SPF'li Makyaj Ürünleri Cildi Yeterince Güneşten Korur mu? Nelere Dikkat Etmeliyiz?


Güneş koruyucular üzerinde devamlı karşımıza çıkan SPF ibaresinin anlamı nedir? Bir koruyucu maddesi olduğu biliniyor ancak detaylı bir şekilde ele almak gerekirse; açılım sun protection factor (güneş koruma faktörü) olan SPF, güneş ışınlarını yakma gücünü azaltan ve ciltte güvenlik oluşturan güvenlik faktörüdür. Şişelerin üzerinde rakamlarla belirtiler bu koruma faktörü, güneşe karşı cilt için adeta bir kalkan görevi görür.

spf li makyaj ürünleri güneşten cildi korur mu

SPF, özellikle ultraviyole A ve B’ye karşı ciltte oluşabilecek hasar ve tahribatı en aza indirerek, kullanıcılar üzerinde rahat bir etki yaratır. Güneşin yararlı olduğu kadar zararlı etkileri olduğunu da unutmamak gerekir. Özellikle cilt için. Güneş ışınları içerdikleri D vitamini sayesinde vücudu çeşitli hastalıklara karşı korumakla birlikte, doğal bir D vitamini deposu olma özelliği ile de önemlidir. Ancak söz konusu cilt ise güneşin yarardan çok zarar verdiğini de özellikle belirtmek isteriz. Yaz aylarında plajlarda güneşlenip bronzlaşmayı herkes ister. Ve bir an evvel bronzlaşmak için güneş koruması oldukça düşük ürünler tercih edilir ya da hiç koruyucu bir ürün kullanılmaz. İşte burada oldukça büyük bir yanlış yapılmakta olup, ileriki zamanlarda ciltte oluşabilecek sorunlar ne yazık ki dönüşü olmayan psikolojik olumsuzluklara da neden olabilir. Neden mi? Çünkü herkes sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak ister. Bakımı ihmal etmemek ve kullanılan ürünlere her daim dikkat etmek gerekir. Özellikle güneşe karşı yapılacak en ufak hata ciltte pek çok hasara neden olur. Zamanla canlılığını yitirerek leke oluşmaya başlayan bir cilt, kişiyi mutsuz ederek kendine güven problemi duymaya neden olur. Burada C vitamini serumu, güneş kremi ile oldukça iyi anlaşırken diğer yandan lekelere karşı da oldukça etkili bakım ürünüdür. Güneş ya da cilt deyip geçmeyin. Kişinin en büyük vitrini olan cildin sağlığı, sizlerin de mutluluğu demektir.

SPF Faktörü Makyajlı Ciltleri de Korur Mu?

SPF güneş koruma faktörü olarak güneşe karşı koruyan en büyük yardımcılardan biridir. Bir nevi güneşten korunma hesaplama yöntemi olarak da değerlendirilebilecek olan SPF, koruma oranları ile tercih edilebilirlik de sunmaktadır. 15, 30 ve 50 olarak değerlendirmeleri bulunan SPF oranı, kullanılan koruma faktörü etkisine göre cildi koruma oranı da artar. SPF 15, günlük kullanım için ultraviyole ışınların %90’ının önler ancak SPF 50 tam bir koruma sağlar. Burada dikkate alınması gereken bir diğer konu da, seçeceğiniz SPF faktörlü ürünü güneşe gün içinde ne kadar maruz kalacağınızı düşünerek de tercih edebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında tatilde ya da dışarıda uzun süre kalınacak durumlarda koruma faktörü 50 olan ürünler daha yararlı olacaktır.

güneş koruyucu içeren makyaj ürünleri cilde etkisi nelerdir

Güneş koruyucu ürünler hakkında en fazla merak edilen sorulardan birisi de makyaj altına rahatça uygulanabilir mi konusudur. Şuna özellikle dikkat çekmek gerekir, bazı kozmetik ve makyaj malzemeleri içinde SPF koruma faktörü bulunmaktadır. Bu tarz ürünleri de tercih edebilirsiniz ancak SPF koruma faktörlü güneş kremleri kullanmak, cildinizin sağlığı için daha önemlidir. Güneş koruyucu ürünler hali hazırda makyaj alt bazı olarak da rahatlıkla kullanılabilecek ürünlerdir. Güneş kremini uygun miktarda cilde yedirdikten sonra üzerine rahatça makyajınızı yapabilirsiniz. Bu ürünler aynı zamanda makyajın da kalıcılığını artıracaktır.

Güneş Kremi Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Her tatil alışverişinde ilk önce alınan ürün hiç şüphesiz güneş kremleridir. Ancak güneş koruyucu ürünler alırken ne kadar bilinçli davranıyoruz dersiniz? Güneş kremleri alırken dikkat edilmesi gereken konular başında öncelikle cilt tipinin tanınması gelmelidir. Yağlı ve kuru ciltlerin kullanacağı ürün içerikleri birbirinden farklıdır. Her ne kadar koruma oranları benzer olsa da cilt tipine uygun hazırlanan pek çok üründe cilt tipinin bilinmesi oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra cilt hemen tahriş olmaya müsait hassas bir yapıya sahipse koruma oranı yani SPF 50 ürünler tercih etmekte yarar vardır. Nemlendirici kremler ile gün içerisinde cilde destek olarak hassasiyeti önlemek oldukça faydalı olacaktır.

güneş kremi seçimi nasıl olmalıdır

En Etkili Koruma Sağlayan Güneş Koruyucular Nelerdir?

Güneş kremi almak istiyor ancak ürünler arasında kararsız kalıyorsanız, cildinize en uygun yüksek koruma sağlayan ürünleri tercih edebilirsiniz. İşte onlardan bazıları;

Klairs Doğal Renk Eşitleyici BB Krem; Spf 40 etkisi ile güneşten koruma sağlayan bu ürün, güneş gözenekleri kapatarak doğal bir makyaj yapmak için de kullanılabilecek bir kremdir.

Heimish Aydınlatıcı Kapatıcı Cushion; içerdiği çeşitli bileşenler aynı zamanda Spf 50 özelliği ile güneşe karşı tam koruma sağlayan bu ürün, kırışıklık ve leke karşıtı bakım yaparak ciltte oluşabilecek tahribatı en aza indirir.

Moremo Su Bazlı Stik UV Güneş Koruyucu Krem; stick forma sahip bu ürün el değmeden kullanım özelliği sunmaktadır. Cilt tarafından kolayca emilen ve beyaz leke bırakmayan bu krem, suya ve tere dayanıklı olduğu için makyajın da kalıcılığını artırır.

Güneş koruyucu ürün kullanmanın önemini bilmeyen yoktur. Önemli olan cildinizi tanıyarak tercih edeceğiniz ürünlerin cildinizi yeteri kadar koruduğundan emin olmanızdır. Korendy Türkiye adresinden ulaşabileceğiniz bu güneş koruma ürünleri ile güneşe karşı cesur davranmaya hazır olun 😊