Yaz Saç Bakımı ile Saçlarınızı Hasardan Koruyun


Yaz Saç Bakımı

Saça yaz bakımı uygulamak, güneşi yoğun olarak hissettiğimiz bu günlerde oldukça önemlidir. En sık yapılan hatalardan biri yazın saç bakımını ihmal edip, güneş ve denizden etkilenen saçları sonbaharda onarmaya çalışmaktır. Unutmayın saçlardaki hasar ne kadar az olursa, onarması da o kadar zahmetsiz ve kolay olur. Güneşin yıpratıcı UV ışınlarından sadece cildimiz değil saçlarımız da ne yazık ki oldukça etkileniyor. Yoğun güneş ışını, saç kütiküllerinde hasar meydana getirir. Saçı meydana getiren asıl etken madde kütikellerdir. Bu kadar önemli olan bir maddenin güneşten zarar görmesi, saçın kimyasını bozacağı gibi uygulanan bakım, boya gibi işlemlerin de değerini azaltacaktır. Dolayısıyla yoğun güneş ışınları, özellikle boyalı saçların rengini kaybetmesine, doğal ve işlemli saçların daha çabuk kırılmasına neden olur.

Her kadın saçını önemser. En az cilt kadar değer verdiğiniz saçlarınızı, Korendy Türkiye markamızın saç bakım ürünleri ile koruyabilir, zahmetsiz saç bakımı uygulayabilirsiniz. Ancak şunu özellikle vurgulamak isteriz ki; yazın da saç bakımını aksatmayıp hatta saçınızı UV ışınlarına karşı koruyucu ürünler kullanarak bakım rutininize dahil ederseniz, saçlarınızın hasar görmesinin önüne geçebilirsiniz. Böylece sonbaharda hasarlı saçlarla uğraşmak yerine saç bakımınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bu anlamda Kore markaları cilt bakımında olduğu gibi saç bakımı için de dikkat çeken ürünleri ile pek çok kadının tercihi haline gelmiştir.

Saçımı Kir ve Kalıntılardan Nasıl Arındırabilirim?

Saçlardaki ilk hasar yıkama esnasında meydana gelir. Çünkü yanlış Kore saç bakım ürünleri ki buna şampuanlar da dahil, saça yarardan çok zarar verir. Saçları sert sürfaktanlarla yıkamak, boyalı saçların rengini kaybetmesine aynı zamanda saçları kirden arındırırken hasara uğratmasına neden olur. Bu nedenle saçlara hassas davranan bir şampuanı tercih edip, saça ilk bakımı yıkama esnasında göstermelisiniz. Saç tipinizi belirleyip, tercih edeceğiniz şampuana karar vermelisiniz.

  • Moremo Onarıcı Şampuan

Moremo Saç Onarıcı Şampuan

Sülfatsız içeriği ile saçı nazikçe temizleyen Moremo Onarıcı Şampuan, 17 çeşit amino asit, 3 farklı protein ve bitkisel içeriklerle saçın gücünü kaybetmeden kalıntılardan etkili bir şekilde arınmasını sağlar. Böylece saça bakım yapmış olacak, ilk aşama olan saç yıkama rutinini sağlıklı bir şekilde tamamlamış olacaksınız.

Haftalık Saç Maskesi Uygulaması

Ne yazık k en sık rastlanan yanlışlardan biri, saç kreminin etkisinin saç maskesi ile aynı olduğunu düşünmektir. Bundan dolayı şampuan ve kremi aynı ürünlerden alarak saça etkili bir bakım yapıldığı sanılır. Bu yüzden çoğu kişi saç kremi kullanınca saç maskesi kullanmayı ihmal ediyor ya da dikkate almıyor. Oysaki saç bakımı, saçı yıkadıktan sonra uçlara bakım uygulayacak saç kremi ile aynı etkide değildir. Saç kremleri, saçların duştan sonra kolay taranmasına ve saçın yumuşamasına neden olur.  Oysa saçı onaran içeriklere sahip saç maskeleri, tabiri caizse saçı tedavi eder. Kuru ya da yağlı. Saç tipinize hangi bakım iyi gelecekse mutlaka haftada bir olacak şekilde saçınıza bakım uygulamanız gerekir. Şunu unutmayın ki, saç kremleri saçların kolay taranmasını sağlarken, saç maskeleri yıpranmış ve hasar görmüş saçları onarır ve güçlendirir.

  • Moremo Saç Onarıcı Maskesi

Moremo Onarıcı Saç Maskesi

Yapılan testlerle etkinliği kanıtlanmış Moremo saç onarıcı maske, yıpranmış saçları onararak saça parlaklık kazandıran yoğun bir bakım maskesidir. İçeriğindeki 7 farklı protein saçları onarırken, bitki ve yağ kompleksleri de saçlara gözle görülür parlaklık kazandırır ve saçların ipeksi bir yumuşaklığa kavuşturur. Saçlarda meydana gelen hasarlar her zaman gözle görülür olmayabilir. Bu yüzden saç bakım maskesini, saçlar iyice yıpranmadan kullanmak dolayısıyla saçın gücünü kaybetmesinin önüne geçmek önemlidir. Moremo onarıcı saç maskesi, yoğun hasar görmüş, parlaklığını kaybetmiş ve güçsüzleşmiş saçlar için özel olarak geliştirilmiştir.

Saç Bakım Yağlarının Saça Faydaları Nelerdir?

Yazın güneş ışınlarının kuruttuğu saçları, yağ takviyesi ile beslemek hem saç sağlığı açısından hem de saçın parlak hoş bir görünüm kazanması için olmazsa olmazlardandır. Ancak yalnızca yaz mevsimi olarak düşünmemek gerekir. Çünkü saçlar, insan vücudunda en hassas noktalardan biridir. Her şey gibi saça da bakım yapılmadığı takdirde küsecek, kuruyacak, solacaktır. Bundan dolayı saçınıza iyi gelecek bakım yağları ile saçınızı şımartmayı sakın ihmal etmeyin.

  • Moremo Onarıcı Saç Bakım Yağı

Moremo Onarıcı Saç Yağı

Moremo Onarıcı Saç Yağı 8 çeşit besleyici yağ özü ile saçları ağırlık yapmadan nemlendirir ve besler. Ayrıca içerdiği UV filtresi ile saçları güneş ışınlarına karşı korur. Her mevsim saça evet iyi bakmak gerekir. Yaz kış uygulayacağınız bakım yağları güçsüz saçların gücünü tekrar kazanmasına, uçları kırılmış saçların düzelmesine, yıpranmış saçların esneklik kazanmasına neden olacaktır. Güzelliğe güzellik katan saçları bakımsız bırakmayın. 😊

Saçlarınızı beslemeye ve korumaya yönelik diğer Moremo ürünlerini görmek hemen tıklayın->