Klasik Cilt Bakımı Nedir, Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir? Detaylarını Şimdi Öğrenin!


Tüm güzellik ve bakım sitelerinde karşımıza çıkan, uzmanların devamlı üzerinde vurgu yaptığı cilt bakımı hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz dersiniz? Cilt bakımı nedir diye bakıldığında klasik tanımı ile; cilt bariyerini güçlendirerek cildin sağlığını korumayı hedefleyen, aynı zamanda cildin parlak ve canlı görünmesini sağlayan uygulamalara verilen isimdir. Cilt bakımı neden önemlidir diye pek çok soru ile karşılaşmaktayız. Yalnızca nemlendirici ürünler ile cilt bakımı yapılır mı? Elbette hayır. Cilt bakımı için gerekli adımlar, cildin gün be gün daha sağlıklı görünmesini sağlayarak, ileriki yaşlarda yaşlılık belirtilerinin oluşumunu da geciktirir.

klasik cilt bakımının faydaları nelerdir

Klasik cilt bakımı ise; detaylı ve kapsamlı cilt temizliği anlamına gelir. Gözeneklerin temizlenmesi, siyah noktalardan arındırılması, cildin parlaklık ve esnekliğinin geri kazandırılması işlemlerini kapsayan klasik cilt bakımı, ayda en az bir kere yapılması gerekmektedir.

Klasik Cilt Bakımının Önemi Nedir?

Cilt bakımı ve temizliği, devamlı üzerinde durulan ve önemi vurgulanan konulardan biridir. Yeteri kadar temizlenmemiş, yağdan ve kirden arındırılmamış bir cilde ne kadar uygun nemlendirici kullanılırsa kullanılsın hiçbir sonuç alınamayacaktır.

Cilt temizliği neden önemlidir peki? Cilt bakımının ilk ayağı cilt temizliğidir. Şunu da unutmamak gerekir ki, cilt bakımı belirli maddeler ve sıralamalar dahilinde yapılan işlemleri kapsar. İşte bu noktada karşımıza ilk olarak cilt temizliği çıkar. Cilt temizliğini bu kadar önemli kılan en önemli etken, diğer adımlar ve uygulamalara cildi hazırlamasından geçer. Temizlenmiş bir cilt, nemlendiriciye, seruma, maskeye, peelinge kesinlikle hazırdır. Ve kullanılacak cilt bakım ürünlerinin etkisini artırır. Kullanılan bir maske, nemlendirici ya da herhangi bir cilt bakım ürünü eğer cildinize istediğiniz sonucu vermiyorsa, burada ilk düşünülmesi gereken husus cildinizin ne kadar temiz olduğunuz. Aksi takdirde dünyanın en kaliteli ve iyi ürününü de kullansanız, cilt temizliği yeteri kadar yapılmamışsa kullanılacak hiçbir ürün cilde yeteri kadar etki etmeyecektir.

cilt bakımı yapmanın önemi nedir

Klasik Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Klasik cilt bakımı yaptırmak için dışarıdan herhangi bir güzellik merkezinden randevu alarak da yaptırabilirsiniz. Ancak günümüzde kozmetik sektörlerinin hazırlamış olduğu pek çok faydalı içeriğe sahip ürünler ile evde kendiniz de klasik cilt bakımınızı rahatlıkla yapabilirsiniz. Cilt bakımı belirli adımlardan oluşur. Ve her bir adımın belirli sıralaması bulunur.

  1. Adım; klasik cilt bakımı işlemlerinin ilk adımı cilt temizliğidir. Her cilt yapısına uygun cilt temizleme ürünü bulunmaktadır. Yağlı, kuru, karma ciltler için özel olarak hazırlanmış cilt temizleme ürünleri ile klasik cilt bakımının ilk ayağı olan cilt temizliğini yüz temizleme jeli ile yapabilirsiniz.
  2. Adım; temizlenmiş bir cilde yapılacak olan peeling işlemi, cildi ölü deriden arındırır. Peeling yapmak, klasik cilt bakımının ikinci maddesidir. Cilt temizliği evet önemlidir. Ancak gözenek ve ölü deri temizliği için yeterli değildir. Bunun için yine cilt tipine uygun bir peeling ile cildinizi ölü deriden arındırmanız gerekir.
  3. Adım; gözenek temizliği de yine cilt temizliği kapsamında ele alınması gereken bir konudur. Gözenek temizliği için cildinize buhar banyosu da yapabilir ve yumuşamış deriden siyah noktaları hafifçe sıkarak temizleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra tonikler gözenek temizliğinde mutlaka kullanılması gereken ürünlerdir.
  4. Adım; cilt temizlendikten sonra cildi beslemek, lekeden arındırmak, yumuşatmak için de maske kullanımını atlamamak gerekir. Cildin ihtiyacına göre belirlenecek maskeler ile cilt bakımınızın en önemli ihtiyacını da karşılayabilirsiniz.
  5. Adım; serum ya da nemlendirici kullanımı, tüm bu işlemlerden sonra uygulanacak olan son adımdır. Burada da yine cilt tipi gözetilerek uygun bir serum ya da nemlendirici seçimi yapmak önemlidir. Cildin yumuşaması, nemlenmesi için nemlendirici krem kullanmak klasik cilt bakımının yine olmazsa olmazları arasında ancak son sırada yer almaktadır.

evde cilt bakımı nasıl yapılır

Klasik Cilt Bakımının faydaları ise; cildin ihtiyaçları gözetilerek cildin sağlığına kavuşmasını sağlar. Bunun yanında cildin derinlemesine temizlenmesine ve yenilenmesine yardımcı olur. Cilt bariyerinin de güçlenmesini sağlayan klasik cilt bakımı, yaşlılık belirtilerini de ciddi anlamda geciktirir.

Klasik Cilt Bakımında Kullanılacak En Etkili Ürünler

Klasik cilt bakımı yapmak istiyor ve cildinize en uygun ürünleri tercih etmek istiyorsanız Kore kozmetik markaları size bu anlamda oldukça yardımcı olacaktır. İşte cilt bakımında kullanılacak en etkili ürünler;

Klairs - Rich Moist Foaming Cleanser - Kurutmayan Nazik Temizleyici Köpük; cildi kurutmadan etkili bir şekilde temizleyen bu köpük, geniş gözenek sorununu da ortadan kaldırarak cildin pürüzsüz görünmesini sağlar.

Klairs - Supple Preparation Facial Unscented Toner; dengeleyici ve besleyici bu tonik, cildin ph dengesini koruyarak etkili bir gözenek bakımı sağlar.

By Wishtrend - Cera-barrier Soothing Ampoule - Bariyer Koruyucu Dengeleyici Centella ve Peptit Ampulü; yoğun bir cilt terapisi yapan bu ürün, cilt bariyerinin hasar görmesini önleyerek cildin sıkılaşmasına yardımcı olur.

Klairs - Rich Moist Soothing Cream; cildi rahatlatan ve nemlendiren bu ürün, zengin hidrasyon desteği ile cildin nem dengesini korur.

Korendy Türkiye ile sahip olacağınız bu ürünler siz de evde rahatlıkla klasik cilt bakımınızı yapabilir, sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz 😊