Kolajen İçeren Kremler Hangileridir? Nasıl Kullanılırlar? En Güncel Uzman Tavsiyelerini İnceleyin


Kolajen nedir

Kolajen, vücutta bulunan proteinlerden biridir. Son zamanlarda sıklıkla karşımıza kolajen, faydaları saymakla bitmeyecek proteinlerdendir. Dokulara esneklik kazandırarak eklemlerin birbirine bağlanmasını sağlayan bu protein insan vücudunda fazlaca aktif rol oynadığı gibi saçta, ciltte, kemiklerde de yüksek oranda bulunmaktadır. Son zamanlarda kolajen için sıklıkla adını duyduğumuz, karşımıza çıkan bir isim dedik. Bunun nedeni, artan öneminin yanı sıra ciltte meydana getirdiği olumlu değişiklikler sayesinde kozmetik sektöründeki pek çok üründe kolajen kullanımının artmış olmasıdır.

İlerleyen yaşlarla birlikte vücuttaki kolajen miktarı azalmaktadır. Azalan kolajenle birlikte kemiklerde ve eklemlerde ağrı oluşabileceği gibi cildi canlı tutan en önemli proteinin de eksikliği hissedilmeye başlar. Bunun için cilde kolajen takviyesi yapmak sarkma ve yaşlı görüntünün önüne geçecektir. Önemi saymakla bitmeyecek olan kolajenin cilt için faydalarını gelin hep birlikte inceleyelim.

Kolajenin Cilt İçin Faydaları Nelerdir?

kolajen nedir

Cilt, sürekli bakım isteyen bakım yapılmadığında ise mutsuz eden en önemli uzuvdur. Çünkü bir insanın güzelliği ilk önce cilt güzelliğinden geçer. Cildiniz ne kadar güzel ise o kadar güzel görünecek ve dikkat çeken sağlıklı bir tene sahip olacaksınız. Hem kim istemez ki cildinin kendisini mutlu etmesini. Ancak cildinizin aynaya baktığınızda sizi mutlu edebilmesi için ona iyi bakmak ve ihtiyaçlarını karşılamak gerekir. Böylece kısa süre içinde cildiniz sizi fazlasıyla mutlu etmeye başlayacaktır. Cildin ihtiyaçları mı olur demeyin! Canlı bir uzuv olan cildin de vücuttaki pek çok organ gibi ihtiyaçları bulunmaktadır. Kolajen takviyesi gibi.

Kolajenin cilde sunmuş olduğu faydalar;

  • Cilde esneklik kazandırır,
  • Cilde kaybolan elastikiyetini geri verir ve canlandırır,
  • Cildin sıkılaşmasını ve böylece kırışık görünümünün azalmasını sağlar,
  • Cilt sarkmalarının önüne geçer ve erken yaşlanmayı geciktirir,
  • Yaraları ve çeşitli cilt lekelerini iyileştirir,
  • Ciltteki renk tonu eşitsizliklerini düzenler,
  • Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt oluşmasına yardımcı olur,
  • Cilde doğal yollarla nem depolar,
  • Cildin parlak bir görünüm almasına yardımcı olur,
  • Zamanla oluşacak yaşlılık lekelerinin oluşumunu geciktirir ya da engeller.

Kolajen İçeren Kremler

Cilt için bu kadar faydalı olan bir proteinin eksikliğinin nasıl bir tahribat yaratacağını tahmin edebilirsiniz. Bunun için evet kolajen son zamanlarda sıklıkla adına duymuş olduğumuz bir proteindir. Çeşitli kozmetik ürünlerinde varlık göstermeye başlayan kolajen, ne kadar erken yaşlarda kullanılırsa o kadar yaşlılığı geciktirecektir. aynı şekilde rutinde devamlı olarak en iyi güneş kremleri seçilmelidir. Böylelikle cilt bariyeri korunmuş olmakla birlikte güneşin vermiş olduğu hasarlar önlenir. Kolajenin önemi vücudun ona tamamen ihtiyaç duymasından kaynaklanır.

Azalan Kolajen Nasıl Arttırılır?

Kolajeni artırmak dış yollardan cilt için kullanılacak çeşitli kozmetik ürünlerle olabileceği gibi vücuttaki kolajeni yükseltmek için de bazı besinlerin tüketimine ağırlık vermek gerekir. Bunun yanı sıra uzak durulması gereken bazı maddeler vardır ki bunlar insan sağlığı üzerinde de yine dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Kolajeni dengelemek ve azalmasını önlemek için;

  • Düzenli uyku,
  • Stresten uzak durmak,
  • Alkol ve sigarayı azaltmak ya da tamamen bırakmak,
  • Güneşe fazla maruz kalmamak,
  • Yoğun ve yanlış kozmetik ürün kullanmamak,
  • Aşırı tuz ve şeker tüketmemek

gerekir. Bunlar sağlıklı yaşam için gerekli konular olduğu gibi kolajen miktarının da azalmasını önleyecek maddelerdir. Azalan kolajeni çeşitli yiyeceklerle de yükseltebiliriz. İşte onlardan bazıları;

  • Kemik suyu,
  • Et, tavuk ve balık eti,
  • Kırmızı meyveler,
  • Yeşil sebzeler.

kolajenin cilt için faydaları

Kolajen Nasıl Kullanılır?

Beslenme yolu ile alınan kolajenin cilt için etkileri kısa süre içinde kendini göstermeye başlar. Bununla birlikte kullanılacak olan kolajen içerikli cilt bakım ürünleri de cildin tahribatını kısa sürede giderecek ve cilt sağlığını geri kazandıracaktır. Kolajen takviyeleri için hazırlanmış olan doğal içerikli kozmetik ürün kullanımına ağırlık vermenizi tavsiye ederiz.

Kolajen İçerikli Kremler Nelerdir?

Cilt için kolajen takviyesi konusunda çeşitli kremler bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda pek çok nemlendirici ve temizleme ürününde karşımıza çıkan kolajen, kozmetik sektörünün cilde vermiş olduğu önemi de gözler önüne serer. Bu anlamda Kore kozmetiği dikkat çeken ürünlere sahiptir. Kolajeni yoğun olarak kullanan Kore kozmetik markaları, çeşitli ürünler ile kolajen ihtiyacını karşılamaktadır. İşte onlardan bazıları;

Kaine Chaga Collagen Charging Serum; bu yaşlanma karşıtı mantar kolajenli serum ile cilde en doğal yollardan bakım yapacak ve böylece yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmış olacaksınız. Parlak ve daha gergin bir cilde sahip olarak ince çizgi görünümü de azalmış olacak.

I’m From Kolajen Artırıcı Pirinç Serumu; cildin ışıldamasına ve nemli görünmesine yardımcı olacak olan bu serum kolajen üretimini artırarak yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıracaktır.

Dr. Ceuracle Modeling Mask; yorgun görünümle ve kırışıklığa meyilli ciltler için cildin canlanmasını destekleyecek olan bu maske, ölü deriden arındırdığı gibi cildin elastikiye kaybını geri kazandırır. Balık kolajenli bakım ile ince çizgi görümünü yok eder ve cilt sarkmalarının ciddi anlamda önüne geçer.

Cildin yaşlanmasını durdurmak ve onu sağlıkla şımartmak için kolajen içerikli ürünler kullanımına ağırlık vermek gerekir. Korendy Türkiye, çeşitli doğal kolajenli ürünler ile cildini sevenlerin yanında.