Güneş Koruyucu Kremi Nasıl Kullanılır ve Uygulanır? Uzman Tavsiyelerini İnceleyin!


Cilt yüzeyini iyileştiren ve zararlı güneş ışınlarından koruyan güneş kremleri, günlük rutinlerin olmazsa olmazıdır. Sebebi ise cildin bariyerini güçlendirmeye yardımcı olurken üstün koruma sağlamasıdır. Bu sayede güneş kremi, kişinin cilt yaşlanmasını geciktirir ve kırışıklık gibi olumsuz etkilerden korumaya yardımcı olur.

Cilt bariyeri genel olarak:

  • Stres,
  • Güneş ışınlarına maruz kalma,
  • İlaç kullanımı,
  • Asit ürünlerini yanlış kullanmak,
  • Hormonal değişkenlikler,
  • Menopoz ve hamilelik

gibi tüm etkiler karşısında etkilenir. Cilt üzerinde belirginleşen kırışıklıklar, solgun görünüm ve lekelerin belirgin hale gelmesi kişiyi olumsuz etkiler. Bu etkilerin önüne geçmek elbette mümkündür.Genç yaşlardan itibaren yüz yıkama jelleri ile cilt temizlenirken, sonrasında güneş kremi uygulanması koruma etkisi ile birlikte tam bir bakım sağlayacaktır.

güneş kremi nasıl kullanılır

Güneş Koruyucu Krem Nasıl Kullanılır?

Güneş koruyucu nasıl kullanılır? Sorusu oldukça önemli olan ve dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Doğru kullanım sonrası güneş kreminden istenilen etki alınabilir ve kişinin cilt yapısına, yaşına bağlı olarak uygun bir güneş kremi önerisi muhakkak bulunacaktır. Mineral filtreli ya da kimyasal filtreli güneş kremleri arasından seçim yapılmalı; cildin ihtiyacına göre filtreleme sağlanmalıdır. . Filtreler arasında içerik değişkenliği olmakla birlikte her iki filtreye sahip güneş kremleri cildi aynı şekilde korurken nemlendirme işlevini de görmektedir.

Düzenli olarak sürülebilecek, yaz-kış demeden kullanılabilecek en iyi koruma ürünü güneş kremidir. Yüz ve boyun bölgesi dahil olmak üzere kullanım miktarı 2 parmak miktarı olarak tanımlanmıştır. 2 parmağı kaplayacak şekilde ele alınan güneş kremi,  yüz ve boyun bölgesine yeterli gelecektir. Tam koruma için muhakkak yenileme işlemine önem verilmelidir.

güneş koruyucu kremin cilde etkileri nelerdir

Güneş kremi diğer yandan cildin terlemesi ile birlikte sürülen tabaka bozulmaya başlar. Özellikle yaz aylarında güneşe maruz kalmanıza bağlı olarak tazelemek için 2 saatte bir yenileme aralığı uygun bir zamanlamadır. Aynı şekilde spor sonrası ya da yüzme sonrası güneş koruyucu krem tabakası bozulduysa yeniden sürülmelidir. Unutmamak gerekir ki güneş kremi sabah cilt bakım rutininizin son aşaması olmalıdır.

Stick form güneş kremleri ise kullanım kolaylığı sağladığı için her zaman yanınızda taşıyabilir; el, yüz ve boyun gibi güneşe maruz kalan tüm bölgelere hızlı bir şekilde uygulayabilirsiniz. Son adım olarak güneş kremini vücuttan arındırmak için çift aşamalı temizlik yapabilirsiniz. Gözeneklerin etkin şekilde temizlenmesi için önce yağ bazlı bir temizleyici sonrasında su bazlı bir temizleyici gereklidir. Bu sayede cilt; makyaj, yağ ve güneş kreminden arınmış olur. Kuru ciltler için nemlendirici ile cilt bakımınızı tamamlamanız doğru bir adım olacaktır.

Güneş Kremi Kullanmanın Faydaları Nedir?

UVA ve UVB ışınları cildin alt katmanlarına inebilen ve cildi yaşlandıran güneş ışınlarıdır. UVA  ışınları hava bulutlu dahi olsa cildin alt tabakasına ulaşabilir. UVB ise cildin üst tabakasına etki edip cilt yanıklarına neden olabilir. Bu sebeple güneş kremi sadece güneş açtığında değil her zaman günlük olarak kullanılması gereken bir koruma aracıdır.

SPF koruması cildi ve tüm vücudu UVB ışınlarından koruduğu uzmanlardan tarafından belirtilmektedir.  Erken cilt yaşlanmasına etki eder.  Kullanılabilecek en iyi anti aging ürünü ise güneş kremleridir. Güneş kremi ciltte olan sebumu dengeler ve bu sayede sivilce önlemeye de yardımcı olur.

Güneş Kremini Kimler Kullanmalıdır?

Cildi ve vücudu güneşin zararlı ışınlarından korumak faydalı olacaktır. Kırışıklık, yaşlanma belirtilerinin minimuma indirilmesi ve diğer yandan nemlendirme özelliği için güneş kremi kullanılmalıdır. Peki güneş kremini kimler kullanmalıdır? Cilt bakımı sıralaması yapıldığında hangi adımına güneş kremi eklenmelidir? Tüm bu soruların cevabı makalemizde mevcut olup en iyi güneş kremleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Hamile, ergenlik dönemi ve menopoz döneminde kahverengi lekeler görülebilir. Cilt üzerinde çiller, kahverengi lekeler ve cilt yanıklarını önlemek için yüksek koruma içeren güneş kremleri tercih edilmelidir. Özellikle genç yaşta olan kişilerin seçebileceği en iyi cilt bakım ürünü güneş kremleridir. Genel olarak güneş kremi kullanırken bir yaş aralığı yoktur. Çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere her yaşa hitap eden güneş kremleri mevcuttur ve cilt ne kadar erken yaşta korunursa o kadar iyi olacaktır.

güneş kremini kimler kullanmalıdır

Güneş kremi seçerken cilt tipi önemli bir konudur. Normal ve karma bir cildiniz varsa seçim kolaylaşacaktır. Tüm cilt tipleri uygun yazan güneş kremlerini deneyebilir; etkisini beğendiğiniz ile devam edebilirsiniz. Karma ciltler için güneş kremi çeşitleri için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Yağlı cilde sahip kişiler ise formülasyonun ince yapıda olduğu güneş kremlerine göz atabilir ve sebum dengesini koruyabilir. Yağlı ciltler için güneş kremi seçmek oldukça zor olsa da güneş kremine devam edilmelidir. Sivilcelenmeyi önlerken yağlanmanın artmasını da engeller. Sivilceyi azaltma ve sebum dengesini koruma etkisi yağlı ciltlerin seveceği bir etki olmaktadır.

Güneş Kremi Kullananların Dikkat Etmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Güneş kremleri, cilt bakım rutinlerine ve kişiye bağlı olarak düzenlenmesi gereken bir koruma adımıdır. Asit ürünleri kullanıyorsanız özellikle düzenli güneş kremi kullanmalısınız. AHA, BHA, C vitamini serumu gibi kullanan kişilerin cildi güneş ışınlarına hassastır. Bu sebeple her gün düzenli olarak güneş kremi sürülmeli ve cildi hassasiyetten korumalıdır.

Güneş kremi üzerine makyaj yapılmasında bir problem yoktur. Stick güneş kremleri ile makyajınızın üzerine yenileme işlemi yapabilirsiniz. Aynı şekilde tampon hareketleri ile tazeleme yapabilirken  sprey form güneş kremlerini de tercih edebilirsiniz. Makyaj ürünlerinizin içerisinde SPF var ise bile tam korumayı sağlaması için çok fazla ürün sürmeniz gerekeceği için makyaj ürününün altına güneş kremi sürmek en doğru yol olacaktır. Gün sonunda temizlenmiş bir cilde sahip olmak için makyaj temizleme suyu ürünlerine ayrıca göz atabilirsiniz.

güneş kremi nasıl temizlenir

Güneş kreminin bıraktığı beyazlık etkisinden rahatsız olan kişiler ise cilt ile bütünleşen renkli pudralar kullanılabilir. Bu sayede güneş kreminin etkisi artırılırken beyazlık görünümünün de önüne geçilir. Hamile ve emziren kişilerin mineral güneş kremleri tercih etmesi uygun olacakken en iyi güneş kremi için Kore cilt bakım ürünlerine göz atabilirsiniz.

En Etkili Güneş Kremi Önerileri

Cildi korurken bakım yapma herkesin önem verdiği basit ama etkili bir adımdır. Cildi UVA ve UVB ışınlarıdan koruma ve nemlendirme için en iyi güneş kremi ürünlerine göz atabilirsiniz;

Klairs Su Bazlı Güneş Koruyucu Krem: komedojenik olmayan, su bazlı formülü ile cildi SPF 50+ ile korumaya yardımcı olur. Antioksidan bitki özleri ile hafif ve etkili bir güneş kremidir.

Moremo Su Bazlı Stik Güneş Koruyucu Krem:  stick formu ile gün içerisinde güneş kreminizi yenilemeye yardımcı olan bu ürün SPF50 koruma sağlar. Leke bırakmayan formu sayesinde makyaj üzerine uygulamaya da oldukça uygundur.

Beauty of Joseon Pirinç Özlü Su Bazlı Güneş Kremi: yüksek koruma sunan pirinç özlü güneş kremi diğer yandan probiyotikler içerir. Zengin içeriği ve beyazlık bırakmayan formülü dikkat çekicidir.

Cosrx SPF50 Güneş Kremi: hafif yapılı nemlendirici özelliği ile cildi korurken bakım yapmaya yardımcı olur. Tüm yıl kullanılmaya uygundur ve vegan formüle edilmiştir.

Unutmayın, cilde ne kadar erken yaşta etkili ürünlerle bakarsanız ve zararlı ışınlardan korursanız o kadar genç, dinamik ve sağlıklı bir gürünüm elde edebilirsiniz. Korendy Türkiye ile en iyi güneş kremlerini listeleyebilir; doğru ürünü bakım rutininize ekleyebilirsiniz.