Sivilce Karşıtı Yüz Temizleme Jeli Önerileri - Cilt Uzmanlarının En Güncel Tercihlerini İnceleyin


Sivilce, kıl köklerinin ve yağ bezlerinin tıkanması sonucu oluşan bir cilt problemidir. Sivilce neden oluşur diye bakıldığında, kıl köklerinde biriken kir, toz ve yağ sonucu meydana geldiği görülmektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere yeteri kadar temizlenmemiş bir ciltte sivilce oluşması kaçınılmazdır. Siyah nokta temizleme kremleri burada imdadımıza yetişmektedir. Sonuç olarak kimse bu görüntüden hoşlanmaz ve çeşitli gerek dermatolog gerek kozmetik ürünler ile bu soruna çare bulmaya çalışır.

sivilce neden oluşur

Sivilceyi yok etmek için uygulanan çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Ancak bu konu hakkında ne yazık ki yanlış bilinen doğrular sonucu sivilceler daha da çoğalır ya da kalıcı izler oluşturur.Derin sivilce izlerini giderici ürünleri kullanmak faydalı olacaktır. Skarlar oluşmadan sivilce hakkında doğru bilinen yanlışlar;

-        Sivilce yalnızca ergenlik döneminde meydana gelir,

-        Sivilceyi yok etmek için yüzü devamlı yıkamak gerekir,

-        İçi iltihaplanıp akneye dönüşmüş sivilceler sıkılmalıdır,

-        Sivilce kalıtsal bir rahatsızlıktır,

-        Sivilce sadece görsel bir problemdir,

-        Beslenmenin sivilce üzerinde direkt etkisi vardır,

-        Aşırı makyaj yapmak sivilceye neden olur,

-        Cildi keselemek akneye iyi gelir,

-        Solaryum sivilceleri kurutup yok eder,

-        Güneşlenmek sivilcelere iyi gelir ve iz kalmasını önler,

-        Sigara kullanmak sivilceye neden olur.

Ne yazık ki bu yanlışlar pek çok insan tarafından doğru olarak bilinir ve bunların uygulanması sonucu sivilceler bazen geri dönüşü olmayan sorunlar oluşmaya başlar. Bunun için ilk önce sivilcenin neden kaynaklandığını bilmek ve buna göre çözüm arayışına girmek gerekir. 

Sivilceye İyi Gelecek Besinler Nelerdir?

Sivilceye direkt beslenme şekli neden olmaz. Ancak bazı besinleri fazla tüketmek sivilceye belli oranda fayda sağlayacaktır. Bazı ürünlerin cilt sağlığı üzerindeki etkisi yadsınamaz. Bu durum sivilce için de geçerlidir. Hem vücut hem de cilt sağlığına iyi gelecek besinler ile sivilcelere savaş açabilirsiniz.

sivilce nasıl oluşur

 

-        Günde 2 litreye yakın su için,

-        Antioksidan kaynağı yeşil çay tüketin,

-        A vitamini deposu havuç yiyin,

-        C vitamini açısından zengin olan limonu dilimleyip yiyin,

-        Lif deposu tam buğdaylı ekmek tüketin,

-        Çinko ve omega 3 içerdiği balık cilde iyi gelen bir besindir,

-        Ev yoğurdu yiyin,

-        Antibiyotik deposu sarımsağı bolca tüketin.

Herkesin evinde rahatlıkla bulunacak bu besinleri alışkanlık haline getirdiğiniz takdirde hem vücut hem cilt sağlığına ciddi oranda katkı sağlayacak ve sivilcelerin geçmesine yardımcı olacaksınız.

 

Sivilceli Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Sivilceli bir cilt, hassas ve dikkatli yaklaşılması gereken bir dönemi kapsar. Bu dönemde özellikle yağ ve nem dengesine dikkat edilmelidir. Gözenekler içerisinde kalan yağ ve kir, siyah nokta görünümünü de ayrıca tetikler. Diğer yandan ağrılı ve acılı sivilceler dermatolog uzmanlarına danışılmalı ve özel başlıklar ile temizlenme sağlanmalıdır.

sivilceli cilt bakımı nasıl yapılır

Bir sonraki adım ise günlük rutin olarak temizleme jelinin kullanılmasıdır. Temizleme jelinden önce cildi lekelerden korumak için güneş kremi kullanmak önemli bir adımdır. Güneş kremleri arasından yağsız güneş kremi doğru bir seçenektir. Ve sivilcenin beslenmesini önlerken cildi güneş lekelerinden korumaya devam eder. Sivilceleri sıkmadan tedavi sürecini tamamlayan dermatologlar, ilaç takviyesi yapabilirler. Verilen bu ilaçlar ciltte kuruluk gibi hassasiyetlere sebep olabilir. Bu sebeple kendi cildinize en uygun yağsız nemlendiricileri tercih edebilir; tahrişi minimumda tutabilirsiniz.

Sivilce Karşıtı Yüz Temizleme Jeli Önerileri

Sivilceye iyi gelen yüz temizleme jelleri sayesinde sivilcelerden kurtulmak mümkündür. Kore markalı yüz temizleme jeli ile sivilcelere savaş açabilirsiniz.

Cosrx Sivilce Karşıtı Temizleme Jeli; salisilik asit içeren bu jel akneleri kurutmaya yararken çay ağacı yağı cildi temizlerken yumuşak bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

 

Sivilce nedir

Kaine Sivilce Karşıtı Gözenek Sıkılaştırıcı Temizleme Jeli; akneyi önleme aynı zamana var olan akneyi tedavi etme özelliği bulunan bu ürün cilde uyumlu formülü ile gözeneklerin de sıkılaşmasını sağlar.

sivilce ne şekilde giderilir

Siz de sivilceler ile mücadele ediyorsanız cildinize uyumlu ürünler ile pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.