Cilt Serumu Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir Uzman Tavsiyelerini İnceleyin!


Cilde doğrudan etki eden cilt bakım ürünü nedir diye sorulacak olursa verilecek ilk cevap hiç kuşkusuz cilt serumu olacaktır. Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz, güzellik ve bakım rutini içinde kullanılması gereken en belirgin malzemelerden olan cilt serumu, cildin doğal ihtiyacına göre seçim yapılabilecek farklı içerikler ve özellikler ile hazırlanmaktadır. Cilt serumlarının en önemli özelliği, cildin alt tabakasına direkt nüfus ederek cildi beslemeye başlamasıdır.

cilt serum önerileri nelerdir

Doğal güzellik tabiri, devamlı üzerinde araştırma yapılan konulardan biridir. Peki doğal güzellik nasıl oluşur? Hiç makyaj yapmamak mıdır doğal güzelliğe etki eden yoksa cildin makyaja ihtiyaç dahi duymadan ışıltılı bir şekilde görünmesi mi? En doğal güzellik, cildin güzelliği ile oluşur. Cilt ne kadar sorunlardan uzaksa, herhangi bir gizlenmesi gereken probleme sahip değilse ve aydınlık bir görüntüye sahipse, o kişi oldukça güzeldir desek yanılmış olmayız. İşte böylesine doğal bir güzelliğe sahip olmak günümüz imkanlarında hiç de zor değil. Cilt bakım rutininizi oluşturarak kullanacağınız ürünler ile doğal güzellik yolunda önemli adımlar atabilirsiniz. Rutinler içinde olmazsa olmazlardan birisi olarak karşımıza çıkan cilt serumu da elinizin altından eksik etmeyeceğiniz ürünler arasında yer almalıdır. Arbutin serum, C vitaminli serum, peptit serum gibi çeşitler oldukça çoktur. Cildinize en uygun serum çeşidini seçebilirsiniz.

Cilt Serumu Nasıl Kullanılır?

Farklı ihtiyaç özelliklerine göre hazırlanan cilt serumlarını kullanmak oldukça basittir. Burada dikkat edilmesi gereken konu serumu temizlenmiş bir yüze uygulamak gerektiğidir. Bu yalnızca cilt serumları için değil kullanılacak nemlendirici ve yapılacak maske için de geçerlidir. Temizlenmemiş bir cilde en iyi serum da uygulansa istenilen sonuca varılamayacaktır.

cilt serumu kullanırken nelere dikkat edilmelidir

Cilt serumu kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alan en önemli konu cilt temizliğidir. Cildinize uygun yüz temizleme jeli ile yüzünüzü temizledikten sonra tonik ile gözenekler de temizlenmelidir. Şunu çok iyi bilmek gerekir ki kullanılan cilt bakım ürünleri gözenekler sayesinde deri altına iner. Ve bakıma buradan başlar. Bunun için temizlenmemiş, tıkalı gözenekler kullanılan ürünün fayda seviyesini ne yazık ki düşürecektir. Yüzünüzü temizledikten sonra kullandığınız cilt serumundan iki damlayı yüzünüze damlatın ve parmak uçlarınız ile masaj yaparak tüm yüze uygulayın. Cilt serumları günde iki kere kullanılmaya uygun ürünlerdir. Sabah ve akşam olmak üzere bu ürünleri bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Yalnız kullanılan ürünün talimatlarına dikkat edilmesinde fayda vardır. Çünkü bazı serumlar yalnızca gece kullanmaya uygun ürünlerdir. Bu durum göz ardı edilmemesi gereken önemli bir konudur.

Cilt Serumlarının Cilde Faydaları Nelerdir?

Sağladıkları sayısız fayda ile son yıllarda kadınların vazgeçilmezleri arasında kendine ciddi bir yer edinmiş olan cilt serumları, gelecek yıllarda da yine en etkili cilt bakım ürünleri arasında yer alacaktır. Her bir serumun mücadele ettiği konu farklıdır. Kimisi ölü deriyi temizler, kimi kırışıkları açar. Cildinizin ihtiyacını belirledikten sonra tercih edeceğiniz serum ile bakımınızı yapmaya başlayabilirsiniz. Destek olarak kullanacağınız cilt maskelerini de farklı zaman dilimlerinde kullanabilirsiniz. Peki adından bu kadar söz ettiren cilt serumu cilde nasıl fayda sağlar?

  • İnce çizgi görünümünü azaltarak yeni kırışık oluşumunun önüne geçer,
  • Cildin kaybolan nemini geri kazandırır,
  • Cildin direkt alt tabakasına nüfus eder,
  • Cildin daha sağlıklı ve genç görünmesini yardımcı olur,
  • Oluşabilecek elastikiye kaybını engeller,
  • Cilde aydınlık ve ışıltılı bir görüntü kazandırır,
  • Güneş lekesi ve sivilce izlerini ortadan kaldırır,
  • Cilt tonu eşitsizliklerini ortadan kaldırarak cilt tonunu eşitler,
  • Hücre yenilenmesine yardımcı olur.

Cilt Serumunu Kimler Kullanabilir?

Güzellik uzmanlarına göre cilt serumları 25 yaşından itibaren kullanılmaya başlanabilir. Cilt sağlığına ve bakımına ne kadar erken yaşta başlanırsa cilt ilerleyen yaşlarda daha genç ve dinç görünecektir. Erken bakım geç yaşlanmayı sağlar. Burada önemli olan cilt tipini tanımak ve ihtiyaçlarını iyi bir şekilde analiz etmektir. Cildiniz kuru mu, yoksa güneş ya da sivilce izleri ile mi dolu? Tedavi etmek istediğiniz sorun ne olursa olsun bakım rutininize ekleyeceğiniz cilt serumu kullanmaya 20’li yaşlardan itibaren başlayabilirsiniz. Azelaik asit serumu bunun için iyi bir tercih olabilir!

cilt serumunu kimler kullanabilir

Cilt İçin En Etkili Ve Faydalı Cilt Serumu Önerileri

Cilt serumu kullanmak için herkesin pek çok nedeni bulunmaktadır. En önemli neden sağlıklı bir cilttir. Bunun için en etkili Kore cilt bakım serumları;

Kaine Leke Önleyici Parlatıcı C Vitaminli Kremsi Vegan Serum; leke karşıtı özellik gösteren bu serum, cilde canlılık vererek cildin daha parlak görünmesini sağlamaktadır.

Kaine Yaşlanma Karşıtı Mantar Kolajenli Vegan Serum; yaşlanma karşıtı bakım yapan bu serum, ince çizgi ve kırışık görüntüsünü azaltarak cildin elastikiye kaybını önlemeye yardımcı olmaktadır.

Jumiso Kırışıklık Karşıtı Derin Nemlendirici Seramidli Serum; cilde üst seviye nem kazandıran bu ürün sağladığı kadifemsi görüntü ile cilde pürüzsüzlük kazandırır. Kolajen desteği de sağladığı için yaşlanma geciktirici bir özellik de göstermektedir.

 

Unutmayın, cilde iyi bakmak aynada mutlu bir yüz görmek demektir. Korendy Türkiye adresinden bulabileceğiniz bu ürünler ile cildin en temel ihtiyaçlarını doğal bir şekilde karşılayabilirsiniz.