Uzman Tavsiyesi Cilt Yenileyici Serum Önerileri [2023 Güncel Rehber]


Cilt bakımı, bütün adımları içerisinde bulunduran ve estetik görüntüyü en iyi hale getiren bir süreklilik halidir. Kişi kendini iyi hissetmek adına lekelerden, sivilce izlerinden ve daha birçok cilt probleminden kurtulmak ister. Kalıcı şekilde ciltte görünen bu rahatsızlıklar kişiyi olumsuz etkiler. Tam bu noktada cilt yenileyici serum önemli bir yere sahiptir. Peki cilt yenileyici  serum nedir ve cilt üzerinde ne işe yarar?

cilt yenileyici serum ne işe yarar

Cilt yenileyici serum, bakım yaptığımız zaman diliminde yoğun konsantre içerikleriyle oldukça tercih edilen tedavi yöntemidir. Yüzümüzde bulunan güneş kremi, makyaj kalıntıları, kir ve toz gibi tüm dış etmenlerden kurtulduktan sonra cilt sorununa odaklı bir serum seçilmesi faydalı olacaktır. Özellikle yaşlanma belirtilerine karşı kolajen içeren kremler, seçtiğiniz serum ürününü oldukça destekleyecektir. Serum, cilt bakımının orta kısımlarında kullanılan aracı bir cilt bakım adımıdır. Cildiniz için uygun bir temizleme jeli sonrası gözenekler açılmış olur. Cilt uygun bir temizleme jeli ile yıkandıktan sonra gözenekler temizlenir ve sonrasında cilt yenileyici serum kullanabilirsiniz. Yoğun etki alabilmek için bitkilerin yağlarından formüle edilmiş ürünleri deneyimleyebilirsiniz.

Cilt Serumu Ne İşe Yarar?

Cilt serumu daha yüksek fiyatlı olmasından dolayı genelde cilt bakım adımlarında tercih edilmemektedir. Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki serumlar oldukça etken maddeler içeren yüksek etkiye sahip ürünlerdir. Cilt temizliğinden sonra özellikle rutine eklenmelidir. Cilt tipinize en uygun yüz yıkama jelini sitemizden inceleyebilirsiniz. Cilt üzerinde serumlar şu özelliklere sahiptir:

  • Bariyer güçlendirici,
  • Yaşlanma karşıtı,
  • Yatıştırıcı,
  • Nemlendirici,
  • Leke önleyici,
  • Parlatıcı ve besleyici

Özelliklere sahip olması serum kullanmayı cazip kılan nedenlerdir. Herkesin cildi ve cilt sorunları kendine özeldir. Yağlı bir cilde parlama önleyici ve nem dengesini koruyan bir serum önerilirken; yaşlanma belirtilerini önlemek için kırışıklık karşıtı hyaluronic asit serumu önerilir. Aktif içeriklerin bu kadar etkili kullanılması ve genel olarak su bazlı üretilmesi cilt üzerinde ağırlık hissini ortadan kaldırır. Dolayısıyla hem yağlı ciltler hem kuru ciltler kullanabilir.

cilt yenileyici serum nedir

 

Cilt Yenileyici Serum Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Serum kullanmaya ne zaman başlanmalıdır sorusunun net bir cevabı yoktur. Kişinin cilt yapısına göre değişkenlik göstermekle birlikte 20’li yaşlar sonrası uygun bir başlangıçtır. Serumlar cilt yenileyici ve parlaklık vaat eden kozmetik ürünlerdir. Bu sebeple yaşlanma belirtilerini engellemeye yardımcı olurken; makyaj bazı uygulanmış cilt görüntüsünü verir. Sağlanan bu parlaklık, cilt yenileyici serum kullananları oldukça tatmin etmektedir.

Diğer yandan dikkat edilmesi gereken bir başka husus nemlendirici adımının atlanmamasıdır. Serumlar nemlendiricinin yerini tutamazlar. Her ne kadar serumlar yoğun etkilere sahip olsalar da nemlendiricinin verdiği etkileri sağlayamazlar. Nemlendirici kremler, gece ve gündüz olarak özel formüle edilmişlerdir. Ayrıca cildin ihtiyacına göre C vitamini, hyalüronik asit, SPF içeriklere sahip nemlendiriciler tercih edilir. Özellikle yaz aylarında güneş kremi ile birlikte SPF içeren nemlendiriciler önemli bir yere sahiptir. Cildinize en iyi nemlendirici kremler için güncel listemizi inceleyebilirsiniz.

cilt yenileyici bakım serumu

Cilt bakımı öncelikle leke, sivilce ve kırışıklıklar oluşmadan önce önlem alınması gereken ilk adımdır. Cilt sorunları yerleştikten sonra sonuç almak daha zordur. Bu sebeple dudak bölgesinde bile nemlendirici etkili ve güneşten koruyan dudak balmları tercih edilmelidir.

En Etkili Cilt Bakım Serumları Nelerdir?

Cilt serumları farklı içeriklere sahip her cilde hitap eden kozmetik ürünlerdir. Korendy Türkiye olarak sizlere en iyi formüle ürünleri sunmaktan gurur duyuyoruz. Dikkat etmeniz gereken tek nokta cilt tipiniz ve cilt sorununuza uygun cilt yenileyici serumu bulmak! En etkili cilt serumları ürünlerini sizler için bir araya getirdik;

  • I'm From - Ginseng Serum;  yoğunlaştırılmış formülü ile yaşlanma karşıtı bir ürün olan serum bütün ciltler için idealdir. Kırmızı Ginseng, meyan kökü ve yeşil çay içeriği ile cildi beslerken duru bir görünüm verir.
Korendy Türkiye ile cilt yeni serum ürünlerini inceleyerek pürüzsüz bir cilde kavuşmaya ne dersiniz?