Makyaj Temizleme Suyu Tercihi Nasıl Yapılır? Hangisi Daha İyidir? Uzman Tavsiyelerini İnceleyin


Makyaj yapmak, pek çok kadın için oldukça keyifli bir alışkanlıktır. Üstelik makyaj yapmayı da pek çok kadın sever. İşe giderken, önemli davetlerde ve günlerde ya da günlük yaşam içinde ufak tefek dokunuşlarla bile olsa her kadın iyi görünmek ister. Makyaj yapmanın gücü ve yarattığı psikolojik durum kadınları mutlu eder. Peki makyajın temizlenmesi konusu ne kadar dikkate alınıyor dersiniz? 

Makyaj yapmanın sevilmeyen kısmı hiç kuşkusuz o makyajı temizlemektir. Ancak unutulmamalıdır ki, makyajı temizlemeden yatmak ya da o makyajın uzun süre boyunca ciltte kalması, ne yazık ki cilt için pek yararlı olduğu söylenemez. Cildi olumsuz yönde etkileyen ve cildin hava almasını önleyen makyaj, temizlenmediği taktirde ciddi cilt kusurlarına zemin hazırlamaktadır. Ancak son yıllarda makyaj temizleme alışkanlıkları kapsamında hayatımıza giren önemli detaylardan birisi de makyaj temizleme suyu kullanılmasıdır. Kozmetik ve cilt sağlığı ürünleri içerisinde yer alan makyaj temizleme suyu kullanımı nasıl olmalıdır ve bu ürünün kullanımının cilde faydaları nelerdir konusu da oldukça merak edilmektedir. Bu ürünü seçerken nelere dikkat edilmeli ve hangi ürünler kullanılmalı sorusunu yazımızda bulabilirsiniz.

makyaj temizleme suyu nasıl kullanılır

Makyaj Temizleme Suyu Nedir?

Makyaj temizleme suyu diğer bir adı ile misel su; su formunda hazırlanan ve pamuk yardımı ile cildi makyajdan temizleyen ürünlerdendir. İçindeki güçlü formüller sayesinde hafif dokunuşlar ile kolaylıkla makyajın temizlenmesini sağlayan bu ürünün aynı zamanda cildi nemlendirme özelliği bulunmaktadır. Rahat ve pratik bir kullanım sağladığından dolayı pek çok kadın tarafından tercih edilen makyaj temizleme suyu seçiminde de dikkatli davranmakta fayda vardır. Çünkü misel su adı altında hazırlanan pek çok ürün kaliteli bir temizleme sağlamamaktadır. Bu da cilt dokusunun zedelenmesine neden olmaktadır.

Makyaj Temizleme Suyu Nasıl Kullanılır?

Makyaj temizleme suyu kullanımı oldukça basittir. Üstelik tüm makyaj temizleme ürünleri arasında belki de en rahat kullanımı sağlayan bu ürünü kullanmak için tek ihtiyacınız olan şey temizleme pamuklarıdır. Pamuğa yeteri kadar misel su damlatarak, yumuşak hareketler ile makyajınızı silmeye başlayabilirsiniz. Hepsi bu. Tek bir dokunuşta bile oldukça iyi bir temizlik sağlayan makyaj temizleme suyu, makyajı temizlemesinin yanında cildi yumuşatmaya yarayan yağlar da içermektedir. Bu da cildin daha canlı ve parlak görünmesini yardımcı olmaktadır. Bu ürün için özellikle şunu da belirtmek gerekir ki; günlük cilt temizliği için de kullanılabilecek bir ürün olmasıdır. Yalnızca makyajı temizlemekle kalmaz, makyaj yapmamış olsanız bile gün içinde ciltte biriken yağ, toz, kiri de temizler ve günlük kullanıma da uygundur. Sonrasında cildinize uygun kullanacağınız nemlendirici kremler ile cilt bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

makyaj temizleme suyu nasıl seçilir

Makyaj Temizleme Suyunun Faydaları Nelerdir?

Cilt temizleme ürünleri arasında yer alan ve pek çok kadının elinde altında bulunan makyaj temizleme suyu cildin beslenmesini sağlayan önemli ürünler arasında yer alır. Cildi temizlemekle kalmaz, sağlamış olduğu nem bakımı ile de cildin canlı görünmesine katkı sağlar. Makyaj temizleme suyunun cilde sağlamış olduğu faydaları sıralamak gerekirse;

  • Makyajın ve kirin tek seferde temizlenmesini sağlar,
  • Cilde canlı bir görünüm kazandırır,
  • Cildi temizlerken cildin tazelenmesini de sağlar,
  • Cildi nemlendirme özelliği bulunmaktadır,
  • Gözeneklerde biriken yağı ve kiri de derinlemesine temizler,
  • Düzenli ve devamlı kullanımı sonrasında cildin beslenmesini sağlar,
  • Ovalama gerektirmediği için cildin tahriş olmasını önler,
  • Göz makyajı temizliği için de kullanılabildiğinden dolayı göz çevresine de bakım yapar.

Makyaj Temizleme Suyu Seçiminde Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Cilt oldukça hassastır. Cilt bakımı ve temizliği bu yüzden dikkatli yapılmalıdır. Cilde zarar verecek pek çok uygulamadan uzak durmakla birlikte cilt sağlığını destekleyecek ürün kullanımına da ağırlık vermek gerekir. Bu konu hakkında pek ne yazık ki çok fazla hata yapılmaktadır. Bunda da cilt yapısını tanımamak oldukça büyük rol oynar. Herhangi bir cilt temizleme ürünü kullanmaya başlamadan önce cilt tipini bilmek ve ürünün cilt tipine göre özelliklerini iyi öğrenmek gerekir. Aksi takdirde ürünün vadettiği özellikler sizi memnun etmeyecektir.

makyaj temizleme suyunun faydaları nelerdir

Makyaj temizleme suyu seçerken dikkat edilmesi gerekenler arasında en önemli husus; yüksek performans sağlayan içeriklere sahip olmasıdır. Kimyasal içermemesi ve cildin ph dengesini korumasına yardımcı olması da yine dikkat edilmesi gereken konular arasında olmalıdır. Yağ bazlı temizleyiciler ile derinlemesine bir bakım yapabilirsiniz. Yağ bazlı temizleyici ve sonrasında misel su ile cilt tamamen arınmış olacaktır.

En İyi Makyaj Temizleme Suyu

Makyaj temizleme suyu seçerken ürünün özellikleri ve sunmuş olduğu faydalara kesinlikle dikkat etmek gerekir. Bu anlamda Kore kozmetik markaları, en iyi makyaj temizleme suyu nedir sorusuna aşağıdaki ürün ile yardımcı olmaktadır.

Rovectin - Clean Marine Micellar Deep Cleansing Water; hyaluronik ve özel misel formülleri içeren bu ürün, cilt bariyerini koruyarak derinlemesine bir temizlik sağlar. Vegan özelliği de bulunan bu makyaj temizleme suyu, cildin beslenmesine de katkıda bulunur.

Cildinizi tek seferde ve kolayca temizlemek için siz de Korendy Türkiye adresinden makyaj temizleme suyunuza rahatlıkla ulaşabilirsiniz 😊