Tıkanmış Gözenekler Nasıl Açılır? En Etkili Ne Şekilde Temizlenir?


Gözenek problemi kişiye bağlı olarak gelişen ve dengelenmesi gereken bir cilt sorunudur. Özellikle tıkanmış ve belirgin gözenekler estetik açıdan kişilere rahatsızlık vermektedir. Gözenekler yağ bezleri ve ter bezleri olmak üzere iki şekilde kendini gösterir. Yağ bezleri kontrol altına alınmazsa zamanla büyüyebilir ve bakıldığında net bir şekilde belli olur. Bu sebeple tıkanmış olan gözeneklere uygun sıkılaştırıcı ürünler tercih edilmelidir.

tıkanmış gözenekler nasıl açılır

Tıkanmış gözenekler nasıl açılır sorusu için belli başlı ürünler ön planlar çıkmaktadır. Dermatolog kontrolleri, hormonlar, ilaçlar ve cilt bakımında kullanılan ürünlerin devamlılığı oldukça önemlidir. Gözenekler için:

  • Cildin ph dengesine uygun nazik temizleyiciler
  • Aydınlatıcı serumlar
  • Sıkılaştırma özellikli tonikler
  • Pürüz giderici tonikler
  • BHA peeling ürünleri

Oldukça etkili ve faydalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; gözenek görünümünü azaltan ürünler ilerlemeyi durduracaktır fakat tamamen gözenek problemini yok edemeyecektir.

Gözenek Problemi Nedenleri Nelerdir?

Gözeneklerin tıkanması makyaj kalıntılarıyla ve günlük rutinde karşılaşılan kirli havayla birlikte en belirgin haline gelmektedir. Gün sonunda kirlerden arınmış bir cilt yüzeyi oldukça önemlidir. Uzun vadede sıkılaşmış bir cilt, parlak ve canlı görünüm için cilt bakımında gözenek bakımına önem vermelisiniz. Peeling ve kil maskeleri gibi kurtarıcılar haftalık rutinlere eklenebilir; arınan cildin yatışması için ek ürünler kullanılabilir.

Yağlı ciltlerde sebum üretimi de bir diğer detaydır. Sürekli olarak yağlanan cilt, kontrol altına alınmazsa zamanla gözenek problemi belirgin hale gelir. Burada hastalıklar, ilaçlar ve stres önemli tetikleyiciler arasındadır.

gözenek sıkılaştırıcı cilt bakımı

Genetik olarak kişide gözenek problemi de görülebilir. Fakat bu durumda yapılacak tek çözüm cilt bakımıdır. Her ne kadar gözenek sıkılaştırma ile dengelenmeye çalışılsa da kalıcı bir çözümü yoktur. Endişelenecek bir durum olmadığını da belirtmek gereklidir. Gözenek problemi sadece estetik açıdan kişileri rahatsız eden bir durumdur. Dolayısıyla genişleyen gözenekler her ne kadar rahatsız edici bir görüntü oluştursa da sağlığa bir zararı yoktur.

Gözenekler İçin Hangi Önlemler Alınabilir?

Kişinin cilt sağılına her yaşta ve her durumda önem vermesi kendisi için yapacağı en büyük yatırımdır. Yaşa bağlı olarak oluşan sorunların önüne geçebilmek ve dinamik bir görünüm için rutin oluşturmak elbette önemlidir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli kısım doğru analiz ve probleme uygun ürün seçeneğidir.

Gözenek problemi ise genç, yaşlı demeden herkeste görülebilen bir estetik sorundur. Burada hareketli bir yaşam döngüsü oldukça önemlidir. Aktif bir spor hayatı ter bezlerinin devamlı çalışmasını ve dolayısıyla buda vücudun bakterilerden uzak kalmasını sağlar.

Sporun bir diğer faydası ise yüksek tempo ile vücudun her bölgesine kan akışının sağlanmasıdır. Bu sayede vücut dinamikliğini yitirmez. Terlemeyle ciltte kalan tuz ve sebum kozmetik ürünler aracılığıyla çözüme kavuşturulur. Aydınlık görünüm bu sayede elde edilir. İyi bir nemlendirici de hem cilt için hem gözenekler için oldukça yararlıdır.

Sıvı alımı da bir diğer gözenek iyileştiricidir. Nem dengesinin sağlanması ve cildi içeriden beslemek önemli detaylar arasındadır. Cildimizi tanımak ve ne istediğini bilmek için farklı ürünleri inceleyebilir; destekleyici formüller ile estetik kaygınızın önüne geçebilirsiniz.

gözenek probleminde nasıl önlem alınır

Gözenek Tedavisinde Hangi Adımlar Uygulanmalıdır?

Gözenek bakımında ilk olarak en önemli adım güneş kremi kullanımıdır. Cildi güneşten korumak ve kötü hava şartlarına karşı önlem almak gereklidir. Diğer yandan yağsız bakım ürünleri de geniş gözenek probleminde tercih edilmelidir. Ürün seçimi yaparken cildin ph dengesine uygun ve nazik temizleyiciler oldukça önemlidir. Geniş gözenek görünümü azaltmak için cilt yüzeyine fiziksel soyucu uygulamalar, ovma ve baskı uygulamalarından uzak durulmalıdır. Sert hareketler ciltte tahrişe neden olurken gözeneklerde belirginliğe sebep olabilir. Gözenek sıkılaştırıcı maske bu aşamada en uygun cilt bakım ürünü olacaktır.

Eksfoliasyon ise gözenek için uygun bir yöntemdir. Ilık bir duş sonrası cilt yapısına bağlı olarak masaj hareketleri uygulamak iyi hissettirecektir. Sonrasında açılan gözeneklerden fazla kir ve yağlı katmanın giderilmesi için salisilik asit içeren peeling ürünleri tercih edilebilir. Peeling ürünleri ile cilt eskisinden çok daha sağlıklı ve canlı gözükecektir.

Retinol ise faydalı bir diğer içeriktir. Tahriş yapma ihtimaline karşı dikkatli olunmalı fakat diğer yandan cildin esnekliğini artırmak için kullanılmalıdır. Elastikliğini koruyan cilt yapısı canlıdır ve gözeneklerin genişleme ihtimali çok daha düşüktür.

En Etkili Gözenek Sıkılaştırıcı Ürünler Nelerdir?

Gözenek sıkılaştırma ürünleri kaliteli içerik bileşenleriyle mümkündür. Aynı anda birçok etkiyi alabileceğiniz ürünler mevcuttur. Gözenek problemlerinin önüne geçerken cilde zarar vermemesi oldukça önemlidir. Nazik bir bakım ile cilde canlılık katmak için bakım rutini oluşturabilirsiniz.

En doğal ve en nazik gözenek sıkılaştırıcı ürün önerileri şu şekildedir:

COSRX - LOW PH GOOD MORNİNG GEL CLEANSER - ÇAY AĞACI ÖZLÜ NAZİK TEMİZLEYİCİ JEL

İçerisinde bulunan çay ağacı yağlı ile geniş gözenek sorununa faydası olan Cosrx temizleyici jel, etkili bir temizlik sağlar. Hipoalerjenik formülü ve ph dengesi uyumluluğu ile cilt bariyerini koruyarak sıkılaştırma işlemini gerçekleştirir.

Cosrx - AHA/BHA Clarifying Treatment Toner 150ml

Aha ve bha içeren yapısı ile ciltte sebum dengesini sağlar. Günlük olarak kullanabileceğiniz Cosrx parlatıcı tonik, ciltte ölü derilerin arındırılmasında yardımcı olur. Ayrıca ilk defa asit kullanacak kişiler için formülü oldukça uygundur.

Ma:nyo - Galactomy Niacin 2.0 Essence - Maya Mantarlı Niasinli Aydınlatıcı Serum

Cilt bariyerini kuvvetlendiren özelliği ile oldukça zengin bir formülasyona sahiptir. Niacinamid içeriği ile cilt tonunu eşitler. Hem cildi sakinleştirme hem nemlendirme özelliğini aynı anda gerçekleştirir. Daha beyaz ve nemlenmiş bir cilt için tercih edebilir; gözenek problemini minimum seviyede tutabilirsiniz.

Gözenek probleminde çok çeşitli ürünleri Korendy Türkiye olarak sizlere sunuyoruz. Cilde nazik davranarak uygulanan sıkılaştırıcı, yatıştırıcı özellikli cilt ürünleri ile kendinizi iyi hissedeceksiniz. Etkisini kısa sürede alabileceğiniz ve farkı hissedeceğiniz ürünler için sayfamızı inceleyebilir; cilt yapınıza en uygun gözenek karşıtı ürünler arasından tercihinizi yapabilirsiniz. 😊