Parlak ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Cilde İyi Gelen Bu Besinleri Keşfedin!


Cilt güzelliği, makyajsız bile ışıltılı ve parlak görünmesi, leke aynı zamanlarda bazı cilt sorunlarının izlerinin dahi olmadığı yüzlerdir. Elbette böyle bir cilde sahip olmak kolay değildir, bazı özel dikkatler ve uygulamalar gerektirir. Her ne kadar güzel bir cilde sahip olmak kolay değil denilse de dikkat edilecek bazı özel hususlar ile cilt kısa bir zaman sonra toparlanmaya ve kendini yenilemeye başlar. Her bir özen cildin kendini yenilemesini ve değişmesini sağlayacaktır.

sağlıklı bir cilt için hangi besinler tüketilmelidir

Cilt derisi, belirli bir yaşa kadar kendini tedavi eden bir yapıya sahiptir. Ancak yaş ilerledikçe bazı cilt sorunları ile karşılaşmamak adına cilt tipine özel bakımlar uygulamak gerekir. Özellikle kolajen içeren kremler tercih edilebilir. Bu bakımlar cildin erken yaşlanmasını önleyeceği gibi sağlıklı bir görüntüye kavuşmasına da yardımcı olacaktır. Cilt bakımı yalnızca kozmetik ürünler ile mi yapılır dersiniz? Elbette ki hayır! Su içmenin cilt sağlığı üzerinden büyük bir rol oynadığını biliyoruz. Bunun yanında tüketiminin cildi güzelleştirdiğine inanılan bazı besinler de yine cildin kısa süre içinde sağlıkla kendini göstermesine neden olacaktır. “Su içmenin cilt sağlığı üzerindeki etkileri nelerdir” diye bakıldığında karşımıza sayısız fayda çıkar. Aynı durum cilde faydalı besinler araştırması için de geçerli olup, hem vücut hem de cilt sağlığı için özellikle tüketilmesi gereken besinleri elinizin altında bulundurmak oldukça önemlidir.

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Tüketilmesi Gereken Yiyecekler Nelerdir?

Pürüzsüz cilt demek; lekesiz, parlak ve ışıltılı, nemli bir cilt anlamına gelmektir. Başta kadınlar olmak üzere günümüzde artık pek çok erkeğin de hayali olan pürüzsüz bir cilde sahip olmak için yalnızca kozmetik sektörüne değil bazı yiyeceklere de yönelmek gerekir. Tüketimine ağırlık verilecek bazı besinler ile pürüzsüz bir cilde sahip olabilir ve mutlulukla aynalara gülümseyebilirsiniz. İşte tüketilmesi sonucunda cilde büyük bir iyilik yapabileceğiniz besinler;

Balık; içinde Omega 3 barındıran balıklar cilt güzelliği için sıklıkla tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Özellikle yağlı balıklar kategorisinde yer alan somon ve uskumru gibi balıkların tüketimi, cildin nemini korumaya yardımcı olacağı gibi kuru ciltlerin de kısa sürede nemlenmesini sağlayacaktır. Deniz ürünlerinin pek çoğu yoğun bir protein kaynağı olduğu için bunların tüketilmesi cildin dayanıklığını artırmakta ve cilt hücrelerinin kendini yenilemesine yardımcı olmaktadır. Güzel bir cilt için balık tüketimi alışkanlık haline getirilmeli ve haftada en az iki kere balık yemeye dikkat etmek gerekir. Çünkü bu cilt güzelliğinin yanında vücut sağlığı için de gerekli besin tüketimlerinden birisidir.

cilde iyi gelen besinler nelerdir

Domates; cilt dostu besinler dendiğinde akla ilk gelen ürünlerden birisi olan domates, cildi özellikle güneşin zararlı etkilerine karşı koruyarak cilt için adeta bir kalkan görevi görmektedir. Bunun yanı sıra sık tüketilmesi için erken yaşlanma belirtilerini geciktiren domates, kahvaltı sofralarının yanı sıra diğer öğünlerde de sofranızdan ayırmamanız gereken yiyecekler arasında yer almalıdır.

Avokado; bu meyve içerdiği pek çok vitamin sayesinde cilt, saç ve vücut sağlığı için mutfakta devamlı bulundurulması gereken yiyecekler arasında bulunmalıdır. A,C, E vitaminleri sayesinde cildin parlak ve ışıltılı bir görüntüye sahip olmasını sağlayan avokado, kolajen üretimi bakımından da cilde sayısız fayda sunmaktadır.

Ceviz; özellikle hafızayı güçlendirdiği için uzmanlar tarafından sıklıkla tüketilmesi gereken besinler arasında tavsiye edilen cevizin, cilt sağlığı için de oldukça önemli olduğunu biliyor muydunuz? Omega 3 ve omega 6 asitleri sayesinde cildin elastikiyetini koruyan ve erken yaşlanmasını geciktiren ceviz, yine yararlı vitaminler arasında yer alan E vitamini deposu olması nedeniyle de cilt kırışıklıklarını ciddi oranda önler.

sağlıklı bir cilt için nelere dikkat edilmelidir

Brokoli; parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için tüketilmesi gereken besinler dendiğinde ilk akla gelenler arasında yer alan brokoli, A ve C vitaminleri sayesinde cildin nemli kalmasını sağlar ve oluşabilecek yaşlılık belirtilerinin ciddi oranda önüne geçer. Kırışık görünümünü geciktirerek cildin elastikiyetini koruyan brokoliyi sofranızda sıklıkla bulundurmaya dikkat edin. Her ne kadar beslenmeye dikkat etmek önemli olsa da nemlendirici krem ürünleriyle dışarıdan da beslemek oldukça faydalı olacaktır.

Sağlıklı Bir Cilt İçin Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar Nelerdir?

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için özellikle dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Kullanılacak kozmetik ürünlerin yanında bazı beslenme alışkanlıklarının da değiştirilmesi cilt sağlığı üzerinde oldukça büyük bir etkiye neden olmaktadır. Ancak cilt sağlığı için altın kural denilebilecek bazı maddeler vardır ki bunlara dikkat etmek cildinizi güzelleştirecek sizi de mutlu edecektir. Sağlıklı bir cilt için dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir;

  • Gün içinde bolca su tüketmek,
  • Çay, kahve, alkol gibi içeceklerin tüketimini azaltmak,
  • Hazır yiyecek (fast food) alışkanlığını bırakmak,
  • Sigaradan uzak durmak,
  • Her gün cilde dost en az bir meyve tüketmek,
  • Her gün mutlaka güneş koruyucu ürün kullanmak gerekir.

pürüzsüz bir cilde nasıl sahip olunur

Tüm bu alışkanlıkları yaşam tarzı haline getirmek, cildin sağlıkla ışıldamasına ve pürüzsüz bir görünüme sahip olmasına yardımcı olacaktır. Cilt güzelliği kişinin en önemli vitrinidir. Siz de bu güzelliği kendinizden esirgemeyin ve tüketeceğiniz besinler ile cildinizi mutlu edin 😊