Sağlıklı Bir Cilt İçin Uzman Önerileri


Her kadının hayalidir sağlıklı bir cilde sahip olmak. “Hayal” dedik ancak günümüzde sağlıklı bir cilde kavuşmak hayal değil artık. Gün be gün gelişen ve değişen kozmetik sektörü, her cilde uygun ürünler ile kadınlara hizmet etmeye devam ediyor.
Öte yandan bugünlerde sağlıklı ve güzel bir cilt denilince akla ilk olarak Koreli kadınlar geliyor, öyle değil mi? Güzellik algısı günümüzde oldukça değişti. Artık güzellik demek; sağlıklı bir şekilde parlayan bir cilt, pürüzsüz bir yüz demek. Bu anlamda tüm dünyaya örnek olan Koreli kadınların cilt güzellikleri de ülkemizde de oldukça dikkat çekiyor. Korendy Türkiye ürünleri ile Koreli kadınların güzellik rutinlerine tek tıkla sahip olabilirsiniz. Kore marka cilt bakım ürünleri, son yılların en fazla dikkat çeken ürünlerinden olup Kore cilt bakım ürünleri kullananlar ayrıca ciddi bir artış göstermektedir.

Sağlıklı bir cilt için olur olmaz öneriler ya da bilgi yazıları okumak her zaman faydalı sonuçlar vermeyebilir. Bunun için uzman önerilerine kulak vermeli, doğru ve yerinde bir bakım ile sağlıklı bir cilde kavuşulmalıdır. Sağlıklı bir cilt için uzman önerileri, uyulması gereken rutinlerden ve bakımlardan geçer. Bazı şeyleri hayal etmekle uygulamak arasında hak verirsiniz ki ciddi bir fark vardır. Evet çoğu kadın güzel bir cilde sahip olmak ister ancak bunun için hiçbir şey yapmaz. Gerçekten harekete geçip, cildinizi sağlığına ve pürüzsüz bir görünüme kavuşturmak için bu önerileri ciddiye almanızda fayda var.

Uzmanlar öneriyor; sağlıklı bir cilt, cilt temizliği ile başlar! Sitemizi takip edenler, çoğu güzellik ve bakım yazımızda cilt temizliğine ne kadar vurgu yaptığımızın farkındadır. Çünkü cilt temizliği, cilt bakımının ilk basamağı ve olmazsa olmazıdır. Güzellik; bakım ve temizlik ile başlar. Bunu yalnızca bizler değil, uzmanlar söylüyor. Uygun bir cilt temizliği ile cildi ölü deriden arındırmak, gözenekleri temizleyip açmak yapılacak bakımın ilk maddesini oluşturmaktadır. Yapacağınız temizlik sonrası cildinize uygulayacağınız krem, serum ya da bakım yağları daha hızlı emilecek aynı zamanda cildin alt tabakasına kolayca nüfus etmesini sağlayacaktır. Cilt temizliği deyip geçmeyin.


saglikli-cilt-önerileri_3

Sağlıklı bir cilt için uzman önerilerini aşağıdaki maddelerle sizler için derledik;

  • Cilt yapınızı bilmeniz, yapacağınız bakımların ve temizliklerin daha verimli olmasına neden olacaktır. Karma, kuru ya da yağlı bir cilt yapısına sahipseniz, uygulayacağınız her işlem size has olacaktır. Sağlıklı bir cilt için, öncelikle cildinizi temiz tutmanız önemlidir. Gün içinde kir ve tozlar birikmiş bir yüz ile yatmak, gözeneklerin tıkanmasına neden olacaktır. Böylece cildiniz daha soluk ve sağlıksız görünecektir. Bunun önüne geçmek, cildinize uygun bir temizleyici ürün ile her gece yatmadan cildinizi temizlemekle mümkündür.
  • Cilt sağlığı, yalnızca deriye uygulanan kremler ya da serumlar ile olmaz elbet. Uzmanlar en sağlıklı ciltlerin, en fazla su tüketen insanlarda olduğunu söylüyor. Gün içinde bolca su içmek, cildin ihtiyacı olan nemi doğal yollardan karşılayacaktır. Böylece kullanacağınız ürünler ile cilde sağlanacak destek sonucu sağlıklı parlayan bir cilde sahip olacaksınız. Cilt sağlığı için gerekli olan su, aynı zamanda insan vücudu için de hayati bir önem taşır.
  • Yüzünüzü sıcak su ile yıkamayın! Bazıları sıcak su sever. Duşunu da sıcacık suyla alır, yüzünü de sıcak su ile yıkar. Oysaki sıcak su, kan dolaşımını oldukça yavaşlatır. Cilt için önemli olan ciltteki kan dolaşımını hızlandırmaktır. Bunun için yaz kış cildi soğuğa yakın su ile yıkamak hatta pamuk yardımı ile hafif press uygulamakta yarar var.
  • Bolca meyve ve sebze tüketmek, cilt sağlığı için önemli bir beslenme alışkanlığı haline gelmelidir. Su içmekte olduğu gibi, meyve ve sebze tüketmek de cildi içten besleyecek bir bakım uygulayacaktır. Özellikle meyvelerin içinde bulunan doğal vitaminler, cildi besleyecek ve hiçbir kremde bulamayacağınız doğal vitaminleri meyve ve sebze tüketerek doğal yollardan almış olacaksınız. 
  • Sigara ve alkolden uzak durmak, cildin erken yaşlanmasının önüne geçecektir. Genetik faktörler cilt üzerinde ne kadar etkili ise fazla tüketilen alkol ve sigara da cildin erkenden yaşlanmasına neden olacaktır. Cildinizin soluk, cansız bir görünüme sahip olmaması için yapmanız gereken oldukça basit. Sağlıklı beslenmek ve sigaradan, alkolden uzak durmak.
  • Mevsim farkı gözetmeksizin, güneş kremi kullanmak. Uzmanların en fazla üzerinde durdukları konuların başında güneş kremi kullanımı gelir. Cildin en büyük düşmanlarından olan güneş ışınları, ne yazık ki cildin erken yaşlanmasına ve renk tonunun bozulmasına neden olmaktadır. Bunun için yaz kış demeden yüksek koruma içerikli güneş kremleri ile cildinizi mutlaka korumanız gerekir.
  • Doğal içerikli yağlar ve serumlar kullanın. Cilde doğal yollardan yapılacak bakım, sağlıkla parlamasını sağlayacak ve yumuşacık bir görüntüye kavuşmasına yardımcı olacaktır. Mümkün mertebe kimyasalı bırakıp, doğal yiyecekler ve cilde uygun ürünler ile cildinizi sağlığına kavuşturabilirsiniz.

Esasında cilt bakımı yapmak hiç de zor değil. Gerek uzman önerileri gerek pratik evde yapılabilir uygulamalar ile sağlıklı bir cilde kavuşmanız mümkün. Korendy Türkiye ürünlerimiz ile de, Koreli kadınların güzellik sırlarına ulaşabilir, doğal bakımlar ile cildinize gerekli bakımı sağlayabilirsiniz.

Cildinize birbirinden iyi gelecek ürün çeşitlerini incelemeye başlamak için hemen tıklayın->