Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir Engellemek İçin Nelere Dikkat Edilmelidir Uzman Önerilerini İnceleyin!


Saç dökülmesi, eğer gereğinden fazla kendini gösteriyorsa bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak genel olarak bakıldığında her insanda ortalama düzeyde saç dökülmesi görülmektedir. Eğer bu durum ilerliyor ve dökülen saçların yerine yenisi çıkmıyorsa işte burada ciddi bir sorun var demektir. Saç dökülmesi kimlerde görülür diye bakıldığında bunda herhangi bir cinsiyet ayrımına rastlanmadığı görülmektedir. Kadın erkek herkeste görülebilen saç dökülmesi aslına bakılırsa sağlıklı bir durumdur. Çünkü dökülen saçların yerine yeni saçlar daha sağlıklı ve kendini yenilemiş olarak çıkmaktadır.

saç dökülmesi kimlerde görülür

Herkesin hayalidir dolgun ve canlı saçlara sahip olmak. Çünkü saçlar kişinin dış görünüşünü de etkilemektedir. Saç dökülmesi, hem ruhsal hem psikolojik olarak kişiyi olumsuz etkiler. Bu durum sosyalleşmesini de ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Kendine güven noktasında ciddi anlamda saç dökülmesi sorunu yaşayan insanlar, kendini bir süre sonra toplumdan soyutlamaya başlamaktadır. Deri hastalıkları arasında yer alan saç dökülmesinin günümüzde pek çok tedavi yöntemi bulunmaktadır.

Saç Dökülmesi Neden Oluşur?

Her insanda günde ortalama 100 tel saç dökülür. Bu sorun teşkil edecek bir durum asla değildir. Bunun yanında herkeste 100 ila 105 bin civarında saç teli bulunmaktadır. Bazı insanların saçları genetik olarak seyrek, bazıların ki ise gürdür. Bunlar da saç yapısı ve miktarının değişkenlik göstermesinden kaynaklanır.

İki tür saç dökülmesi vardır. Birisi kalıcı saç dökülmesi, diğeri ise geçici dökülmedir. Kalıcı saç dökülmesinde, dökülen saçların yerine yenisi çıkmamaktadır. Bu da zaman içinde kellik oluşturmaya başlar. Saçların seyrekleşmesi pek çok insanın korktuğu bir durumdur. Bundan dolayı dökülme ilerlemeden tedavi yöntemleri araştırılmalı ve en uygun tedavi için gereken adımlar atılmalıdır. Geçici saç dökülmesi sorun teşkil edecek bir durum değildir. Saçları yanlış yıkama yöntemleri, yanlış saç tarama gibi durumlarda gözlemlenen bu dökülmede eksilen saçların yerini yenisi almaktadır.

saç dökülmesinin sebepleri nelerdir

Saç dökülmesinin pek çok nedeni bulunmaktadır. Önemli olan dökülmesinin nedeni bulmak ve buna göre bir tedavi uygulamaktır. Genel olarak saç dökülmesinin nedenleri nelerdir diye bakıldığında karşımıza şu sonuçlar çıkmaktadır;

  • Genetik faktörler,
  • Bazı deri hastalıkları ve problemleri,
  • Hormonal etkiler,
  • Vitamin, mineral, demir eksiklikleri,
  • Yanlış ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları,
  • Bazı iç hastalıklar,
  • Gebelik ve doğum,
  • Yanlış kozmetik ürün kullanımı,
  • Depresyon, stres gibi ruh halleri.

Tüm bu nedenlere bakıldığında saç dökülmesinin nedenleri tek bir soruna asla dayanmamakla birlikte, nedeni araştırılmadan yapılacak tedavi ve uygulamalar da sonuç vermeyecektir.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Her ne kadar saç dökülmesinin nedenleri genel olarak aynı olsa da erkeklerde ve kadınlarda dökülmenin nedenleri farklılık gösterebilmektedir. Kadınlarda saç dökülmesi, erkeklere nazaran daha az gözlemlenen bir durumdur. Erkeklerde ergenlikten sonra kendini göstermeye başlayan saç dökülmesi, ne yazık ki ilerleyen saçlarda önüne geçilemeyecek bir kelliğe neden olmaktadır. Kadınlarda görülen saç dökülmesinin nedenleri olarak saça uygulanan fön, perma gibi fazla ısı ve aynı zamanda devamlı saç boyatmadır. Bu tarz işlemler saçı zayıflattığı gibi dökülmesine de neden olmaktadır.

saç dökülmesi hangi ürünlerle önlenir

Bunların yanı sıra genel olarak saç dökülmesini önlemek için yapılması gerekenler arasında hiç şüphesiz doğru beslenme ve saçlara zarar verecek yanlış kozmetik uygulamalardan vazgeçmek gerekir. Aynı zamanda saçı besleyecek şampuan ve krem kullanımı, yumuşak kıllı taraklar ve fırçalar ile saçları nazikçe taramak, düzenli beslenmek, stresten uzak kalmak, saç köklerine zarar verecek şekilde sert bir şekilde saçları yıkamamak, bol protein ve vitamin içeren gıdalar tüketmek gibi önlemler ile de saçlarınızı koruyabilir ve saç dökülmesinin önüne geçebilirsiniz.

Saç dökülmesinin tedavi yöntemleri ise; saç dökülmesi herhangi bir içsel hastalıktan kaynaklanıyorsa vakit kaybetmeden uzman bir hekime görünmek gerekmektedir. Bunun yanında dış faktörlere bağlı olarak dökülme problemi yaşanıyorsa doğru uygulamalar ve ürün kullanımı ile saç dökülmesi önlenebilir.

Saç Dökülmesini Önlemek İçin Kullanılabilecek Ürünler

Dış faktörlere ve saça zarar verici uygulamalar nedeniyle saç dökülmesi yaşıyorsanız yapmanız gerekenler çok basit. Kullanacağınız doğru saç bakım ürünleri ile saçlarınızı canlandırmaya başlayabilirsiniz. İşte onlardan bazıları;

Moremo 100 Saniyede Saç ve Saç Derisi Onarıcı Dökülme Karşıtı Konsantre Ampül; çoklu etki sistemi teknolojisi ile geliştirilmiş bu ampül, saç köklerini rahatlatarak saç dökülmesinin önüne geçer.

Moremo Bitkisel Kök Hücreli Saç Dökülmesi Azaltıcı Tonik; bitkisel kök hücre, yedi çeşit bitki özü ve biotin içeren bu tonik, yoğun yatıştırma ve güçlendirme etkisi sayesinde dökülmeye karşı savaş vermektedir.

Moremo Güçlendirici Şampuan; uzamayı hızlandırma, mikrobiyomu dengeleme, kökleri güçlendirme gibi özellikleri bulunan bu şampuan, onarıcı amino asit bakımı ile saç dökülmesini engeller.

Moremo Kafeinli Probiyotikli Şampuan; kafein, çay ağacı yağı ve probiyotik içeren bu şampuan saç köklerini besleyerek saçların daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Eğer siz de saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız, Korendy Türkiye adresinden ulaşabileceğiniz bu ürünler ile saçlarınız ile dikkat çekmeye başlayabilirsiniz 😊