Makyaj Temizleme Mendili Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır? Gerçekten İşe Yarıyor Mu? Şimdi Keşfedin!


Makyaj yapmak her ne kadar sevilse de o makyajı temizlemek pek çok kadın için neredeyse işkenceye dönüşür. Hatta bazı kadınlar sırf makyaj temizlemek zor geldiğinden dolayı makyajı temizlemeden uyumayı tercih eder. Bu davranış da cilt için yapılan en büyük zararlardan biridir. Makyajın gün boyu ciltte kalması ve üstüne bir de o makyajı temizlemeden yatmak gözenekleri tıkadığı gibi cildin de hava almasını önler. Bu da ciltte istenmeyen sorunların ortaya çıkmasına neden olur. Bundan dolayı makyajı temizlemek cilt için yapılacak en olumlu davranışlardan birisidir. Kozmetik ürünler içerisinde makyaj temizlemeye de yarayan pek çok ürün bulunmaktadır. Yağ bazlı temizleyiciler özellikle cildi derinlemesine temizler ve çift aşamalı temizliğin ilk adımıdır. Jellerden köpüklere, kremlerden losyonlara kadar makyajın temizlenmesine yardımcı pek çok yardımcı arasında son yıllarda en çok dikkat çeken ve tercih edilen ürün ise makyaj temizleme mendilleridir.

makyaj temizleme mendili faydaları nelerdir

Makyaj temizleme mendili, en yoğun makyajın bile hızla ve kolay bir şekilde temizlenmesini sağlayan makyaj temizleme ürünleridir. Islak mendillerden farklı olarak makyaj temizleme mendillerinde alkol bulunmaz ve cildi tahriş etmez. Bundan dolayı makyaj temizleme mendilleri, makyaj temizleme ürünleri arasında en çok tercih edilen ürünlerdir.

Makyaj Temizleme Mendili Ne İşe Yarar?

Makyaj temizleme ürünleri içerisinde raflarda en çok karşımıza çıkmaya başlayan ürün hiç kuşkusuz makyaj temizleme mendilidir. Bazıları bu ürünün klasik ıslak mendil olduğunu düşünür. Ve ıslak mendilin de cilde zarar verdiği düşüncesi ile bu üründen uzak durur. Oysaki makyaj temizleme mendilleri, direkt olarak makyaj temizleme odaklı hazırlanan bir ürün olduğundan dolayı içeriğindeki formüller de bu doğrultuda hazırlanmaktadır. Islak mendil, yoğun miktarda alkol içerdiğinden dolayı cildin tahriş olmasına neden olur ve gözenekleri yeteri kadar temizlemez. Oysaki makyaj temizleme mendilleri, göz makyajına kadar tüm makyajı en iyi şekilde temizler ve cildin tahriş olmasına neden olan alkol ya da paraben içermez.

makyaj temizleme mendili nasıl kullanılır

Makyaj temizleme mendili kullanım amacı içerisinde en fazla göze çarpan özelliği zamandan tasarruf etmeyi sağlayan pratik ürünler olmasıdır. Çantada rahatlıkla taşınabilme özelliği bulunan bu ürünler, makyajın su ya da su yardımı ile temizlenme imkanı bulunmayan durumlarda kolayca temizlenmesini sağlar. Ayrıca bu ürünler durulama gerektirmediğinden dolayı da kullanımı oldukça basittir. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki, makyaj temizleme mendilleri ile her daim makyajı temizlemek doğru bir davranış değildir. Evet pratik kullanım sağlaması ve makyajı rahatça temizlemesi her ne kadar olumlu özellikler olsa da, cildin sağlığı açısından cilde uygun yüz yıkama jelleri ve makyaj temizleme ürünleri ile cildin temizlenip makyajdan arındırılmasına dikkat etmek gerekir.

Makyaj Temizleme Mendilleri Nasıl Kullanılır?

Kullanacağınız ürün her ne olursa olsun cilde masaj yaparak ve yumuşak hareketler ile uygulamak gerekir. Bu durum makyaj temizleme mendilleri için de geçerlidir. Bu ürünleri kullanırken de sert hareketler ile cilde baskı yapmamak gerekir. Makyaj temizleme mendilleri kullanımı oldukça basittir. Ürünü yüzünüzü içten dışa doğru dairesel ve yumuşak hareketlerle silerek kullanabilirsiniz. İlk olarak ürün ile önce göz makyajını temizlemenizi tavsiye ederiz. Bu durum rimel ve göz kaleminin yüze yayılmış kalıntılarını da mendil ile temizleme olanağı oluşturmaktadır. Makyajın büyük bir bölümünü mendil ile temizledikten sonra son olarak yine elinize temiz bir makyai temizleme mendili olarak son bir temizleme işlemi uygulayabilirsiniz. Bu işlem de yine yüzde kalan son kalıntıları da temizlemiş olacaktır. Eğer imkanınız varsa mendil ile yüzünüzü temizledikten sonra uygun bir temizleme ürünü ile cildi yıkamakta fayda vardır. Ve elbette son adım olarak cildi temizledikten sonra nemlendirici kullanmayı da ihmal etmemek gerekir.

makyaj temizleme mendili cilde zarar verir mi

Makyaj Temizleme Mendilleri Cilde Zarar Verir Mi?

Makyaj temizleme mendilleri, pek çok kadının makyaj temizlemek için çantasından ayırmadığı önemli ürünler arasında yer alır. Kolay ve pratik kullanımı sayesinde fazlasıyla tercih edilen bu ürünleri kullanırken ve ürünü seçerken de dikkatli olmak gerekir. Her ne kadar içeriğindeki formüller ile makyajı temizlemeyi amaçlasa da piyasada makyaj temizleme mendili adı altında pek çok içeriğinden emin olunmayan ürün bulunmaktadır. Bunun için makyaj temizleme mendili seçerken aşağıdaki kurallara dikkat etmek gerekir.

  • Ürünün içeriğinde alkol ve paraben olmaması,
  • Cilt tipine uygun bir ürünlerin tercih edilmesi,
  • Hassas cilde sahip olanların ürünü kullandıktan sonra oluşabilecek tahrişe karşı dikkatli olması,
  • Mendili kullanırken cildin zarar görmesine neden olacak sert hareketlerden kaçınılması,
  • Aynı ürünün ikinci, üçüncü kez kullanılmaması. Kullan at şekliyle ürünün kullanılması,
  • Makyaj temizleme mendilleri kullanıldıktan sonra cilde uygun bir ürün ile derinlemesine yıkanması, temizlenmesi.

Herkes cildi için en iyisini ister. Ancak bunun için de tercih edilen ürünlerin de dikkatli seçilmesi gerekir. Makyaj yapmayı seviyor ve bu makyajı pratik olarak temizlemeyi istiyorsanız Korendy Türkiye adresinden size uygun temizleme ürünlerini inceleyebilirsiniz 😊