Yeni Başladığım Bir Cilt Bakım Ürünü Ne Kadar Zamanda Etkisini Gösterir?


Cilt bakımı konusunda yeniyseniz rutininize ilk kez dahil ettiğiniz bir ürünün cildinizde gözle görülür sonuçlar yaratması için ne kadar beklemeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. 

Bu yazıda, en ünlü cilt bakım içeriklerinin bazı faydalarını ve bunların gerçekten işe yaramalarının ne kadar zaman aldığını inceleyeceğiz. Bununla birlikte başlamadan önce şunu hatırlatmak isteriz; ideal cilt bakımı uzun ömürlü bir taahhüttür, bu nedenle çok fazla tutarlılık ve sabır gerektirir.

CİLT BAKIM ÜRÜN İÇERİKLERİ VE FAYDALARI

Her içeriğin genellikle kendine has faydaları vardır. Örneğin, antienflamatuar ve antioksidan gücüyle tanınan Niasinamid -yani cilt bakımı dünyasının adeta "on parmağında on marifet" olan içeriği- cilt bariyerini güçlendirme ve lekeli cildi aydınlatma gibi pek çok özellikle donatılmıştır.

Amaçlanan faydaya bağlı olarak, sonuçları farklı zamanlarda görebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, cilt bariyeri güçlendirme faydaları yaklaşık 2 hafta içinde görülürken, aydınlanma etkileri ancak 8 haftalık tutarlı bir kullanım gerekir. Aynı kural diğer içerikler için de geçerlidir, bu nedenle her içeriğin cilt üzerinde amaçlanan işlevine bağlı olarak bunları kategorilere ayıracağız.

CİLT BAKIM İÇERİKLERİ NE KADAR SÜREDE ETKİ EDER?

CİLT BAKIMINDA ETKİ SÜRESİNDE FARKLILIK YARATABİLECEK FAKTÖRLER

Yukarıda bahsedilen süreler mutlak değildir (muhtemel zaman aralıklarında yazılmaya özen gösterilmiştir) ve aşağıdakiler gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak kişiden kişiye değişebilir:

1- Her cilt sorununun derecesi

Akne şiddetinin farklı dereceleri vardır. Bu nedenle, hafif sivilce ile ağır seyreden sivilce problemi karşılaştırıldığında gözle görülür sonuçları görmek için farklı zaman aralıkları gerekir. Tıpkı lekeler gibi; bazı hiperpigmentasyonlar diğerlerinden daha derindir.

2- Tutarlılık veya kullanım sıklığı

Bazı insanlar ürünlerini aksatmadan kullanır, bazıları ise sadece hatırladıklarında, düzensiz bir şekilde kullanır. Kullanım sıklığı sonucun cildinizde ne kadar çabuk görüneceğini kesinlikle etkileyen önemli bir faktördür.

3- Ürünlerin formülasyonu

Bir cilt bakım ürünü çeşidinin ürünün yalnızca tek bir aktif bileşen içermesi pek rastlanılır bir durum değildir, çoğu üründe sonuçları optimize edebilecek bir bileşen karışımı kullanılır. Bu sayede gözle görülür sonuçları beklediğinizden daha hızlı görebilirsiniz.

ETKİLİ CİLT BAKIMI İÇİN ALTIN KURAL: SABIR

Cilt bakımı sabırlı ve tutarlı olmayı gerektirir. Bir gecede sonuç bekleyemeyiz, anında görünür sonuçlar sağlamak için cildimize çok fazla baskı yapmamalıyız. Zaman alsa da cildimizin daha iyi hale gelmesi için bir sürece ihtiyacı olduğunu bilmeliyiz, tıpkı bir kelebek gibi. Sürecin tadını çıkarın ve eğlenin! Cildiniz size sonsuza kadar teşekkür edecek.  😊