Yüz Cilt Temizliğinde Yapılan Hatalar


Yüz temizliği deyip geçmeyin. Cilt kusurlarının en önemli nedeni yeteri kadar temizlenmemiş bir cilttir. Tüm güzellik ve bakım uzmanları aynı şeyi söyler; güzelliğin birinci kuralı cilt temizliği yapmak ve bunu aksatmamaktır. Ne yazık ki cilt temizliği hakkında yapılan o kadar yanlış uygulamalar var ki. Bu da zaman içinde cildin kurumasına, tahriş olmasına, akne ve sivilce çıkmasına neden olur. Ne kadar zor olabilir temiz bir cilde sahip olmak dersiniz? Aslında hiç değil. Yanlış ürün kullanımı, cilt temizliğinin öneminin yeteri kadar bilinmemesi ne yazık ki erken yaşlanmaya, ince çizgi görünümüne ve istenmeyen cilt problemleri ile karşı karşıya kalmaya neden olur. 

Cilt temizliği kiri, gözeneklerde birikmiş tozu ve fazla sebumu temizler. Böylece cilt parlak, canlı ve ışıl ışıl bir görüntüye sahip olur. Ciltte fazla sebum birikmesi cildin sağlıksız ve yağlı bir şekilde parlamasına neden olur. Bunun yanı sıra sebum, yüzde akne ve sivilce gibi kusurlarının oluşumuna ön ayak olur. Bunlardan kurtulmak ve oluşumlarını engellemek istemez misiniz? 

yüz cilt temizliği nasıl doğru yapılır

Cilt Temizliğinde Yapılmaması Gereken Hatalar Nelerdir?

Cilt temizliğinde en fazla karşılaşılan hatalar nedir sizce? Bunun cevabını ilk olarak kesinlikle yanlış ürün kullanımı olarak belirtebiliriz. Ve bu ürün kesinlikle sabundur. Cilt temizliği sabun kullanımı yaygın bir alışkanlıktır. Burada şunu belirtmek gerekir ki, el yıkama ya da dezenfektan sabunları cilt temizliği için kesinlikle kullanılamaz. Bu ürünler cilt temizliği için üretilmiş hijyenik ürünler değildir. Cilt için özel olarak üretilmiş sabunlar vardır. Bu sabunları kullanmak evet cilt temizliği için adım olabilir. Ancak cildi kurutan vücut ve el sabunları ile yapılan cilt temizliği yeterli ve sağlıklı bir temizlik değildir.

Cilde sert davranmak; cildi nazikçe parmak uçları ile masaj yaparak yıkamak gerekir. Ancak sert kıllardan üretilmiş lifler ya da eller ile cilde baskı yaparak cildin yıkanması cildin tahriş olmasına neden olur. Cilt canlı hücreler içerir. Bundan dolayı ona nazik davranmak gerekir. Tırnaklarla ya da sert kıllı fırçalar ile cilt temizliği yapılmamalıdır.

Sıcak soğuk dengesizliği; Cildi yıkarken soğuk ve sıcak suyu aynı anda kullanmak cilt için zararlı yöntemlerden biridir. Mevsim farkı gözetmeksizin ılık su ile cilt yıkanmalıdır.

Abartılmış yüz yıkama alışkanlığı; Gereksiz ve fazla cilt yıkamak da cilt temizliği gereksiz alışkanlıklardan biridir. Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi fazla yapılan cilt temizliği de yarardan çok zarar sağlayacak ve cildin daha fazla yağlanmasına neden olacaktır. 

yüz temizliğinde yapılan hatalar

Cilt Tipine Göre Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?

Cilt temizliği için gerekli olan bilgi öncelikle cildi tanımaktır. Eğer cildinizi yeteri kadar tanımıyorsanız kullanılacak ürün seçiminin de yanlış olmasına neden olacaktır. Kuru ciltlerin sabun kullanması, yağlı ciltlerin nem içeren jel kullanması gibi. Cildi tanımak temizlik başta olmak üzere her anlamda gerekli olan bir bilgidir. Doğru makyaj malzemesi kullanırken de geçerli olan bu bilgi ışığında yapacağınız rutinler cildinize iyi bakmanıza neden olacaktır.

Kuru ciltler için cilt temizliği yapmak yağlı ciltlere göre biraz daha dikkat edilmesi gereken bir husustur. Çünkü cildi daha da kurutmamak adına kullanılacak ürünler büyük önem taşır. Bunun için cildi daha da kurutacak ürünler kaçınmalı ve içeriğinde cilde yararlı asitler ve nem bazlı bileşenler içeren ürünler tercih edilmelidir. 

Yağlı ciltler için cilt temizliği yapmak ise bir nebze daha basittir. Cildin fazla sebum üretmesinden dolayı cilt yağlı bir hal alır ve parlama yapar. Bu parlamanın önüne geçmek doğru ürün kullanımı ile mümkündür. Su bazlı ürünler yağlı ciltlerin daha çok tercih etmesi gereken ürünlerdir. Ciltteki yağı dengeleyecek ürünler tercih edilmeli ve içeriğinde yoğun nem barındıran ürünlerden şiddetle kaçınılmalıdır. 

Cilt Temizliğinde Kullanılabilecek Ürünler Nelerdir?

Cilt temizliği için kullanılacak ürünler ve bunların seçimi sanıldığı kadar zor değildir. Yeter ki cildinizi iyi tanıyın. Kore’nin önde gelen markalarının hazırlamış olduğu cilt temizleme ürünleri ile Koreli kadınların güzellik sırları sizi de saracak.

Klairs Nazik Cilt Temizleme Yağı; %85 oranında siyah frenk üzümü içeren bu ürün ayçiçeği ve jojoba yağı sayesinde antioksidan özelliği gösterir. Cilde hafif ve taze bir nem sunan bu yağ cildi fazla sebum ve kirden arındırır, gözenekleri küçültür ve cildi yatıştırarak temizliğini sağlar.

 

By Whistrend Green Tea Enyzime Powder; yağ oranını dengeleyerek cildin pürüzsüzleşmesini sağlayan bu ürün tüm cilt tipleri için uygundur. Kuru ciltler için mat görünüme ışıltı katarken yağlı ciltlerdeki fazla parlamayı da kontrol altına alır.

Siz de Kore’nin en gözde markaları ile cildinize iyi bakmak istiyorsanız Korendy Türkiye'yi şimdi keşfederek cildiniz için en doğru ürünü bulabilirsiniz.