Mantar İçerikli Bakım Ürünlerinin Cilde Faydaları Nelerdir?


Cilt bakımında gelişen teknoloji ile pek çok üründe etkiyi artırmak için içeriklere önem verilmektedir. Yüksek nem tutan, zararlı ışınlardan koruyan, kırışıklıkları önlemeye yardımcı olan içerikler gibi. Bunların başında gelen mantar, zor bulunan türleriyle birlikte cilt bakım ürünlerinde kullanılmaya başlanmıştır. Düzenli kullanım sonrası gözle görülür fark ortaya koyan mantar, etkisine ve amacına göre farklı çeşitlerde kullanılabilmektedir.

mantar cilt bakım ürünleri ne işe yarar

Mantarın Cilde Etkileri Nelerdir?

Cilt bakımında kullanılan aktif maddelerin önemi, ürünü kullanma sıklığına ve doğru rutin oluşturmanıza bağlı değişmektedir. Her zaman cildi dış etkilerden korumak öncelik olmalıdır. Cildi koruma görevini de en doğru şekilde güneş kremi sağlamaktadır. Yüksek faktörlü güneş kremi, cildi zararlı ışınlardan korurken diğer yandan cildi nemlendirir. Nem kaybı ciltte soluk bir görüntüye sebep olacağından farklı cilt bakım ürünleriyle de cildi beslemek etkili olacaktır. Tremella Fuciformis mantarı ile ultra nemli bir cilt elde edilirken, zengin yapısı ciltle bütünleşir. Aynı zamanda doğal kolajen olarak tanınan bu mantar türü cildin sağlıklı görünmesini sağlar.

Doğanın mucizesi olarak bizlere sunulan mantar, özel yapısı sayesiyle cilt bakımında oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Mantar mucizesinin cilde etkileri nelerdir? ;

  • Nemlendirme,
  • Güneşten koruma,
  • Kırışıklık önleyici,
  • Yüksek su tutma kapasitesi ile nemi hapsetme,
  • Yaşlanma karşıtı,
  • Lekeleri önleme,

Ciltle hızlı bir şekilde bütünleşen mantar özlü cilt bakım ürünleri pürüzleri yok eder ve aynı zamanda cildi beslemeye devam eder.

mantar içeren cilt bakım ürünlerinin cilde etkileri nelerdir

Cilt Bakımında Kullanılan Mantar Çeşitleri Nelerdir?

Farklı bölgelerde yetişen ve yapılarda olan mantar çeşitleri son dönemlerde oldukça dikkat çekmektedir. Ağırlıklarının çok üzerinde suyu kendilerine çekme özellikleriyle bilinirler. Bu sayede cildi nemlendirirken bariyer koruyucu olarak cilt bakımında kullanılmaktadır. Cilt, hava kirliliği olmak üzere pek çok dış etkenden oldukça etkilendiği bilinmektedir. Özellikle cildi olumsuz etkileyen;

  • Mevsim geçişleri,
  • Hormonal değişkenlikler,
  • Stres,
  • Hamilelik,
  • Güneş ışınları,
  • Sağlıksız gıdalar,
  • İlaçlar ve birçok etken daha sayılabilir.

İşte tam bu noktada doğadan faydalanmak mucize gibi. Antioksidan özelliği ile kolay bir şekilde ciltten olumsuz etkileri uzaklaştırırken diğer yandan cildi daha iyi hale getirebilir. Peki cilt bakımında kullanılan mantar çeşitleri nelerdir?

Tremella Fuciformis (Beyaz Koru Kulağı) Mantarı; Ağırlığının 500 katına kadar suyu çekerek cildi nemlendirmesiyle bilinen beyaz koru mantarı oldukça işlevli bir mantar türüdür. Ağrılık yapmayan yapısı ve cilt bakımında kullanılan ürünleri cilde hapsetmesiyle birlikte etkiyi oldukça artırmaktadır. Bu sayede cilt, ürünlerden daha hızlı sonuç alırken yaşlanmaya karşı ayrıca önlem almış olur.

Chaga Mantarı; En güçlü antioksidan olarak bilinen SOD bakımından oldukça zengin olan mantar türü yüksek verim almanızı sağlayacaktır. Antioksidan sayesinde cildinizde dolgunluk hisseder ve hücre yenilenmesine destek olursunuz. Soğuk bölgelerde yetiştiği bilinen mantar türünün hem tıbbi alanlarda hem kozmetik sektöründe sıkça adı geçmektedir.

Reishi Mantarı; Asya bölgesinde yetişen bu mantar türü halk arasında “ölümsüzlük mantarı” olarakta bilinmektedir. İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde cildin alt katmanlarına kadar iner. Bu sayede ince çizgi görünümünü azaltırken kırışıklıkların belirginleşmesini önler. Oldukça nadir bulunan bu mantar türü etkisi ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

mantarlı cilt bakım ürünlerinin faydaları nelerdir

Etkisi büyük olan mantar çeşitleri ile cilt probleminize bağlı olarak krem, serum elde edilmektedir. Özel formüle edilen cilt bakım ürünleri ile kendinizi özel hissedebilir; doğada nadir bulunan mantar türleri ile cilt bakım rutininizi eşsiz kılabilirsiniz. Kore cilt bakımı ürünleri ile her zaman bir adım önde olmaya ne dersiniz? Etkili serum ürünleri ile cilt bakımınızı tamamlayabilir; aydınlık bir cilde kavuşabilirsiniz.

En Etkili Mantar İçerikli Cilt Bakım Ürünleri

Kaine Kırışıklık Önleyici Krem; %50 Beyaz Koru Kulağı mantarı ile nem cilde hapsedilir. Bu sayede doğal ürünler ile ciltte tahriş riski olmadan yüksek nemlendirme sağlanır. Ağırlığı olmayan mantar özü serbest radikaller ile hasarlara karşı savaşır.

I'm From Elastikiyet Artırıcı Krem; Tremella Fuciformis mantarı ile cilde kolajen ve nem takviyesi yapılır. Kolajen takviyesi ile cilt sıkılaşır ve yaşlanma belirtileri azalmış olur. Kore cilt bakımında mantar kremi klinik testlerden geçmiş ve olumlu sonuçları kanıtlanmıştır.

I'm From Kırışıklık Önleyici %20 Vegan Kolajenli Serum; Chaga mantarının etkisiyle ciltte oluşan leke ve yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcı olur. Sadece Kore’de yetişen bu mantar türü oldukça özeldir. Dolayısıyla serum ile birleşmesi cildinizin daha sağlıklı olmasına yardımcı olurken kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

Kaine Vegan Kolajenli Peptitli Serum; Kolajen ile birlikte Beyaz Koru Kulağı mantarı içeren peptitli serum cildinizi aydınlatırken uzun süreli nem desteği de verir. Kadifemsi yapısı ciltte ağırlık hissi yaratmaz ve suda çözünebilir kolajen sayesinde eşsiz bir deneyime ulaşabilirsiniz.

Mantar içerikli cilt bakım ürünü kullanmalıyım ama hangisi diye arada kalıyorsanız Korendy Türkiye sayfasını ziyaret edebilir; yorum ve tavsiyeleri okuyarak en iyi cilt bakım rutininizi oluşturabilirsiniz.