Seramid Nedir Cilt Bakımında Tam Olarak Nasıl İşe Yarar?


Güzellik ve cilt sağlığı konusunda ismi devamlı duyulan ancak tanımı hakkında pek de fikir sahibi olunmayan seramid, son yıllarda daha fazla dikkat çekmeye başlamış ve merak konusu haline gelmiştir. Özellikle cilt bakımı konusunda gerek kullandığı ürün içerikleri ve yararları gerekse cilt sağlığı konusunda yapılması gerekenler gibi konularda bilgi sahibi olanlar, seramid hakkında da araştırma yapmaktadır. Peki seramid nedir? Kısaca değinmek gerekirse seramid; cildin kendi içinde bulunan yağ molekülleridir. Cildin sahip olduğu pek çok özellik gibi seramidler de zaman içinde kendini yenilemeyi bırakıp azalsalar da kullanılacak ürünler ve cilt için yapılması gerekenler ile varlığını uzun yıllar daha sürdürebilir. Özellikle kolajen içeren ürünler cildin kendini yenilemesine sebep olmaktadır.

seramidin faydaları nelerdir

Cilt için gerekli ve faydalı yağlar ya da moleküller, yaş ile doğru orantılı olarak zaman içinde gücünü ve varlığını kaybetmeye başlar. Elbette bu durum seramidler için de geçerlidir. Cilt üzerinde oldukça fazla yararı bulunan seramidler, bir nevi cilt için kalkan görevi görmektedir. Seramidin faydalarını araştırmaya geçmeden önce şunu özellikle belirtmek gerekir ki; elbette ki cilt de zamana karşı savunmasız kalabilir. Ve özellikle cilt zamandan oldukça büyük oranda etkilenir. Ancak doğru yapılacak cilt bakım rutinleri ve cilde faydalı olduğuna inanılan ürün kullanımı ile seramid başta olmak üzere cilt için yararlı moleküller uzun yıllar daha cildinizi koruyacak en önemli yardımcılar olacaktır.

Seramidin Cilde Faydaları Nelerdir?

Seramid adını son yıllarda sıkça duymaktayız dedik. Gerek cilt güzelliğine dair hazırlanan bloglarda gerek ürün içeriklerinde kendini fazlasıyla gösteren seramidin cilde sağlamış olduğu yararlar hakkında ne kadar bilgiliyiz peki? Genel olarak incelemek gerekirse seramidin sunmuş olduğu en önemli faydaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Cildi dış etkenlere karşı korur ve kalkan görevi görür,
  • Cildin doğal nem dengesinin korunmasına yardımcı olur,
  • Cilt bariyerini güçlenmesini sağlar,
  • Nem kaybı yaşayan ciltlere doğal bir nem sağlar ve bu nemin korunmasını amaçlar,
  • Oluşabilecek yaşlanma belirtilerinin ciddi anlamda önüne geçer,
  • Cildin pürüzsüzleşmesine ve yumuşamasına yardımcı olur,
  • Zaman içinde oluşabilecek elastikiye kaybını önler,
  • Özellikle kış ve yaz mevsimlerinde ciltte oluşabilecek tahribatı engeller.

Cilt sağlığı ve güzelliği için bir savaş veren seramidin azalması, yukarıda belirtilen yararlı tüm özelliklerin de kaybolmasına neden olacaktır. Bundan dolayı kullanılacak bakım ürünleri içeriğinde özellikle seramid bulunanların tercih edilmesi, cilde yapılacak en büyük iyiliklerden birisi olacaktır. 

seramidin cilde etkileri nelerdir

Seramidin Cilt Bakımına Etkileri

Cilt sağlığına ve güzelliğine dikkat eden herkes seramidin ne kadar gerekli bir molekül olduğunu bilmektedir. Cildin kendi yapısı içinde yer alan molekül ve yağlar, kullanılacak en iyi üründen de daha fazla sağlık sunmaktadır elbette. Günümüz şartlarına bakıldığında kozmetik sektörünün hızla gelişmesi ile zaman içinde kaybolan ve etkisini azaltan pek çok gerekli madde cildi geri kazandırılabilmektedir. Ancak bu ürünleri doğru ve zamanında kullanmak da büyük önem taşır. Doğru zamanı bilmek ve ürün kullanımına başlamak cilt için yapılacak en büyük yatırımlardan birisi olacaktır.

seramid içeren kozmetik ürünleri nelerdir

İçinde seramid bulunduran ürün kullanımına özellikle 30’lu yaşlar itibariyle başlanması gerekir. Çünkü 30’lu yaşlar itibariyle ciltteki seramid yavaşça azalmaya başlar ve 40’lı yaşlarda iyice bitme noktasına gelir. Gözle görülür bir şekilde seramid azalması kendini hemen belli edemez. Bundan dolayı doğru yaşta kullanılacak doğru ürün ile azalmaya başlayan seramidin kaybını önleyebilir ve cildin yaşlanmasını ciddi anlamda geciktirebilirsiniz. Şunu unutmamak gerekir ki cildin yaşlanmasındaki en büyük nedenlerden birisi nem kaybıdır. Nemini kaybeden ciltte ince çizgi görünümü, matlık ve çizgiler oluşmaya başlar. Cilt ne kadar nemli tutulur ve bu nemin korunmasına dikkat edilirse, yaşlılığın gelişi de bir o kadar ertelenecektir. En iyi nemlendirici onarıcı ürünler ile kuruluklardan kurtulabilirsiniz.

Ciltteki Seramidi Korumaya Yardımcı Ürünler Nelerdir?

Günümüzde oldukça gelişmiş bir dünyanın kapılarını aralayan kozmetik sektörü, ihtiyaç duyulan ürünlerin rahatlıkla bulunabilmesini sağlamaktadır. Ancak her marka ve ürün cilde gerçekten gereken bakımı yapıyor mu? Kullanılacak doğru ürünler ile cilt sağlığını koruyabilirsiniz. Bu anlamda Kore kozmetik markalarının hazırlamış olduğu ürünler ile cilt sağlığında yepyeni bir döneme adım atabilirsiniz. Cilt sağlığını koruyacak ve seramidin artmasını sağlayacak önemli ürünleri sizler için derledik. İşte en iyi ürünlerden bazıları;

By Whistrend Bariyer Koruyucu Dengeleyici Centella ve Peptit Ampulü; içerdiği yoğun cica ve seramid ile cilt terapisi sunan bu ampül, cilt bariyerini güçlendirirken elastikiye kaybının da önlenmesini sağlar.

Klairs Yatıştırıcı Onarıcı Centella Kremi; leke karşıtı bakım sunan bu krem, cilt stresini önleyerek cildin rahatlamasını sağlar.

Klairs Anti-Aging Bakım Yağı; yaşlanma karşıtı yoğun bir bakım sunan bu yağ, antioksidan özelliği ile cilt kuruluğunu önler ve yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırır.

Klairs Anti-Aging Ampül Sprey; yeşil çay bakımı ile cilde berrak bir görünüm kazandıran bu sprey, üstün nem sağlama özelliği ile cilt bariyerini güçlendirir.

Zamana meydan okuyan bu ürünler ile siz de cilt sağlığınızı her daim dinç tutabilirsiniz. Güzelliğinizi taçlandıracak bu ürünlere Korendy Türkiye adresinden ulaşabilirsiniz.