Cildinize Uygulayabileceğiniz 4 Etkili Gözenek Sıkılaştırıcı Maskeyi Sizin İçin Derledik


 

Cildin daha sağlıklı, daha pürüzsüz görünmesini sağlayacak pek çok etken vardır. Ve bunun için güzelliğine önem veren pek çok insan cilt güzelliği için elinden geldiğince bakımına özen göstermek ister. Bunun için kullanılacak mevcut pek çok kozmetik ürün bulunmaktadır. Gün be gün içeriği ve özelliği artan ürünler ile sıkıntı yaşanan cilt sorunlarının çözümü gayet kolaydır. Cilt sorunu denilince ilk akla gelen sorun nedir dersiniz? Sivilce, siyah nokta, geniş gözenekler, lekeler ilk akla gelen cilt sorunlarındandır. Kil maskeleri de gözenekler üzerinde oldukça etkili ürünlerdir. Her biri için kozmetik sektöründe tedavi edici pek çok ürün bulunmaktadır.

gözenek sıkılaştırıcı maskeler

En fazla karşılaşılan ve rahatsızlık veren görüntüsünden dolayı bir an önce kurtulmak istenilen sorunlardan birisi hiç şüphesiz geniş gözeneklerdir. Geniş gözenekler oluşmadan en iyi güneş kremlerini rutininize eklemelisiniz. Gözenekler kötü bir görüntüye neden olur mu demeyin! Cildi pütürlü gösteren bunun yanında minik minik çukurların makyajla dahi kapanmayan görüntüsü elbette ki pek çok kişiye rahatsızlık vermektedir. Ancak bu gözeneklerin sizi üzmesine izin vermeyin. Onlardan kurtulmak için yapmanız gereken uygulamaları ve kullanılacak ürünleri bu yazıda bulabileceksiniz.

Yüzde Neden Gözenek Oluşur?

Öncelikle gözenek; kıl köklerinde bulunan yuvalara verilen isimdir. Bu yuvalar diğer bir ismiyle hücreler sayesinde cilt hava alır ve kullanılan cilt bakım ürünleri cildin alt tabakasına daha iyi nüfus eder. Bu durumda gözeneklerin tıkanması beraberinde pek çok sorunu da getirmektedir. Çünkü tıkanan gözeneklerle birlikte cilt hava alamayacak ve zaman içinde mat bir görüntüye bürünecektir. Elbette yalnızca bununla da kalmayacak beraberinde sivilce ve siyah nokta gibi asla karşılaşılmak istenmeyen sorunlarla mücadele etmek gerekecektir. Tüm bunlara engel olmak için gözenek bakımı yapmak cilt bakım rutini için de oldukça önemli adımlardan biridir.

Gözeneklerin oluşmasının nedeni; bu kıl köklerinin zaman içinde kir, toz, makyaj kalıntısı ve yağ ile birikmesinden kaynaklanır. Aslına bakıldığında gözenek denilen sorun oldukça küçüktür ve yakından bakılmadığı sürece varlığı yüzde görünmez bile. Ancak tıkanması sonucu genişleyen gözenekler ne yazık ki ciltte bir kusur olarak kendini göstermeye başlar. Gözeneklerin tıkanmasına neden olan faktörler çok basit nedenlerdir. Bunların başında yeteri kadar temizlenmemiş bir cilt gelir. Cildinize en uygun yüz temizleme jeli seçimlerinizi yaparak arınmış bir cilde kavuşabilirsiniz. Bunun yanında güneş ışınlarına fazlaca maruz kalmak da ne yazık ki gözeneklerin zaman içinde genişlemesine neden olan faktörlerden biridir. Bu ufak düşmanlar cildinize küsmenize neden olmasın. 

gözenek neden oluşur 

Gözenek Sıkılaştırıcı Maskelerin Önemi Nedir?

Cilt üzerinde aktif bir şekilde çalışmak üzere planlanan gözenek sıkılaştırıcı maskeler ihtiyaçlara göre belirlenmelidir. Her cildin ihtiyaç duyduğu ihtiyaç ve beklenen etki farklıdır. Cilt üzerindeki esnekliğinin azalması, solgun ve mat bir görünüm kişinin mutsuz hissetmesine neden olabilir. Diğer yandan yağ dengelemek için kullanılan maskeler de oldukça önemlidir. Gün içerisinde parlama yapan bir cilt yağlı bir görünüm oluşturabilir. Cildin yaşlanmasını önlemek adına her gün güneş kremi kullanılması ve temizleme jeli ile rutin oluşturulması oldukça önemlidir. Sonrasında ihtiyaca yönelik gözenek sıkılaştırıcı ürün seçimi yapılabilir. Bu sayede cildin ihtiyaç duyduğu esneklik, nem ve sıkılaşma görülür.

evde yapılabilecek gözenek maskeleri

 Korendy Türkiye olarak aktif içeriklerin sizlere maske halinde sunulması büyük kolaylık sağlamaktadır. Hipoalerjenik maskeler ile akneye meyilli ciltlerin kullanabileceği ürünler satışa sunulmaktadır. Vegan ürünlerin doğru bir şekilde köpük formda gözenek sıkılaştırıcı maske haline getirilmesi ile de gergin, kuru hisseden kişiler tercih edebilmektedir. Kişi kendi cildinin ihtiyaçlarına yönelik maske tercihi yapmalıdır. Özellikle çift aşamalı temizlik, maskelerden tam verim alabilmeyi sağlamaktadır.

Doğru seçilen maskeler ile hem cildinizi koruyabilir ihtiyacınıza yönelik içerikleri cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Gün içerisinde yoğun olan kişiler gece uygulanan yaprak maskeleri de ayrıca tercih edebilir. Geniş ürün yelpazesine sahip ürünlerimizi filtreleyerek inceleyebilir; aşağıda örnek gözenek sıkılaştırıcı maske ürünlerine göz atabilirsiniz.

Gözenek Sıkılaştırıcı Kozmetik Ürünler

Cildinize en uygun etkili gözenek sıkılaştırıcı maskeler ile tüm sorunlarınıza veda edebilirsiniz. Cildiniz için profesyonel kozmetik ürünleri tercih etmeniz ve bir rutin oluşturmanız birden fazla olumlu etkiyi bir anda almanızı sağlayacak önemli bir adımdır.

Kaine Gözenek Sıkılaştırıcı Biberiyeli Vegan Temizleyici Jel; geniş gözenekleri sıkılaştıran ve gözenek bakımı yapan bu ürün en etkili ürünlerden biridir.

Heimish Amazon Beyaz Killi Gözenek Sıkılaştırıcı Temizleyici Köpük; aşırı sebumu kontrol altına alarak gözeneklerin tıkanmasını önler ve geniş gözenekleri küçültür.

Rovectin Onarıcı Yaprak Maske; gözenek bakımı yaparak siyah nokta ve sivilceler ile mücadele eder.

Manyo Yatıştırıcı Çay Ağacı Yağı; tüm ciltlere uygun güçlü antioksidan içeriği ile parlak, dolgun bir cilt sunmayı hedefler.

 

Siz de etkili kozmetik ürünleri ile geniş gözeneklerden rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Korendy Türkiye, gözeneklerle mücadele için tercih edebileceğiniz doğal ürünler ile sizi bekliyor.