Yeşil Çayın Cilde Faydaları Nelerdir? En Güncel Araştırma Sonuçları


Yeşil çay, Camellia Sinensis yapraklarından elde edilen ve sakinleştirici bir etkisi bulunan bitki çaylarından biridir. Siyah çay gibi kurutulup hazırlanmaz, toplandığı an kavrulup kurutulur ve bu şekilde elde edilir. Çay çeşitleri arasında pek çok insan tarafından en fazla tüketilen çaylar arasında yer alan yeşil çay, yapılan araştırmalar sonucu cilt üzerinde pek çok faydası olduğu gözlemlenmiştir.

yeşil çay neye iyi gelir

Aktarlarda ve marketlerde rahatlıkla bulunabilen yeşil çay aynı zamanda bazı insanlar tarafından evinde ya da bahçesinde de yetiştirilmektedir. Antioksidan konusunda ciddi bir yarar sağlayan yeşil çay, siyah çaya nazaran çok daha az kafein içermektedir, neredeyse %1.  Bu da kafenin bazı yan etkilerinin yeşil çayda karşılaşılacak bir sorun olmadığını göstermektedir. Cilt üzerinde de gözle görülür olumlu sonuçlar yaratmasından dolayı son yıllarda kozmetik üzerinde de ciddi bir kullanımı söz konusudur.

Yeşil çayın cilde faydaları nedir diye bakılacak olduğunda ilk göze çarpan madde yukarıda da değindiğimiz gibi antioksidan özellik gösteriyor olmasıdır. Bunun yanı sıra içermiş olduğu ve cilde ciddi oranda artısı bulunan vitaminlerden olan C vitamini bakımından zengin oluşu da cildi canlandırmaya yarayacak etkilerini gösteren örneklerden biridir.

Yeşil çayın cilde faydaları;

-        İçerdiği vitaminler ile cildi canlandırması,

-        Tüm cilt tipleri ile uyumlu olması,

-        İçeriğindeki çeşitli özlerin cilt temizliği üzerinde etkili olması,

-        Göz altı morlukları ve halka görünümünü azaltması,

-        Cildin doğal nem bariyerini koruması,

-        Fazla yağı kontrol altına alması,

-        Aknenin cilt altındaki birikmiş yağını kurutması ve leke oluşumunu önlemesi,

-        Cilt tonu eşitsizliklerini dengelemesi,

-        Erken yaşlanma belirtilerini azaltması,

-        Cildin elastikiyetini koruması,

-        Cilt lekelerini açması ve yeni leke oluşumunu engellemesi

Gibi maddeler yeşil çayın cilt üzerinde sağlamış olduğu faydalar için sıralanabilecek belli başlı özelliklerdir.

Yeşil Çay Cilde Nasıl Uygulanır?

yeşil çay cilde nasıl uygulanır

Yeşil çay kozmetik sektöründe en fazla kullanılan bitkilerden biridir. Bu anlamda hazırlanan ürünlere bakıldığında; kremler, losyonlar, maskeler, peelingler gibi sayısız cilt bakım ürününde kullanıldığını görmekteyiz. Tüm cilt tipleri için uygun bir ürün olduğu için rahatlıkla yeşil çay içeren ürünler kullanılabilir ancak yine de cilt özelliklerini göz ardı etmeden yapılacak cilt bakım ürünü seçimleri daha sağlıklı olacaktır.

Hazır kozmetik ürünlerinin yanı sıra yeşil çayın cilde uygulanması işlemi için çayın yapraklarından bir maske hazırlamak mümkündür. Kaynamış su içinde yumuşatılacak yaprakları cilde eşit oranda sürmek üzere hazırlanan yeşil çay maskesi, cildin bitkinin özlerini rahatlıkla emmesine olanak tanıyacaktır. Yarım saat kadar beklemiş olan bu maskeyi ılık su ile yıkayıp üzerine kullanmış olduğunuz nemlendiriciyi uygulayabilirsiniz. 

Haftada iki kere uygulanması önerilen gözenek sıkılaştırıcı maske cilt üzerinde meydana gelecek olumlu dönüşümlere sebep olur. Maskeyi uyguladıktan sonra kendinize de bir fincan yeşil çay hazırlayın. Siz çayınızı yudumlarken cildiniz siz farkında olmadan bir mucize gerçekleştirmeye başlamış olacaktır.

Evde Yeşil Çay İle Hazırlanan Cilt Maskeleri Nelerdir?

yeşil çay ile hazırlanan cilt maskeleri

Yeşil çay ile hazırlanan cilt maskeleri birden fazladır. En doğal yollardan evinizde kendiniz de yeşil çay ile rahatlıkla bir maske hazırlayabilirsiniz. Evde bulunabilecek ürünler ile hazırlayacağınız maske ile cildiniz rahatlarken siz de güzellik için atılan bu doğal adımdan gayet memnun kalacaksınız. Yeşil çay içeren kozmetik ürünler arasında cildinizin ihtiyaç duyacağı ürünü de alıp bakımınızı yapabilirsiniz. 

Yeşil çay maskesi; yeşil çay poşetlerini keserek içindeki çayları bir kaba boşaltın. Üzerine bir tatlı kaşığı bal ve bir iki damla limon suyu ekleyin ve karıştırın. Hazırlanan katı haldeki maskeyi hassas göz çevresine gelmeyecek şekilde cildin her yerine yedirin. 15 dakika bu şekilde cildinizde bekletin ve ılık su ile cilde masaj yaparak maskeyi temizleyin. Bir kereye mahsus değil bu maskeyi haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

Killi yeşil çay maskesi; soyulabilir bir maske olan bu yeşil çay maskesi için demlenmiş yeşil çay yapraklarını bir tatlı kaşığı kil ile karıştırın. Kili aktarlarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Macun kıvamına gelmiş olacak olan bu maskeyi yine göz çevrine değdirmeden yüzünüze yedirin ve 20 dakika bekleyin. Kurumuş maskeyi yavaşta soyun ve parmak uçlarınız ile cildinizdeki pürüzsüzlüğe şahit olun.

yeşil çay içeren cilt bakım ürünleri

Yeşil Çaylı Cilt Bakım Ürünleri Nelerdir?

İçeriğinde yeşil çay bulunan kozmetik ürünlerinin sayısı her geçen gün artmaktadır. Yeşil çayın faydalarının kozmetik sektörünü etkilemiş olması, bu doğa mucizesinin birçok üründe kullanılmasını sağlamıştır. Yeşil çaylı cilt bakım ürünleri nelerdir diye baktığımızda karşımıza pek çok doğal ürün çıkmaktadır. Özellikle Kore cilt bakım ürünleri konusunda dünyanın ilgisini çeken atılımlar gerçekleştirmiş olup, pek çok ürünü ile sorunlu ciltlere çözüm sunmaya başlamıştır. İşte onlardan bazıları;

  • By Whistrend yeşil çaylı yıkama jeli; yüz yıkama jeli olarak tasarlanan bu ürün cilt pürüzlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Cildi nemlendirme etkisinin yanında siyah nokta oluşumunu da engelleyen bu jel cildi ölü deriden de arındırır. Tüm cilt tipleri için uygundur.
yeçil çay cilde iyi gelir mi

  • Dr. Ceuracle yeşil çaylı kil maskesi; geniş gözenekleri sıkılaştırmaya ve fazla yağı dengelemeye yarayan bu maske, cildi yenileyen bileşenleri ile cildin elastikiye kaybını önler. Tüm cilt tiplerine uygun olan bu maskeyi çok aşırı hassas cilde sahip olanların kullanması önerilmez.
yeşil çayın cilde faydaları

Yeşil çayın cilde faydaları, gerek evde hazırlanan maskeler gerek kozmetik sektöründeki cilt bakım ürünleri ile görülmektedir. Kullanacağınız yeşil çay özlü cilt bakım ürünleri ile erken yaşlardan itibaren cildinizin canlılığını koruyacağınızı biliyor muydunuz?