Enzim ve Yeşil Çay İle Temizleyici Kolajen Üretimi Nasıl Yapılır?


 

En basit tanımı ile kolajen; vücut için gerekli bir tür proteindir. Lif, kıkırdak, kemik gibi hareket sistemi için gerekli olan bir proteindir. Bunun için bazı beslenme şekilleri önerilir. Vücut sağlığı için ne kadar önemli bir yere sahipse, cilt için de önemi asla yadsınamaz bir yeri bulunan kolajen, çeşitli maskeler ve bakım yöntemleri ile üretilmeye çalışılır. Bunun için pek çok doğal ürün mevcuttur. Yeşil çay gibi. Yeşil çay denilince akla cilt için sağladığı yararların gelmesinin yanı sıra, psikoloji üzerinde de olumlu etkileri bulunur. Şimdi gelin yeşil çayın cilt için faydaları yazısına bir göz atalım.

Yeşil Çayın Faydaları Nedir?

Antioksidan ve Anti İnflamatuar gibi yapıcı etkileri bulunan yeşil çayın cilde sağladığı en önemli fayda, yaşlılık belirtilerini geciktirmesidir. Yaşlılık lekeleri, ince çizgi gibi belirtileri minimuma indiren yeşil çay, aynı zamanda çeşitli cilt hastalıkları üzerinde de (sedef, kepek) etkisi kanıtlanmış bir bitkidir. Bunu çok iyi bilen aynı zamanda konumu itibariyle coğrafyasında sıkça yeşil çay üretimi bulunan Kore kozmetik markaları, ürünlerinde yeşil çaya fazlasıyla yer vermektedir.

Bu markaların başında yeşil çayın ve ciltte enzimlerin kullanımının yararlarını bir arada sunan By Wishtrend gelmektedir. Kore kadınlarının yanı sıra tüm dünyada bir çok kadın tarafından tercih edilen ve özellikle tercih edilen BY WISHTREND - Green Tea & Enzyme Powder Wash ürünü ile mevcut cilt bakım rutininizde yeni bir etki yaratıyor. Bu ürün ile yeşil çayın cildinizde meydana getireceği mucizelere yakından tanıklık edeceksiniz. Elastikiyetini kaybetmiş cilt kendini toparlamaya başlayacak ve ince çizgi görünümünü kısa süre içinde ortadan kaldıracaktır.

Enzimlerin Cilt Bakımında Faydaları Nelerdir?

Ciltte enzim kullanımı, cildinize oldukça iyi faydalar sunar. Enzim tozu, günlük yüz yıkama rutininde kullanıldığında enzimlerin aktif yararları sayesinde cildi nazikçe eksfoliye etmeye çalışırken, hassas cilt tiplerinde bile nazik davranarak zamanla daha parlak ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanıza imkan verir. Peki nedir enzim? Enzim; vücut ve cilt faydalı bir tür proteindir. Bu proteinin cilde çeşitli yollarla sağlanması, yumuşacık, ipekçi, sağlıklı parlayan bir cilde kavuşmak anlamına gelmektedir.

Enzimler birçok farklı cilt bakım ürününde ve hizmetinde, özellikle de sadece cildi eksfoliye etmede ve aydınlatmada değil, bazı cilt bakım kliniklerinde anti-aging için kolajen üretimini teşvik ederek kan akışını sağlamak amacıyla kullanılır. Yine Kore kozmetik markalarının içeriğine baktığımız zaman, cildin ihtiyaç duyduğu tüm bitki ve proteinlere sahip olduklarını görmekteyiz. Cilt bakım ve güzelliği denilince akla ilk gelen ülke olan Kore, dünyanın önde gelen markalarına sahip olmasını tam olarak önemsediği cilt sağlığına borçludur.

Yeşil Çayın cilde Sağladığı Yararlar Nelerdir?

Cilt bakımında yeşil çay özleri kullanırken, cildinize yalnızca harika bir sakinleştirici ve kızarıklık azaltıcı fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda cildinize antioksidan bakımında bir destek deposu hediye etmiş olursunuz!

Yeşil Çay, yüzlerce yıldır geleneksel olarak cilt hastalıklarının tedavisinde ve cilt bakımında, tahriş ve kızarıklığı gidermek için hassas cildin rahatlamasına yardımcı olmak üzere kullanılmıştır. Hassasiyetten, kızarıklıktan muzdarip bir cilde sahipseniz ve yaşlanma karşıtı ek faydalar arıyorsanız, yeşil çay rutininize eklemek cildiniz için atacağınız en iyi adım olacaktır. Cilt bakım rutini, herkesçe farklılık gösterir. Peki bu farklılıklar ne kadar doğrudur? Şunu unutmamak gerekir ki, günlük cilt bakım rutinleri değişkenlik göstermez. Kullanılan ürünler elbette cilt yapısına bağlı olarak değişiklik gösterse de, bakım rutinleri adım adım herkesçe aynıdır. Temizleme, tonik, peeling, maske, nemlendirici gibi adımlara sahip olan cilt bakım rutininize ekleyeceğiniz yeşil çay içerikli By Wishtrend ürünleri ile cildinizi hiç beklemediğiniz bir güzellik ile buluşturabilirsiniz.

BY WISHTREND - Green Tea & Enzyme Powder Wash İncelemesi

Bu yüz yıkama ürünü, özellikle hassas ciltler ve tıkanmış gözenek sorunlarına sahip olan kişiler için oldukça iyi sonuçlar sunmaktadır. Ürünün içeriğine baktığımız zaman;

yeşil çaylı cilt bakımı korendy

  • Cildin pH seviyesini dengeler
  • Cildi nazikçe eksfoliye eder
  • Antioksidan özelliği ile cildi tedavi eder
  • Gözenekleri arındırır
  • Cildi sakinleştirir ve yatıştırır
  • A,C ve E vitaminleri içerdiğini görmekteyiz.

Ürünün Dokusu

Toz yapısında olması bu ürünün en dikkat çeken özelliklerinden biridir. İlk bakışta, toz biraz granüler dokuda ve biraz pürüzlü görünse de, dokunulduğu zaman anında ipeksi bir his yaşatmaktadır. Bir tebeşir tozu gibi görünse ve hissettirse de, yağlı yapısı ile cilde uygulaması oldukça kolaydır. Kuru halde dokunduğunuz zaman bile, asla kuru hissettirmeyen bu ürünün cilde sağlayacağı faydalar, sizi fazlasıyla şaşırtacak seviyede olacaktır. Elinize aldığınız ürüne su ekleyerek hafif bir krema formunda, pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Kıvamını bulan ürünü, parmak uçlarınız ile cildinize nazik bir şekilde masaj yaparak uyguladığınız takdirde ürün etkisini göstermeye başlayacak, daha ilk andan itibaren yumuşacık bir sonuç ile karşılaşacaksınız.

Siz de cildinize önem veriyor ve doğal bileşenlere sahip cilt bakım ürünleri ile cildinizi şımartmak istiyorsanız, yeşil çayın mucizevi etkisini içeriğinde barındıran bu ürünü rutininize ekleyerek hemen harekete geçebilirsiniz.

Kaynak: wishtrend.com/blogglam?r=164