Pürüzsüz Cilde Sahip Olmanın 8 Etkili Yolu [2023 Uzman Yorumları]


Öncelikle şunu sormak isteriz; kim istemez ki pürüzsüz bir cilde sahip olmayı? Herkes ister öyle değil mi? Peki bunun için neler yapıyorsunuz? Belirli bir cilt bakım rutini oluşturup, cilt tipinize uygun ürünler ile cildinizi şımartıyor musunuz mesela?  Güzellik emek ve bakım gerektirir. Bu özveri ve bilinç ile cilt tipinize uygun oluşturacağınız bakım rutini ile siz de hayalinizdeki o pürüzsüz cilde sahip olabilirsiniz.

pürüzsüz cilde nasıl sahip olunur

Pürüzsüz cilt; neme doymuş, herhangi bir sivilce, akne, siyah nokta gibi sorunlar olmayan, yumuşaklığı ile dikkat çeken bir cilttir. Bu ciltler ilk bakışta da hemen parlaklığı ile dikkat çeker. Elbette ki herkes böyle bir cilde sahip olmak ister. Ne yazık ki pek çok insanın cildinde bazı cilt sorunları bulunmaktadır. Bu kimisinde siyah nokta, kimisinde sivilce izleri ya da sivilce, kimisinde tahriş olmuş yara olarak göze çarpar. Cilt sorunlarının ötesinde dikkat edilmesi gereken en önemli adım güneş kremi ile cildi korumaya almaktır. Peki cilt sorunlarının nedeni nedir? Cilt sorunlarının oluşum nedeni çeşitli faktörlere bağladır. Bu sorunları bilmek, bu sorunları oluşmadan engellemek anlamına gelir. Var olan mevcut sorunlar da çeşitli bakım ve ürünler ile ortadan kaldırılabilir.

Cilt Sorunları Neden Oluşur?

Cilt sorunları ya da problemleri pek çok iç ve dış etkene bağlı olarak meydana gelir. Yanlış beslenme, uyku düzeni, yanlış kozmetik ürün kullanımı, temizlenmeyen bir cilt, hormonal etkiler, alkol ve sigara gibi etkenler ciltte istenmeyen sorunların oluşmasına neden olur. Görüldüğü üzere pek çok etken bulunmaktadır cilt sorunlarını oluşturan. Bunun için yapılması, gereken mevcut sorunun kaynağını bilmek ve buna göre bakım uygulamaya başlamaktır.

cilt bakımı nasıl yapılır

Yeteri kadar temizlenmemiş bir cilt pek çok sorunu beraberinde getirir. Bunun için cildinize uygun en iyi yüz temizleyici ürünlerini tercih etmelisiniz. Cilt zaman içinde matlaşmaya başlar, siyah nokta ve sivilceler meydana gelir ve dolaylı yollardan ince çizgi görünümü de ne yazık ki baş gösterir. Cildine önem vermediğini söyleyen insanlar, yüzlerinde herhangi bir sorun oluştuğunda bundan kurtulmak için çeşitli yöntemler araştırır. O halde herkes cildine önem vermektedir. Cildin pürüzsüz olmasını da engelleyen bu etkenlerdir.

Pürüzsüz Bir Cilde Sahip Olmak İçin Neler Yapılabilir?

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak sanıldığı kadar zor değildir. Yalnızca burada yapılması gereken en önemli konu kendinize cilt bakım rutini oluşturmak ve cilt tipinize uygun ürünler kullanmaya başlamanızdır. Dikkat çekmek istediğimiz bir konu var ki o da şudur; ne yazık ki pek çok insan cilt tipini tanımamaktadır. Bu sorun uygulanacak olan bakımın işe yaramaması anlamına gelmektedir. Cilt tipini tanımak, kullanılacak doğru ürün seçimini ve bakımın cevap vermesini sağlayacaktır.

pürüzsüz cilt için nelere dikkat edilmelidir

Yalnızca dış faktörler ile bakım yapmak yeterli olmayabilir. Bunun için beslenme alışkanlıklarını değiştirmek ve cildi her anlamda beslemek gerekir. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için tüketilmesi gereken besinler;

  • İçerdiği omega 3 ile ciddi bir protein kaynağı olan balık,
  • A,C,E vitaminleri zenginliği ile avokado,
  • Protein kaynağı olması nedeni ile yumurta,
  • Omega 3 ve omega 6 asit zenginliği ile ceviz,
  • Yoğun E vitamini ile ay çekirdeği (bir avucu geçmeyecek kadar)
  • Çinko ve C vitamini deposu brokoli,
  • Antioksidan özelliği ile kefir,
  • Bol sebze ve meyve,
  • Her gün 2-3 litre arası su tüketimi.

Bu besinler cilt sağlığını korumakla kalmayıp, oluşabilecek pek çok sorunun da ciddi oranda önüne geçecektir.

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için yapılması gerekenler ise;

  • Cilt tipine uygun bir ürün ile her gün düzenli olarak cildi temizlemek,
  • Tonik kullanarak gözeneklerde birikmiş yağı ve kiri yok etmek,
  • Peeling ile mevcut ölü derilerden kurtulmak,
  • Cildin ihtiyaç duyduğu nemi ona kazandırmak için haftada iki kere maske kullanmak,
  • Cilde uygun bir nemlendirici ile cildi nemlendirmek,
  • Her gün nem kaynağı serumlar ile cildi beslemek,
  • Yüz fırçaları ile cilde masaj yapmak ve kan dolaşımını hızlandırmak,
  • Siyah nokta ve sivilceleri sıkmamak, kullanılacak ürünler ile onları gidermek.

Yukarıda saydığımız bu rutinlere dikkat edildiği takdirde cilt mevcut sorunlarından kurtulacak ve pürüzsüz bir cilde kavuşmaya başlayacaktır.

etkili cilt bakımı adımları nelerdir

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Kullanılacak En Etkili Ürünler

Korendy Türkiye, Kore markalı cilt bakım ürünleri ile tüm ciltlerinin aradıkları ürünleri rahatlıkla bulabilecekleri bir adrestir. En etkili ürünler de;

I’m From Bal Kompleksli Besleyici Maske; cildi besleyen, onaran, yatıştıran ve canlandıran bu maske aynı zaman yaşlılık belirtilerini de ciddi anlamda engellemektedir.

Klairs Parlatıcı C Vitamini Serumu; leke giderici ve yeni leke önleyici bu serum, ince çizgi görünümünü azaltır ve cilde ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırır.

By Whistrend Badem Özlü Pürüz Önleyici Kimyasal Peeling Toniği; cildi nemlendirip parlak bir görüntü kavuşturan bu ürün, çeşitli izlerin tedavisini sağlayarak cilde pürüzsüzlük kazandırmaktadır.

Siz de yukarıdaki en etkili cilt bakım ürünleri ile pürüzsüz bir cilt için atılacak en önemli adımları atabilir, zamana meydan okuyabilirsiniz 😊