınızı tamamlayın, güzelliğinizi ihmal etmeyin 😊