Nemlendiricilerin Cilde Faydaları Nelerdir, Kullanırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?


Nemlendirici; cildi nemlendirmek, yumuşatmak ve cildi korumak için kullanılan bir kozmetik üründür. Normal süreçte cildi nemlendirme görevi en doğal yollardan sebuma aittir. Ancak cildin fazla sebum üretemediği durumlarda dışarıdan destek alarak cildi nemlendirmek cilt sağlığını korumak açısından oldukça önemlidir. Ayrıca cilt tipi ne olursa olsun, her cilt tipine uygun nemlendiriciler ile mutlaka cildi nemlendirmek gerekir.

Nemlendirici Kullanmanın Cilde Faydaları Nelerdir?

Nemlendiriciler, cildin ihtiyaç duyduğu önemli ürünler oldukları gibi cildi nemlendirmek için de cilt bakım rutininde kullanılması en gerekli ürünlerdendir. Pek çok insanın kendi cilt tipine uygun olarak seçtiği nemlendiricisi bulunmaktadır. Cilt tipi ister yağlı olsun ister kuru, cilt sağlığını korumak ve ileriki yaşlara iyi bir cilt bırakmak için de bu ürünleri ömür boyu kullanmak gerekir. Peki kullanımının bu kadar gerekli olduğu nemlendiriciler hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Yalnızca kullanılması gerektiği için mi kullanıyoruz yoksa cilde faydaları hakkında yeteri kadar bilinçli miyiz dersiniz?

nemlendirici nasıl kullanılır

Nemlendiricinin cilde faydaları şu şekildedir;

  • Kuru cildi nemlendirir ve bu ciltlerin karşılaştıkları pul pul dökülme, mat görünümü iyileştirir,
  • Erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır,
  • Cildin sağlıkla ışıldayıp parlamasına yardımcı olur,
  • Cilt hassasiyetini ve tahrişi önler,
  • Cildin kalkanı olan cilt bariyerini korur ve yenilenmesini sağlar,
  • Yağlı ve karma ciltleri dengeleyerek cildin fazla parlamasının önüne geçer,
  • Düzenli kullanımında cildin daha genç ve dinç görünmesini sağlar,
  • Olası cilt problemlerinin önler,
  • Leke görünümünü engeller ve yeni leke oluşumunun önüne geçer,

Tüm bu maddeler incelendiğinde nemlendirici kullanmanın faydaları gayet net bir şekilde görünmektedir. Her ne kadar bazı maddeler bilinmese ya da sırf alışkanlıktan dolayı nemlendirici kullanılsa da bu ürünü kullanmanın cildi ne kadar mutlu ettiği de tahmin edilebilmektedir.

Cilde Uygun Nemlendirici Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Nemlendirici krem kullanmak gereklidir ancak cilde uygun nemlendirici kullanmak daha da önemlidir. Nemlendirici ürünler başta olmak üzere pek çok cilt bakım ürününü seçerken dikkatli davranmak gerekir. Her ürün her cilde uygun olmayabilir. Bundan dolayı cilt bakım ürünleri seçerken mutlaka cilt tipini iyi bilmek ve cilde uygun ürün kullanımına dikkat etmek gerekir. Aksi takdirde tercih edilen ürün dünyanın en iyi ürünü olsa dahi sizin cildinize uygun olmadığı takdirde o üründen herhangi bir verim alınamayacaktır.

nemlendirici seçerken nelere dikkat edilir

Nemlendirici seçerken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alan ilk konu hiç kuşkusuz ürünün cilt tipine uygun bir ürün olduğu konusunda emin olmaktır. Kuru cilde sahip olanların yoğun nemlendirme özelliği bulunan ve yağ bakımından zengin içerikli ürünler kullanması gerekirken, yağlı ciltler ise su bazlı ve yoğun yağ içermeyen ürünleri kullanmaya dikkat etmelidir. Aksi takdirde yağlı ciltler daha da yağlanacak ve bu durum kontrolden çıkacaktır. Bu aşamada tonik ürünlerinden de faydalanabilirsiniz. Cildin yağ oranını dengeleyecek ürün kullanımı bu anlamda oldukça önemlidir. Ayrıca kullanılacak nemlendirici ürünün güneş koruma faktörlü olmasına da dikkat etmek gerekir.

Nemlendirici Nasıl Kullanılır?

Nemlendirici, günlük cilt bakım rutini içerisinde kullanılması gereken ürünlerden biridir. Ancak her ne kadar cilt bu ürüne ihtiyaç duysa da ürünü kullanmak için de dikkat edilmesi gereken belli başlı konular vardır. Bunlar arasında hiç kuşkusuz ilk sırada yer alan madde cilt temizliğidir. Temizlenmemiş ciltte gözenekler tıkanır. Ve tıkalı gözenekler nemlendirici cildin alt tabakasına iletemez. Hal böyle olunca da cilt beslenemez. Bundan dolayı nemlendiriciyi doğru kullanım için cildin uygun ürün ile yıkanmış ve gözeneklerin tonik yardımı ile temizlenmiş olması gerekir. Cildinize en uygun yıkama jellerini inceleyebilir ve derinlemesine cilt temizliği sağlayabilirsiniz. Parmak uçları yardımı ile cilde masaj yaparak nemlendirici tüm cilde yedirmek gerekir. Ve bu uygulamalar sabah akşam yapılmalıdır.

nemlendirici krem nasıl uygulanır

Tüm Cilt Tipleri İle Uyumlu En Etkili Nemlendiriciler

Nemlendirici seçerken dikkatli davranmak ve ürünün cilt tipine uygun olması gerektiğinden bahsettik. Ancak bazı ürünler vardır ki tüm cilt tipleri ile uyumlu oldukça sağlıklı ürünlerdir. Kore markalı nemlendiriciler, cildinizi mutlu edeceği gibi doğru bir bakım ile onu ileriki yaşlara hazırlayacaktır. İşte onlardan bazıları;

Klairs - Rich Moist Soothing Cream; cildi rahatlatma ve etkili bir bakım yapan bu krem, zengin hidrasyon desteği ile cilt bariyerini korur.

Rovectin - Clean Lotus Water Cream - %75 Lotus Çiçeği Suyu Kremi; yüksek oranda doğal bileşenler içeren bu ürün, cildin nem tutma kapasitesini artırarak derinlemesine bir bakım sağlar.

Kaine - Green Calm Aqua Cream (Yeşil Çay ve Mugwortlu Bariyer Destekleyici Yağlandırmayan Krem); yeşil çay içeren bu krem, cilt bariyerini güçlendirerek dış etkenlere karşı da cildi korur.

Beauty of Joseon - Dynasty Cream (Pirinç ve Ginsengli Yaşlanma Karşıtı Hanedanlık Kremi); cildi nemlendirip besleyen bu ürün, geniş gözenek görünümü de azaltarak cildin duru görünmesine yardımcı olur.

Cilt tipiniz ne olursa olsun Korendy Türkiye ile ulaşabileceğiniz bu ürünler ile cildinizi doğal yollarla nemlendirebilir ve onu sevgiyle koruyabilirsiniz 😊