Siyah Noktalar En İyi Nasıl Temizlenir Evde Uygulanabilecek En Etkili Yöntemleri Öğrenin


Siyah nokta, en fazla karşılaşılan cilt problemlerinden biridir. Tam bir olarak cilt sorunu olarak görünmese de vermiş olduğu kötü görüntüden dolayı bir cilt kusuru olarak da adlandırılabilir. Siyah nokta oluşumu dendiğinde akla pek çok neden gelmektedir. Kadın ya da erkek fark etmeksizin herkeste görülebilen siyah nokta tedavisi de oldukça basit ve etkilidir. Genellikle t bölgesi diye adlandırılan yerlerde ve özellikle de burun üzerinde fazlasıyla karşılaşılan siyah nokta, kullanılacak ürünler ve uyulması gereken konular dahilinde görünümü ortadan kalkan bir kusurdur.

Siyah Noktalar En İyi Nasıl Temizlenir Evde Uygulanabilecek Yöntemler

Sanıldığı gibi siyah nokta yalnızca yüzde görünmez. Vücudun çeşitli bölgelerinde de özellikle ense ve omuzlarda da göze çarpan siyah noktalar, neredeyse tüm ciltlerde oluşabilir. Var olan siyah noktaları ortadan kaldırmak evet mümkündür. Ancak henüz daha oluşmadan önlem almak ve oluşumlarını engellemek onları tedavi etmekten daha da kolaydır.

Siyah Nokta Neden Oluşur?

Siyah nokta oluşumunda etken rol oynayan pek çok faktör bulunmaktadır. Hemen hemen her cilt sorununda olduğu gibi siyah noktalarda da en belirgin faktörler genetiktir. Ancak her durumda genetik nedenlerin arkasına sığınmak doğru değildir. Güzellik denilince akla ilk önce cilt güzelliği gelir. Ve güzel bir cildin en önemli nedeni de temizlik ve bakımdır. Buradan da yola çıkılacağı üzere siyah noktaları meydana getiren en önemli nedenlerden birisi de temizlenmemiş bir cilttir. Ancak maddelemek gerekirse siyah noktaya neden olan etkenler;

  • Genetik faktörler,
  • Yeteri kadar temizlenmemiş bir cilt,
  • Gözeneklerin çeşitli nedenlerle (makyaj, hava kirliliği, toz, yağ) tıkanması,
  • Oldukça yağlı bir cilt,
  • İlerleyen yaşlar.

siyah nokta neden oluşur

Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

Siyah nokta, tedavisi mümkün olmayan bir cilt sorunu değildir. Bundan dolayı çeşitli uygulama ve yöntemler ile siyah noktalardan kurtulmak gayet mümkündür. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, önemli olan siyah noktaları tedavi etmek değil yeni oluşumların önüne geçmektir. Bu da belirli ve uyulması gereken kurallar doğrultusunda mümkündür. Temizlenen siyah noktaların tekrar oluşmayacağının garantisi asla yoktur.

Siyah noktaları yok etmek için yapılması gerekenler şu şekildedir;

  • Düzenli Cilt Temizliği; siyah noktaları temizlemek için en başta yapılması gereken şey cildi temiz tutmaktır. Bu kural aslında genel cilt bakımı için de en başta uyulması gereken kurallardan biridir. Siyah nokta oluşum nedenlerine baktığımızda karşımıza ilk başta temizlenmeyen bir cilt çıkar. Cilt temizlenmediği takdirde gözeneklerde biriken yağ, makyaj ve toz siyah noktaları meydana getirir. Bunun için cilt tipine uygun ürünler ile cilt temizliğine dikkat etmek gerekir.
  • Peeling Kullanmak; Peeling, özellikle gözenek ve ölü deri temizliğinde önemli oyunculardan biridir. Cilt temizliğinde devamlı elinizin altında olması gereken ürünlerden olacak olan peeling, siyah nokta tedavili özellikleri ile de siyah noktaları yok etmek için kullanılabilir.
  • Tonik Kullanımı; Cilt temizleme ürünleri ile yapılan cilt temizliği genel itibariyle tüm yüzde etkili olmaktadır. Makyajı ve yağı temizleyen temizleme ürünleri gözeneklere kadar nüfus etmeyebilir. Gözenek temizlemede en etkili ürünlerin başında tonik kullanımı Unutulmamalıdır ki siyah nokta gözeneklerde meydana gelir. Bunun için gözenek temizliği için tonik kullanmak siyah noktaların oluşumuna duvar örecek yöntemlerden biridir.
  • Maske Kullanmak; Cilt bakım ürünlerin başında gelen maskeler, haftada iki kere kullanılması gereken ürünlerdir. Çeşitli cilt ihtiyaçlarına göze hazırlanan ve satışı yapılan siyah nokta maskesi, cilt temizliği için de en etkili yöntemlerden biridir.

Siyah Nokta Tedavisi İçin Kullanılabilecek En İyi Ürünler

Siyah nokta temizliği ve tedavisi için hazırlanan pek çok ürün bulunmaktadır. Temizleme ürünleri, peelingler, serumlar ve daha fazlası ile bu sorundan kurtulmak mümkündür. Bu anlamda kullanılabilecek en iyi ürünler Kore kozmetik ürünleri arasından çıkmaktadır. Kore cilt bakım ürünleri ile siyah nokta tedavisi yapmak mümkündür. İşte onlardan en önemlileri;

Jumiso Siyah Nokta Arındırıcı, Sebum Dengeleyici Nazik BHA Temizleyici; gözeneklere nüfus eden BHA sayesinde akne ve siyah noktalar temizlenecektir. Gözenek bakımı da yapan bu ürün yeni siyah nokta oluşumunun da önüne geçmektedir.

Dr. Ceuracle Sivilce ve Siyah Nokta Önleyici Probiyotikli Temizleyici Yağ; ayçiçeği ve jojoba içeren bu yağ etkin probiyotik özelliği sayesinde cilt üzerinde derinlemesine bir temizlik yaparak siyah noktaları giderir ve yeni oluşumları engeller.

 

Korendy Türkiye adresinden rahatlıkla temin edeceğiniz bu ürünler siz de mevcut siyah noktalarınıza savaş açabilir, cilt temizliğinizi yapabilir ve yeni nokta oluşumlarının önüne geçebilirsiniz. Tertemiz ve sağlıkla parlayan bir cilt için cilt temizliğine önem vermeyi unutmayın.