Su Bazlı ve Suya Dayanıklı Güneş Koruyucu Kremi Nasıl Temizlenir? Nelere Dikkat Edilmelidir?


Güneş koruyucu kremi özellikle yaz aylarında oldukça dikkat edilerek kullanılması gereken bir koruma adımıdır. Cildi, güneşin zarar ışınlarından korurken; leke, kızarıklık ve hassasiyet gibi olumsuzluklara karşı da önlem almaya yardımcı olur. Cilt problemlerinin önüne geçmek için neler yapılabilir ve lekeler nasıl önlenir sorusunun cevabı öncelikli olarak düzenli güneş kremi kullanmaktır.

su bazlı güneş kremi nedir

Lekelere karşı kullanılması önerilen asit ürünleri, retinol ve c vitaminleri gibi içerikler ise yoğun formüller oldukları için mutlaka güneş kremi ile desteklenmelidir. Asit ürünleri kullanıldığında güneş kremi ile cilt korunmazsa leke izlerinin oluşması kolaylaşır ve kalıcı hasarlar oluşabilir. Ayrıca güneş kremi kullanmak için yaz ve kış ayrımı yapılmamalı; gün içerisinde tazeleme işlemi ile tam koruma sağlanmalıdır.

Suya Dayanıklı Güneş Kremi Ne İşe Yarar?

Cilt yaşlanması, yaş ile birlikte güneş ışınlarının da neden olduğu olumsuz bir durumdur. Yüz, dekolte bölgesi ve boyun gibi alanların koyu lekelerden, çil ve kırışıklık etkilerinden korunmak için suya dayanıklı güneş kremi kullanılması önerilmektedir.

Peki sıklıkla bahsedilen suya dayanıklı güneş kremi nedir ve ne işe yarar? Vücut üzerinde yanık etkisi gösteren UVB ışınları ve UVA ışınlarının tümünü güneş kremi ile koruyabilirsiniz. Suya dayanıklı güneş kremi ise havuz, deniz suyu gibi dış etkenlerden vücudu korumaya yardımcı olur. Güneş kremine destek amaçlı en iyi nemlendirici kremler de cilt bakım rutinine eklenmelidir. Nemlendirici kremler, cilde nemi hapsederken diğer yandan aktif maddeler aracılığı ile cilde aydınlık verir. İnce çizgilerin açılmasına yardımcı olan güneş kremi, yaşlanma belirtilerini azaltırken kişinin genç bir görünüme kavuşmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.

su bazlı güneş kremi ne işe yarar

Cilt tipi ayrımı olmadan her cilt tipine uygun olan suya dayanıklı güneş kremleri bulunmaktadır. Yağlı ciltler için güneş kremi seçenekleri olduğu gibi hassas ciltler için güneş kremi seçenekleri de mevcut. Su bazlı güneş kremi çeşitlerini inceleyebilir; dermatoloğunuza danışarak mineral, fiziksel ve kimyasal güneş kremleri arasından seçim yapabilirsiniz. Güneş kremlerinin koruma etkilerinin yanı sıra anti-aging bakımı ile tek üründe birden fazla etkiye sahip olabilirsiniz.

Suya Dayanıklı Güneş Kremi Nasıl Temizlenir?

Ciltte yağlı bir görünümün önüne geçebilmek için sıklıkla tercih edilen su bazlı güneş kremi, yapısı gereği hafiftir. Su bazlı formüle edilmesi her ciltte rahatlıkla anlaşmasını sağlar. Ağırlık yapmayan yapısı ve cilt tarafından kolay emilmesi avantajlarındandır. Ayrıca cildin sebum dengesini bozmadan yüksek koruma sağlar. Yaz aylarında devamlı olarak güneş kremini yenilemek ise en önemli adımdır. Uygulanan güneş kremi yaz ayı ile birlikte ter ile vücuttan atılabilir. Yüksek güneş korumasını her an sağlamak için kolay sürülebilir güneş kremlerini yanınızda taşıyabilir; güneş ışınlarının zararlarını minimuma indirebilirsiniz. Bunun için sprey form güneş kremleri kolay bir kullanım imkanı sunar ve günlük olarak tazeleme imkanı verir. Stick güneş kremi ile de makyaj sonrasında güneş kreminizi kolaylıkla tazeleyebilirsiniz.

suya dayanıklı güneş kremi nasıl temizlenir

Peki suya dayanıklı güneş koruyucu krem nasıl temizlenir? Cilt bakımı rutininiz arasında ilk adım olarak kullanılan güneş kremi, nemlendirici ve tonik ürünleri gün sonunda temizlenmelidir. Eğer makyaj yapan biriyseniz ve güneş kremi kullanıyorsanız çift aşamalı temizlik en etkili yöntemdir. Yağ yağı çözer mantığı ile aktifleşen çift aşamalı temizliğin ilk adımı yağ bazlı bir temizleyici ve sonrasında su bazlı bir temizleyici olan yüz yıkama jeli ile cildi yıkamaktır.

Yağ bazlı yüz temizleme jeli, makyaj kalıntılarını kolayca çıkarırken diğer yandan ölü deriyi vücuttan arındırır. Yağ bazlı yapısından dolayı derin temizleme sağlarken nem takviyesini de cildinize hapsetmiş olur. Çift aşamalı temizlikte ilk adım yağ bazlı temizleyici olurken ikinci aşama su bazlı bir yüz yıkama jeli seçmektir. Cildinize en uygun su bazlı yüz yıkama jeline karar verdikten sonra tüm makyaj ve güneş kremi kalıntılarından arınmış olursunuz. Bu sayede cilt nefes alır ve gözeneklerin tıkanması önlenir.

suya dayanıklı güneş kremi önerileri nelerdir

Güneş Kremi Cilt Bakımında Hangi Adımda Uygulanmalıdır?

Güneş kremi uygulamasında merak edilen bir diğer konu da güneş kreminin ne zaman uygulanması gerektiğidir. Kimyasal güneş koruyucu ve fiziksel güneş koruyucu olmak üzere ayrılan iki çeşit güneş kremi vardır. Özellikle kimyasal güneş kreminde cilt temiz olmalı ve yüz temizleme jeli ile yıkama adımı yapıldıktan sonra uygulamaya geçilmelidir. 

güneş koruyucu hangi adımda uygulanmalıdır

Fiziksel güneş kremlerinde ise  yüz yıkandıktan sonra nemlendirici krem uygulanır ve sonrasında güneş kremi sürülür. Fiziksel güneş kremlerinin gözenek tıkama olasılığı oldukça düşük olduğu için sıklıkla tercih edilir. Bazı çeşitlerinde yapısından dolayı cilt üzerinde dağılması kolay olmasa da zaman içerisinde cilt ile bütünleşir. Cildinize en iyi şekilde bakmak ve dış etkenlerden korumak için Kore cilt bakımı adımlarını uygulayabilir; en iyi güneş kremleri arasından seçim yapabilirsiniz.

En Etkili Su Bazlı Ve Suya Dayanıklı Güneş Koruyucu Krem Önerileri

Heimish Makyaj ve Güneş Kremi için Yağ Bazlı Temizleyici: çift aşamalı temizlik için ilk aşamada kullanılan temizleyici, cildi kurutmadan en etkili şekilde temizlemeye yardımcı olur.

Klairs Nazik Makyaj Temizleme Yağı: antioksidan bakımından zengin içeriği ile cildi temizlerken diğer yandan kokusuz olması özelliği ile hassasiyete sebep olmaz. Cilt bariyerini koruyucu etkili bir temizleme yağıdır.

Heimish Temizleme Köpüğü: siyah nokta oluşumunu önlerken cildin ph dengesini korur. Çift aşamalı temizliğin ikinci adımında kullanabileceğiniz etkili bir cilt temizleme köpüğüdür.

Kaine Gözenek Karşıtı Biberiyeli Vegan Temizleyici: salisilik asit kullanılan formülü ile geniş gözenek görünümünü azaltan nazik bir temizleyicidir.

 

Cilde iyi bakmanın ilk adımı olan güneş kremi, farklı form ve formülasyon çeşitleri ile Korendy Türkiye adresinde olup; sizi ışıltılı, lekesiz ve genç bir görünüme hazırlamaya yardımcı olacaktır. Cildiniz için en etkili güneş kremlerini keşfetmeye ne dersiniz?