Kolajen Krem Ne İşe Yarar? Kimler Kullanmalıdır? En Özel Tüyoları Hemen İnceleyin


kolajen krem kullanımı

Öncelikle kolajen ne işe yarar? Kolajen vücudun dayanıklılığını arttırır, hücreleri bir arada tutar. Eklem ve kıkırdak bölümü gibi kemik ve kas tendonlarına sıkı hareketler ve sağlıklı bir esneklik verir. Kolajen vücudumuzdaki bir proteindir. Vücudumuzun üçte birlik bir bölümü kolajen bulundurmaktadır. Kas, kan, cilt ve saç başta olmak üzere kolajenin vücudumuza birçok faydası bulunmaktadır. Yaş ilerledikçe vücudumuzda kolajen kaybı yaşanmaktadır. Bu sebeple dışarıdan takviye olarak kullanmak faydalı olacaktır. Kolajen kaybı yaşandığı takdirde ciltte kuruluk başlar ve güneş ışınlarına karşı savunmasız olur. Böylelikle cilt lekelenmesi ve kırışıklık meydana gelmektedir.

Kolajen cilt bakımı ürünleriyle cilt lekeleri ve kırışıklıklar artmadan tanışmak hem cildinize hem de size iyi gelecektir.

Kolajenin Faydaları Nelerdir?

Kolajen krem kullananlar kolajenin faydalarından yararlanır. Kolajen;

Cildi yeniler,

Cildin elastikliğini arttırır.

Hassas ciltler için gözenek sıkılaştırıcı özelliği vardır

  • Tüm cilt tipleri için geniş gözenekleri sıkılaştırır,
  • Cildi pürüzsüzleştirir,
  • Saç kremi veya şampuan olarak kullanıldığında;
  • Saç dökülmesini azaltır,
  • Saçı kuvvetlendirir,
  • Saç daha canlı ve sağlıklı görünür.

Kolajen krem önerileri

Kolajen krem, birçok sebeple tercih edilmektedir. Sarkma önleyici olarak kullanılmaktadır, tüm yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak için belli başlı kolajen ürünleri tercih edilir. Kırışıklık karşıtıdır yani yüzümüzdeki çizgiler, kırışıklıklar gibi sorunlara çözüm olur. Yani bedenimizin genç kalması için kolajene ihtiyacımız var ve belli bir süre sonra bu protein azalıyor. Kolajen cilt bakımı kremlerini kullanarak cildin ihtiyacı olan tüm özelliklerine eski pürüzsüzlüğüne kavuşmasınız istiyoruz. Kolajen destekli ürünler kullanarak genç ve dinç bir cilde kavuşmak mümkün. Kore cilt bakımı ürünleri gerek vitamin gerekse kolajen olarak cilde ihtiyacı olan her şeyi verir.

Kolajen Azalmasını Hızlandıran Faktörler

Yaş ilerledikçe kolajenin azaldığını bu sebepten ciltte sarkmalar ve kırışıklıklar olduğunu belirtmiştik. Fakat yaştan bağımsız yirmili yaşlarda kalıcı kırışıklık olan ciltler için de sebeplerden bazıları bunlar olabilir;

  • Sigara kullanımı,
  • Kremsiz güneşlenme,
  • Aşırı şeker tüketimi

Kolajen içeren ürünler kullanılmadan önce hamilelik gibi bir durumda veya alerjik bir vücut, cilt yapısına sahip isek cilt doktoruna danışarak bilgi almak gerekmektedir. Yaşlanma karşıtı ürünler hamilelerde veya alerjik bir cilt yapısına sahip kişiler için uygun olmayabilir. Kolajen takviyesini gece ve gündüz olacak şekilde rutininize ekleyerek cildinizdeki değişimi kısa sürede görebilirsiniz.

Kolajen kremleri ciltte emilerek etkisini devamlı kullanıldığı takdirde göstermektedir. Vücuda ihtiyacı olan takviyeyi yapmaktadır. Cilt sarkmasını önlemek için kolajen dahil birçok farklı içerikte ürün vardır.

 

Kolajen içerikli kremler, serumlar hatta şampuanlar gibi birçok ürün bulmak mümkün. Doğal yollarla ise C vitamini deposu olan portakal yani meyve sebze gibi besinler tüketilebilir veya C vitaminli ürünler tercih edilebilir. Et, balık ve tavuk gibi besinler de aynı şekilde bize sağlıklı bir cilt güzelliği verecektir. Yani yüzümüze sürdüğümüz kremler kadar yediğimiz yemekler de önemli. Saç kremi, göz altı kremi, yüz kremi olarak farklı çeşitlerde tüm ihtiyaca uygun kolajen kremler hangileri öğrenmek için hemen anlatmaya başlayalım:

By Wishtrend - Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream Reinal Gece Kremi: Dolgun, yenilenmiş ve sağlıklı bir cilde kavuşmak A vitamini ile mümkün. Cilt tonu eşitleme yapar. Gece boyu yenileme etkisiyle bitkisel retinol ile retinal bileşenleri nazik bir şekilde cildinizin gerekli kolajen ihtiyacını karşılar. Düzenli kullanım sonucu gözle görülür bir şekilde sarkmaları ve kırışıklıkları onarır. Tüm cilt tiplerine uygundur. Geniş gözenek ve sivilce önleyicidir.

I'm From - Ginseng Eye Cream - Yaşlanma Karşıtı Göz Kremi: Üç çeşit ginseng karışımı ile çözünebilir kolajen bu kutuda birleşerek göz çevresindeki yorgunluğu ve kırışıklığı alır, gider. Kolajen kullanıldığında vücuttaki kolajen üretimini arttırır. Bu göz kremi diğer tüm kolajen ürünleri gibi vücuttaki kolajen üretimini arttırır. Cildi elastik ve dolgun bir görünüme kavuşturur. Temiz içeriğiyle kırışıklık problemini ve yorgun görünümü alır cilt tonu eşitleme işlemi yapar.

 

Moremo - High Protein Ampoule Cream - Yoğun Onarıcı Proteinli Saç Kremi: İçerisinde 30 çeşit protein bulunduran yoğun bakım kürü, cansız ve kuru olarak işlevini yitiren saçlara ışıl ışıl bir görüntü ve devamlı kullanımda besleyicilik özelliğiyle kalıcı bir yapılandırıcı görüntü vermektedir. Saçı derinlemesine besler ve saç kremi hızlıca emerek durulanmayan bir uygulamayla saça yedirilir. Kullanımı tüplü şişesinde olduğundan dolayı oldukça kolaydır. Bir aylık kullanımda iyileşme göze görülür olacaktır. Aloe Vera, Lavanta ve Mavi Kantaron suyu saça nem dengesi kazandırmaktadır. Tüm saç tiplerine uygundur.

 

Yapılan yanlışların başında yüzü temizledikten sonra cildi nemlendirmemek geliyor. Siz de cildinizin nelere ihtiyacı olduğunu cilt tipinize göre öğrenin ve doğal içerikli, özlü ve besleyici cilt bakımı ürünlerini Korendy Türkiye sitesinden keşfederek cildinize bir güzellik yapın! 😊