Arbutin Serum Ne İşe Yarar, Cilde Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır? Uzman Tüyolarını İnceleyin!


Bilmeyenler arbutin serum nedir diye hiç araştırdınız mı? Cilt güzelliğine önem verenler ve bu anlamda pek çok ürün aynı zamanda uygulamada bulunanlar bu serum hakkında fikir birliğine varmış durumdadır. Özellikle son yıllarda cilt bakım ürünleri arasında en fazla göze çarpanlardan birisi de serumlardır. Çeşitli cilt ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanan cilt bakım serumları, gelişmiş içerikleri ve etkileri sayesinde pek çok kişinin güzellik rutininde kendine oldukça ciddi bir yer edinmiştir.

Arbutin serum; Japonya’da geliştirilmiş olan ve içinde farklı bitki özlerinin bulunduğu doğal bir cilt serumudur. Genel olarak yaban mersininde bulunan glikoz moleküllerinden elde edilir. İçinde cilde iyi gelen farklı bitkiler mevcut olsa da en önemli kaynağı hiç şüphesiz yaban mersinidir. Bu serumun en önemli özelliği cilt lekeleri ile savaşarak bu lekeleri ortadan kaldırmak olarak bilinir.

cilt bakımında arbutin serum önemi nedir

Arbutin Serumun Cilt İçin Faydaları Nelerdir?

Son dönemlerde cilt bakım serumları kendilerine güzellik rutininde oldukça önemli bir yer edinmiştir. Leke karşıtı, vitamin içerikli, kırışık önleyici ve daha pek çok özellik ile kullanılmaya başlanan bu serumlar, cildin alt tabakasına nüfus ettikleri için yarar bakımından fazlasıyla önem taşır. Kozmetik sektörünün geldiği noktaya bakılırsa karşımıza çıkan ürünlerin pek çoğunda artık bitkisel ve doğal içeriklerin kullanıldığını görmekteyiz. Kimyasal içerikli ürünlerden ciddi anlamda bir uzaklaşma söz konusu olup, doğallığa yönelik pek çok cilt bakım ürününde kendini göstermektedir.

Bunlar arasında en önemlilerden birisi olan arbutin serum, cilde sağlamış olduğu faydalar ile adından söz ettirmekte ve daha uzun yıllarda da söz ettirecek gibi durmaktadır. Arbutin serumun faydaları nedir diye soracak olursanız şu şekilde özetleyebiliriz;

  • Ciltte çeşitli nedenlerden oluşan lekeler ile mücadele eder,
  • Yeni leke oluşumunun önüne geçer,
  • Ciltte oluşmuş olan renk tonu eşitsizliğini düzenler,
  • Cilde canlılık ve parlak bir görüntü kazandırır,
  • Sivilce izleri, güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri gibi pek çok lekeyi ortadan kaldırır.

Buradan da anlaşılacağı üzere arbutin serumun temel görevi cilt lekelerini ortadan kaldırmak ve cilt tonunu eşitlemektir.

arbutin krem nasıl kullanılır

Pek çok insanın en büyük sorunlarından birisi olan cilt lekeleri, çeşitli ürünler ile bu sorunu ortadan kaldırmak için çeşitli yöntemler dener. Fakat cilt lekelerini önlemek için güneş kremini düzenli kullanmak oldukça faydalı olacaktır.  Şunu unutmamak gerekir ki, günümüzde pek çok doğal içerikli serum ve kozmetik ürün ile mevcut sorunlardan ciddi anlamda kurtulmak mümkündür.

Arbutin Serum Nasıl Kullanılır?

Cilt bakım serumlarının kullanımı hemen hemen aynıdır. Sabah ya da akşam yüze ikişer damla damlatılıp parmak uçları yardımı ile tüm yağın yüze uygulanması ile kullanılan arbutin serumu kullanmadan önce mutlaka cildin temiz olmasına dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde kullanılan ürün ne kadar iyi olursa olsun cilde herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Yüz temizleme jeli bu aşamada en uygun cilt bakım ürünü olacaktır. Bir de bu ürünü kullanırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da, güneş kremi kullanmayı da ihmal etmemek olmalıdır. Nasıl olsa iyi bir serum kullanıyorum, leke oluşumunu engelliyor düşüncesinden hariç her mevsim güneş koruyucu kullanmaya dikkat etmek gerekir.

arbutin serum kimler kullanır

Arbutin Serumu Kimler Kullanabilir?

Çeşitli kozmetik ve cilt bakım ürünü kullanmaya ne kadar erken yaşlarda başlanırsa o kadar iyi olur. Bu erken başlanmadan kasıt 20’li yaşlar itibaridir. Cilt belirli bir yaştan sonra protein üretimini durdurur. Bu da ileriki yaşlarda ciltte kırışıklık ve sarkma başta olmak üzere pek çok sorun meydana getirir. Bundan dolayı erken yaşlarda başlanacak olan cilt bakım ürünü kullanımı, ileriki yaşlarda cildin sağlıklı olmasını ve yaş göstermemesini sağlayacaktır.

Arbutin serumu, cildinde çeşitli nedenlerden dolayı leke oluşmuş herkes rahatlıkla kullanabilir. İçeriğinde tamamen doğal ürünler bulunan bu ürün 20’li yaşlar itibariyle kullanılabilir. Sonrasında cildinize en uygun nemlendirici krem ile bütüncül bir cilt bakım rutini oluşturmuş olursunuz. 

En İyi Ve Etkili Serum Önerileri

Ne yazık ki pek çok alanda olduğu gibi kozmetik sektöründe de sahte ürünler ile karşılaşmak oldukça mümkündür. Fiyat olarak daha uygun diye markası ya da içeriği bilinmeden pek çok ürün kullanılmaya başlanır bu da ne yazık ki ciltte istenmeyen problemlerin baş göstermesine neden olur. Bu konuda oldukça dikkatli davranmakta fayda vardır.

en etkili arbutin serum önerileri

Kore kozmetik markaları, doğal içerikli cilt bakım ürünleri kapsamında tüm dünyaya örnek olmaktadır. Dünyanın pek çok ülkesinde tercih edilen ve kullanılan Kore cilt bakım ürünleri, özellikle son yıllarda ülkemizde de sıklıkla tercih edilmektedir. Bu anlamda Korendy Türkiye adresi, en iyi Kore markalı cilt bakım ürünleri ve serumlarını sizlere ulaştırmaktadır. Leke giderici serumlardan kırışık önleyiciye, c vitamininden daha pek çok yararlı cilt bakım ürününe kadar oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan Korendy Türkiye, en etkili cilt bakım ürünlerini rahatlıkla bulabileceğiniz bir yerdir. Arbutin içeren ürünler arasında:

I'm From - Pear Soothing Padvegan formülasyonu ile saf pamuk pedler birleşince eşsiz bir etki sunan nemlendirici armut maskesi cildinize serinlik hissi verir. 
Beauty of Joseon - Aydınlatıcı Pirinç Serumu: pirinç suyu ve arbutin ikilisi ile leke oluşumunun önüne geçer. Cilde doğal parlaklık verirken hızlı emilim sağlar.

Siz de cildinizi ve kendinizi seviyor bu bağlamda ileriki yaşlarda oldukça güzel görünmek istiyorsanız, cildinize en uygun ürünler ile cilt bakım rutininizi oluşturabilirsiniz. Unutmayın, güzellik mutluluktur 😊