Gözenek Sıkılaştırıcı ve Küçültücü Ürünler Nelerdir? Nasıl Kullanılır? 2023 En Güncel Rehber


Gözenek Sıkılaştırıcı ve Küçültücü Ürünler

Gözenek, kıl köklerinin bulunduğu yuvalar veya hücreler olarak bilinir. Cildin nefes almasını sağlayan bu yuvalar ile cilt aynı zamanda beslenir. Gözeneklerin tıkanması sonucu ise pek çok cilt problemi ile karşılaşılır ve bunun en önemli nedeni tıkanan gözenekler nedeni ile cildin hava almamasıdır. Hava almayan ciltte meydana gelen problemlerin başında sivilce, siyah nokta, beyaz nokta, matlık gibi sorunlar vardır. Buradan da anlaşılacağı üzere gözeneklerin temiz tutulması ve sıkılaştırılması cilt için oldukça faydalı bir bakım olacaktır.

Yüzde Gözenek Oluşmasının Nedeni Nedir?

Yüzde gözenek oluşmasının pek çok nedeni vardır. Kimisi genetik faktörlerken kimisi de cilde yeteri kadar bakım yapılmamasından kaynaklanır. Ancak gözenek oluşmasının en önemli nedeni için buralarda zamanla biriken kir ve yağdır cevabını versek yanılmış olmayız. Normal şartlarda minicik olan ve yakından bakılmadığı sürece pek de görünmesi mümkün olmayan gözenekler, tıkanması sonucu genişlemeye başlar ve bu da ciltte hoş olmayan bir görüntünün oluşmasına neden olur. Gözenek oluşmasının nedenlerini sıralamak gerekirse;

  • Genetik faktörler,
  • Temizlenmemiş cilt,
  • Yanlış cilt bakım ürünü kullanılması,
  • Sürekli korunmasız olarak güneş ışınlarına maruz kalmak,
  • İlerleyen yaş,

Gibi maddeler en önemli nedenlerdir. Bu nedenler çerçevesinde yüzde gözenek oluşmasını istemiyor ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız bu hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

gözenek nasıl sıkılaşır

Gözenekler Nasıl Kapanır?

Gözenekleri kapatmak için hazırlanan pek çok cilt bakım ürünü bulunmaktadır. Ancak şunu unutmamak gerekir ki güzellik bakımdan gelir. Cilde ne kadar iyi bakılır, temizlenir ve ihtiyaçları karşılanırsa o kadar güzelleşecek ve sizi de mutlu edecektir. Cilde bakım yapmak temel ihtiyaçlar arasında yer almalıdır. Nasıl ki hasta olmamak adına vücut için çeşitli koruma yöntemleri uygulanıyorsa cilt için de benzer bakım metotlarının uygulanması gerekir. Aksi takdirde istenmeyen cilt problemleri ile karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır.

Cildinde gözenek sorunu yaşayan pek çok insanın merak ettiği en temel soru, bu gözeneklerin nasıl kapanacağıdır. Bunun için kullanılması gereken gözenek sıkılaştırıcı ve bakım önerilerini kontrol edebilirsiniz.

Gözenekler nasıl kapanır sorusunun net bir cevabı ne yazık ki bulunmamaktadır. Burada önemli olan kişinin alışkanlıkları, cilt bakım rutininin doğru adımları ve genetik faktörler etkili olmaktadır. Diğer yandan tam anlamıyla gözeneklerin bitmesi mümkün değildir. Fakat gözle görülür bir şekilde sıkılaşması ve pürüzsüz bir görünüme yaklaşması mümkündür. Bu da doğru cilt bakım ürünleri, gözenek sorununa uygun ürün kullanımı ile mümkün olmaktadır. Gözenek sıkılaştırıcı ürünlerin içerik listesi derinlemesine temizlik yapılmaya uygun tasarlanmıştır. Peeling yaparken ürünün ciltte hassasiyet oluşturmaması oldukça önemlidir.

gözenekler nasıl kapanır

Özellikle alerjik reaksiyon gösteren ve rozalı cilt gibi sorunları olan kişiler, uygun ürün kullanımına gitmelidir. Burun kenarları, burun üstü ve yanaklar gözeneklerin en çok belirgin olduğu kısımlardır. Makyaj yapılan bir ciltte gözenekler oldukça belirginleşir ve kötü bir görüntüye neden olur. Bu sebeple makyaj öncesi doğru bakım ve doğru nemlendirme yapılmalıdır. Dinlenen ve nemi hapseden cilt makyaja hazırlandıktan sonra ten ürünleri kullanımına geçilebilir. Fakat gözenek sorunu devam edebilen bir rahatsızlık olduğu için kişi makyajını çıkarmada oldukça hassas olmalıdır.

Çift aşamalı cilt bakım temizliği yapmak makyajı en iyi şekilde çıkaracaktır ayrıca gözeneklere faydalı olacaktır. Cilt üzerinde derinlemesine temizlik yapan temizleme yağları, güneş kremi ve makyaj kalıntılarının tümünü çıkarır. Sonrasında uygun yüz yıkama jelleri ve gözenek sıkılaştırıcı maske ve kremler ile rutininizi tamamlayabilirsiniz. Sağlıklı ve parlak bir cilt için zarar vermeden sorun odaklı ürün seçimi bu aşamada oldukça önemlidir. Sizlere en uygun ürünü ve cilt bakım rutinini belirlemek için sayfamızı inceleyebilir; ürünlerimize göz atabilirsiniz.

en iyi gözenek sıkılaştırıcı ürünler

En İyi Gözenek Sıkılaştırıcı Ürünler Nelerdir?

Gözenek sıkılaştırmak için yapılması gerekenler zorlu uygulamalar değildir. Bu anlamda Kore kozmetik markaları, cilt güzelliği ve bakımı hakkındaki araştırmaları sonucu kullanıcılarına sunduğu pek çok gözenek sıkılaştırıcı maske gibi bulunmaktadır. İşte onlardan bazıları;

Rovectin Onarıcı Yaprak Maske; içinde bulunan kalamin, bha ve madecassoside sayesinde gözenekleri sıkılaştırırken aynı zamanda mevcut siyah nokta ve sivilcelerden kurtulmuş olacaksınız. Tamamen doğal içerikler ile hazırlanan bu maske, gözenekleri derinlemesine temizleyecek ve ciltteki fazla sebumu yok edecektir.

Heimish Amazon Beyaz Killi Gözenek Sıkılaştırıcı Temizleyici Köpük; bu yüz temizleme köpüğü, doğal beyaz kil ile hazırlanmaktadır. Kilin cilde faydaları arasında bulunan gözenek sıkılaştırma özelliği bu ürün kolayca cilde etki edecektir.

Kaine Gözenek Sıkılaştırıcı Biberiyeli Vegan Temizleyici Jel; biberiye yaprağı öze ve salisilik asit içeren bu jel, cildi hem derinlemesine temizleyecek hem de gözenek bakımı yaparak gözeneklerin görünümü büyük oranda azaltacaktır.

Cilt bakımı yapmak cildin güzelliğini koruyacak en önemli uygulamadır. Siz de yüzünüzde gözenek problemi yaşamak istemiyorsanız ya da var olan gözenekleri ortadan kaldırmak istiyorsanız Korendy Türkiye ile yukarıdaki ürünlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.