Saç Bakım Ürünlerinde Silikon Gerçekten Zararlı Mı?


Saç bakımında sıklıkla karşılaşılan Silikonlar saç sağlığınız için kötü mü? Saç dokusu sağlığında önemli bir rol üstlenen bu içeriğin doğru kullanım alanlarını anlatmak için bu yazıyı hazırladık.

saç bakım silikonu zararlı mı

 

Özetle;

Saç bakım ürünlerinde silikon içeriği hem zararlı, hem de faydalı olabilir.

Saç derisine uygulanan ürünlerde silikon olmamalıdır. Silikonlu içerikler saç derisini kaplayıp saç köklerini tıkayabilir. Bu yüzden saç derisi ve köklerini besleyici ürünler fayda göstermeyebilir. Saç derisinin terlemesi ve nefes alması engellendiği için saç derisi sağlığı bozulabilir ve saçlar dökülmeye başlayabilir.

Diğer taraftan saç tellerine uygulanan silikonlu ürünler faydalıdır ve gereklidir. Silikonlar saç tellerinde kalkan görevi görür, nemi hapseder ve besleyici bakımın içeride tutulmasını sağlar, saçların çok daha uzun süre bakımlı durmasını sağlar.

Saç Silikonu Nedir?

Silikonlar basitçe hidrofobik özelliklere sahip sentetik polimerlerdir; bu da kütikül etrafında (saçın en dış katmanı) delinmez bir sızdırmazlık oluşturarak nemin korunmasına yardımcı oldukları anlamına gelir. Yani saç için adeta ipeksi bir yağmurluk görevi görürler. Şampuanlara, saç kremlerine ve şekillendirici ürünlere ek olarak, cildi yumuşak ve pürüzsüz tutmaya yardımcı oldukları için makyaj ve cilt bakımında da popüler içeriklerdir.

Saç Silikonu Nasıl Etki Gösterir? 

Silikonlar, saç kütikülü çevresinde ince, su geçirmez bir kaplama oluşturur. Bu kaplama saçınızı içeriden nemli tutarken aynı zamanda nemin saç miline nüfuz etmesini ve kabarmaya & kuruluğa neden olmasını önler.

Silikonlar ayrıca saçınızı fön makinesi ve maşa gibi ısıyla şekillendirici aletlerin neden olduğu hasarlardan korur, saçları yumuşak, pürüzsüz ve dolaşmayan bir yapıya kavuşturur. Yani tıpkı ısı öncesi kullanıldığında güvenli silikon türevleri ve bitkisel proteinler ile saçları olası hasara karşı koruyan, parmakların saçların arasından kayıp gitmesine yardımcı olacak kadar yumuşatan ve besleyen Moremo Recovery Balm B gibi.

Saç_bakım_silikonu

Saç Silikonu Türleri Nelerdir?

Pek çok silikon türü vardır, isimleri genellikle "-cone" veya "-siloxane" ile bittiği için içerik listelerinde onları kolayca tanıyabiliriz.

Silikonlar, bazılarını asla saçınıza süremeyeceğiniz birçok farklı formda olabilir. Yani iyi ve kötü silikonlar vardır. Caulk kötü silikonlara harika bir örnektir; tabii ki bu silikon bazlı dolgu macununu saçınıza sürmek istemezsiniz.

Neyse ki saç bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılan silikon türleri olan CyclomethiconeCyclopentasiloxane, Amodimethicone ve Dimethicone önemli ölçüde az yapışkandır, toksik değildirler ve saçı soyarak zarar vermezler.

Bu iyi silikon türevleri saç telinin etrafında koruyucu bir tabaka oluşturarak saç tellerini zararlı dış yıpratıcı etkenlere karşı korurlar. Örneğin Cyclomethicone saça ipeksi pürüzsüzlükte bir doku verir ve kadifemsi bir his sağlar, yani saçınız ıslakken bile dolaştırmadan taramaya yardımcı olur.

Hangi Saç Bakım Ürünleri Silikon İçermemeli?

Saç derisine bakım yapan ürünlerde silikon tercih edilmemelidir. Çünkü kullanılan silikon türevleri her ne kadar nazik ve güvenli olsa da köklerde birikme yapabileceği için dökülmelere yol açabilir.

Dünya çapında en iyi içerikleri en etkili şekilde formülize ederek geliştiren saç bakım devi Moremo, yalnızca saç gövdesine ve uçlarına uygulanan bakım ürünlerinde nazik silikonlara yer verirken, saç ve saç derisine aynı anda bakım yapan çift işlevli ürünlerinde (örneğin şampuan gibi) silikon kullanmamıştır.

Moremo, diğer tüm içeriklerde olduğu gibi silikonlar konusunda da güvenliği her zaman ön planda tutarak, gerekli tüm testleri yapıp ürünlerin en güvenli formüllere sahip olduğunu garanti eder.

İşte silikonsuz (saç ve saç derisine uygulanan) ve silikonlu (yalnızca saç tellerine uygulanan) saç bakım ürünleri:

SAÇ + SAÇ DERİSİNE UYGULANAN SİLİKONSUZ MOREMO ÜRÜNLERİ

İlk aşamada silikonsuz ve sülfatsız ürünlerle saç derinizi temizleyin ve beslenir, saç tellerine şok onarıcı etki sağlayan ince yapılı ürünler kullanılır.

Moremo Repair Shampoo R

Moremo Repair Shampoo R
17 çeşit Amino-asit ve Protein Kompleksi ile saç & saç derisi sağlığı için Hindistan Cevizi'nden elde edilen doğal temizleyici ajanlar ile formüle edilen onarıcı şampuandır. Saç derisini tahriş etmeden yıpranmış ve zayıflamış saçı yeniden yapılandırmaya, kütikül hasarını onararak saçları güçlendirmeye yardımcı olur.

Moremo Scalp Shampoo Clear & Cool
Moremo Scalp Shampoo Clear & Cool

Yoğun sakinleştirici, arındırıcı ve tazeleyici güce sahip günlük kullanıma uygun nazik şampuandır. Mentol, Kafur ve Nane özleri sayesinde saç derisindeki kaşıntıyı engellemeye yardımcı olur, nazik bir salisilik asit türevi olan Kekik Üzümü Yaprağı özünün eksfoliasyon performansı ile kepek problemi ile mücadele eder.

Moremo Caffeine Biome Shampoo Normal Dry
Moremo Caffeine Biome Shampoo Normal Dry

Lactococcus Ferment Lysate, Lactobacillus Ferment Lysate ve Bifida Ferment Lysate ile saç derisini dengeleyip güçlendirerek problemi temelden çözmeye yardımcı olan probiyotikli kuru/normal saç şampuandır. Kafein, Kahve Çekirdeği ve Yeşil Çay özü kökleri güçlendirir, Amino-Asitler sayesinde kütikülleri onarmaya destek olur.

Moremo Caffeine Biome Shampoo Oily
Moremo'nun özel probiyotik reçetesi ile saç derisini dengeleyip güçlendirerek problemi temelden çözmeye yardımcı olan yağlı saç şampuandır. Kafein, Kahve Çekirdeği, Mentol ve Salisilik Asit ile zenginleşen Anti Sebum P teknolojisi sayesinde fazla sebumu yok ederek serinletici dökülme karşıtı saç bakımı sağlar.

Moremo for Men - Water Shampoo W
Moremo for Men - Water Shampoo W

Proteinin özel bir versiyonu olan Mavi Protein ve Deniz Kompleksi ile zenginleştirilmiş onarıcı bakım şampuanıdır. Saç derisini yatıştırır, sebum ve kirlerden nazikçe arındırır.

Moremo Ampoule Water Treatment Miracle 100
Moremo Ampoule Water Treatment Miracle 100

Yüksek konsantrasyonlu besin bileşenleri ile zenginleştirilmiş özel formülü ile saç derisinden uçlara kadar yoğun bakım sunan bakım ampulüdür. 100 saniyede bakım etkisini en üst düzeye çıkararak saç ve saç derisine derinlemesine bakım yapar, aşırı hasar onarım kompleksi ile saçı nemli ve elastik hale dönüştürmeye yardımcı olur.

Moremo Hair Treatment Light As Air
Moremo Hair Treatment Light As Air

Protein Kompleksi, Phytantriol ve besleyici botanik yağlar ile üç adımda hasarlı saç bakımı sunan yoğun onarıcı bakım kremidir. Hasarlı saçta yoğun olan protein kaybını en aza indirerek kadifemsi bir yumuşaklık ve parlaklık kazandırmaya yardımcı olur.

Moremo Revitalizing Hair Tonic A
Moremo Revitalizing Hair Tonic A

1.15 milyon kapsüllenmiş bitkisel Kök Hücre, Biotin ve çeşitli zengin besleyici bitkisel özler ile kökleri güçlendiren saç toniğidir. Kapsül teknolojisi ile sarmalanan 1.15 milyon Deniz Rezenesi Kök Hücresi zayıf saç köklerini güçlendirerek saç kaybını azaltmaya yardımcı olur, sebum fazlasını gidererek ferahlık hissi sağlar.

Moremo Hair Lifter V
Moremo Hair Lifter V

Mısır Nişastasından elde edilen doğal polimerler ile sönük saçları sertleştirmeden ve kurutmadan hacim kazandıran şekillendirici spreydir. Ek olarak dökülmeyi kontrole yardımcı olan patentli HP-DCC Kompleksi ve Bitki Proteinleri sayesinde şekillendirmenin ve sabitlemenin yanı sıra saç ve saç derisine bakım sunar.

Moremo for Men Repair Treatment R
Moremo for Men Repair Treatment R

Üç farklı Hyaluronik Asit, besleyici yağ kompleksi ve bitkisel proteinler sayesinde erkek saçlarında hızlı onarım etkisi sağlayan hipoalerjenik bakım kremidir. Dekspantenol, Salisilik Asit ve L-mentol ile saç dökülmesini azaltarak seyrelmiş saç görünümünü engellemeye yardımcı olur.

NAZİK SİLİKON İÇEREN MOREMO KORE SAÇ BAKIM ÜRÜNLERİ

İkinci aşamada nazik silikonlu ürünler ile saç tellerine yoğun bir şekilde onarılır ve koruyucu silikonlar ile kaplanır, böylece saçlar çok daha uzun süreli bakımlı şekilde tutulur.

Moremo - Hair Treatment 2X Miracle
Moremo - Hair Treatment 2X Miracle
Uzun araştırmalar sonucu geliştirilen formülü ile çok kısa bir sürede yıpranmış saçları onararak yumuşaklık ve parlaklık kazandıran yoğun bakım maskesidir. 7 farklı Protein ile saçları onarırken, bitki ve yağ kompleksleri de saçlara gözle görülür parlaklık kazandırır. Nazik silikon türevleri ise bu faydalı proteinlerin, bitki özlerinin ve yağların saça hapsolmasına yardımcı olarak besleyici bakımı kalıcı hale getirir.

 

Moremo High Protein Ampoule Cream
Moremo High Protein Ampoule Cream

Saç bakım kliniklerinde kullanılan 30 temel Protein içeriği ile saçtaki hasar görmüş proteinleri hızlı ve yoğun bir şekilde onaran özel ampul kremdir. Proteinlerin saça derinlemesine hapsolmasına yardımcı olan nazik silikonlar ile yıpranmış kortekste koruyucu bir film oluşturup saça sağlığını ve gücünü yeniden kazandırmaya, hasar kaynaklı dökülmeleri azaltmaya destek olur.

Moremo 2 Step Hair Clinic R
Moremo 2 Step Hair Clinic R

Pahalı klinik saç bakım seanslarında elde edebileceğiniz sonuçları evde kendiniz elde edebilmeniz için 26 çeşit Peptit, Amino-asit, Protein ve farklı ağırlıklarda Hyaluronik Asit ile geliştirilen bakım maskesidir. Protein yüklemesini saça nazikçe hapseden güvenli silikonlar sayesinde 7 günlük bakımın yerini alan yoğun besleyici kür sunar.

Moremo Curling Essence S
Moremo Curling Essence S

İdeal saç dalgası görünümünü gün boyunca muhafaza etmek için saçın hacmini ve dalgaların kıvrımlarını belirginleştiren onarıcı ve şekillendirici serumdur. Hidrolize İpek ve Keratin saçı sararak ince saça daha dolgun bir görünüm kazandırırken, bu içerikleri saça kilitleyen nazik silikon türevleri ipeksi görünümü muhafaza ederek dalgaların güzelliğini korur.

Moremo Recovery Balm B
Moremo Recovery Balm B

Hasarlı kütikülleri onaran patentli Hidrolize Keratin, Kolajen ve İpek gibi 21 çeşit Amino Asit ve 7 çeşit Protein ile kuru ve yıpranmış saçı hızla onaran ve sağlıklı bir görünüm kazandıran saç balmıdır. İçeriğindeki besleyici ve onarıcı bileşenleri saça hapseden, ince bir film gibi saçı nazikçe saran güvenli silikonlar ısısal işlemlere karşı saçı koruma altına alır.

Moremo - Hair Essence Delightful Oil
Moremo - Hair Essence Delightful Oil

Özellikle mat, canlılığını kaybetmiş ve elektriklenmeye meyilli saçları pürüzsüzlüğe ve parlaklığa kavuşturmaya yardımcı olan saç bakım yağıdır. Avokado, Makademya ve Argan gibi 8 çeşit bitkisel yağ, nazik silikonlar sayesinde saçı ustaca sarmalayarak parlaklık ve yumuşaklığın uzun ömürlü olmasını sağlar.

Moremo Hair Serum R
Moremo Hair Serum R

Hasarlı saçları yoğun bakım altına alan özel bir yağ serumudur. Kamelya, Argan, Avokado, Baobab, Üzüm Çekirdeği, Kayısı Çekirdeği, Hodan ve Arnatto çekirdeği yağlarının sağladığı besleyici koruma kalkanı saçı yumuşak biçimde sararak hasarı ve kuruluğu gidermeye yardımcı olur. Formüldeki nazik silikonlar bu koruma kalkanını güçlendirerek zayıf ve mat görünümün ışıl ışıl saçlara yerini bırakmasına destek olur.

Sadece erkeklere özel silikon içeren saç bakım ürünleri

Moremo For Men Multi Curl Cream C
Moremo For Men Multi Curl Cream C

Mavi Protein, Allantoin ve 7 çeşit Hyaluronik Asit ile hem buklelere elastikiyet ve hacim kazandıran, hem de yıpranmış saç bakımı yapan çok işlevli şekillendirici kremdir. Formüle eklenen güvenli silikonlar özellikle perma gibi işlemler sonrasında sertleşen ve yıpranan saçlara yüklenen yoğun nem ve besin desteğini hapsederek kalıcı bakım sağlamaya yardımcı olur.

Moremo for Men Styling Serum S
Moremo for Men Styling Serum S

Fermante Avokado, Kamelya, Makademya, Üzüm Çekirdeği, Kayısı ve Yeşil Çay Yaprağı yağları ile mat ve kuru erkek saçlarını yağlandırmadan besleyen ve yumuşatan şekillendirici saç & sakal bakım yağıdır. Nazik silikonlar ile derinlemesine emilen yağ kompleksi parlaklık verir ve yıpranmış saç onarımına yardımcı olur.

Moremo for Men Matte Hard Wax W
Moremo for Men Matte Hard Wax W

Candelilla Mumu, Argan Yağı ve Bitkisel Proteinler ile saçları besleyerek ve kuruluğunu gidererek saça istenilen stili kazandıran şekillendirici bakım ürünüdür. Proteinleri ve mumu saça hapsetmek için formüle katılan güvenli silikonlar sayesinde güçlü tutuş sağlar ve ısı & neme karşı güçlü koruma sağlar. Özel formülasyonu sayesinde saçları yıpratmadan kolayca yıkanır.