Yumuşak Cilt İçin Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli? Uzman Önerilerini Hemen İnceleyin


Yumuşacık bir cilde sahip olmak sanıldığı kadar zor mudur? Ya da ne kadar zordur dersiniz? Şöyle ışıl ışıl parlayan, sağlıkla gülümseyen bir cilt için elbette yapılması aynı zamanda dikkat edilmesi gereken konular vardır. Herkes güzel bir cilde sahip olmayı isterken yapılması gereken bakımları birçok kişi dikkate almaz. Unutmayın, cilde ne kadar iyi bakılırsa sizleri de bir o kadar mutlu edecektir. En önemli vitrinlerden olan ve güzelliğin en temel göstergesinin yansıtıldığı cilt için bakım yapılması, pürüzsüzlüğe giden yolda size ışıltı katacaktır.

pürüzsüz cilt nasıl olur

Cilt, çeşitli iç ya da dış etkenlerden dolayı kurur, parlaklığını yitirir, mat bir görüntü ile yaşlılık göstergelerini yansıtır. Yaş kaç olursa olsun, yeteri kadar bakımı yapılmayan bir cilt ne yazık ki parlaklığını yitirmeye mahkumdur. Pürüzsüz bir cilt demek; bebek cildi gibi yumuşacık, herhangi sivilce ya da yara izi bulunmayan, siyah nokta ve gözenek gibi kötü görüntülerden oldukça uzakta ışıltı yayan bir cilttir. Dokunulduğunda o pamuk hissini yansıtan pürüzsüz ciltler, makyaj yapmaya gerek bırakmadan oldukça güzel görünmektedir. Elbette bunun için yapılması ya da dikkat edilmesi gereken konular vardır.

Cilt Neden Sağlığını Kaybeder?

Cilt yaş ilerledikçe daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. Ancak yaşın ilerlemesini beklemeden yapılacak belirli bakımlar ve dikkat yaş ne kadar ilerlese de cildin sağlığını kaybetmesini geciktirir. Genetik faktörler gibi nedenler cildin zamanla matlaşmasına ve sağlığını yitirmesine neden olsa da bazı dış etkenler de cildi matlaştırmaya yeterli nedenler içerir. Bunlar da genellikle;

  • Fazla sigara ve alkol tüketimi,
  • Güneş ışınlarına maruz kalmak,
  • Cildi yeteri kadar nemlendirmemek,
  • Cildin temizliğine dikkat etmemek,
  • Zararlı beslenme alışkanlığı,
  • Yeteri kadar su içmemek,
  • Kışın soğuk yazın da sıcak hava etkisi

Gibi nedenlerdir. Tüm bu maddeler bir araya geldiğinde ne yazık ki cildi matlaştırmaya, nemini kaybetmeye ve yaşlanmaya iter. Bunların önüne geçmek elbette mevcut alışkanlıklardan belirli oranda vazgeçmeyi, cilde iyi gelen kolajen ürünlerini kullanmayı ve yüz hatlarına iyi bakmayı gerektirir.

Pürüzsüz Bir Cilde Sahip Olmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

5 adımda pürüzsüz cilt

İzlenecek belirli adımlar ile pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkündür. Bunun için kullanılması gereken kozmetik ürünler olduğu gibi bazı genel dikkatler ile cilde içten de bakım yapılabilir. Pürüzsüz bir cilt için en başta dikkat edilmesi gereken noktalar;

  • Bol bol su içmek,
  • Zararlı alışkanlıklardan ( alkol, sigara ) uzak durmak,
  • Cilde iyi gelecek besinlerin tüketimine özen göstermek,
  • Güneş koruyucu kullanmadan dışarıya çıkmamak,
  • Cilde uygun ürünler ile cildi temizlemek,
  • Uyku düzenine önem vermek.

Şunu da belirtmek gerekir ki verilen maddelerden bir kaçına uymak ve bazılarını hiçe saymak, yapılacak bakımda eksiklik yaratacaktır. Fazlasıyla su içerken uykusuz kalmak ya da fazla sigara içerken aynı zamanda güneş koruyucu kullanmak istenilen sonucu vermeyecektir. Bunun için cildi korumak, en iyi yüz temizleme jelini seçmek, pürüzsüz ve aydınlık bir görünüme sahip olmak için verilen maddelere uymak gerekir.

5 Adımda Yumuşak Bir Cilt

Her cildin ihtiyacı farklıdır ve yapılması gereken bakımlar da cilt tiplerine göre farklılık gösterir. Eğer cildiniz kuru ise cildi nemlendirmek ve bakımını bu yönde uygulamak gerekir. Aynı durum yağlı ciltler için de geçerlidir. Yağlı cilde daha fazla nem verilemez. Aksi halde cilt fazla yağı kusacak ve istenmeyen sorunlar baş gösterecektir. Farklı cilt tiplerine göre kullanılması gereken ürünler de farklılık gösterir. Ancak uyulması gereken hususlar bellidir. İşte onlar.

  • Cilt Temizliği; cilt tipinize göre kullanacağınız temizlik ürünleri ile cildinizi her gün temizlemeyi ihmal etmeyi. Unutmayın en iyi bakım cilt temizliğidir.

  • Peeling; temizlenmiş cildinizi ölü deriden arındırmayı ihmal etmeyin.

  • Klairs Siyah Şekerli Nazik Peeling: içeriğindeki esmer şeker ile cildi tahriş etmeden ölü deriden temizleyen bu ürün cildi yatıştırma özelliği ile de tahribatı önler.

  • Maske; cilt tipine göre bakım maskesi uygulamak pek çok açıdan büyük önem taşır.
  • Nemlendirme; kuru ya da yağlı fark etmeksizin cildi her mevsim nemli tutmak cilt bakımı için önemlidir.
  • By Whistrend Pürüzsüzleştirici Yıkama Tozu: yağ oranını dengeleyen ürün cildin pürüzsüz görünümü için yumuşacık bir bakım sağlar.

Cildinizi tanıyarak yapacağınız bakımlar önemli olduğu gibi izlenilecek yollar kullanılacak ürünlerden de önemlidir. Bunun için cilt bakım rutinini ihmal etmeyin ve cildiniz yaşınızı saklasın. Korendy Türkiye’den rahatlıkla bulabileceğiniz yukarıdaki ürünler ile bakım yapmaya hemen şimdi başlayabilirsiniz.