Kırışıklık Giderici Kremler İşe Yarıyor Mu? Uzmanların Tavsiyelerini Hemen Öğrenin!


Kırışıklık, ilerleyen yaşlarda ciltte meydana gelen çizgilerdir. Çizgiler daha da ilerlediğinde yüzde daha derin yarıklara neden olabilmektedir. Kırışıklık yaşlılık belirtisi midir? Esasında ilerleyen yaşlarda evet cildin nemini ve elastikiyetini kaybetmesi sonucu oluşur ancak bazı insanlarda fazla mimik yapmaktan ve yine cildin yine nemsiz kalmasından dolayı erken yaşlarda da ince çizgi görünümü oluşmaya başlar.

kırışıklık kreminin faydaları nelerdir

Cilt görünümünü olumsuz etkilediğinden dolayı pek çok insan kırışık görünümünden rahatsızlık duyar. Ancak kırışıklığın da pek çok cilt sorununda olduğu gibi çözümü vardır. Cilt bakım ürünleri, gün be gün yepyeni içerikler ile cilt görünümü ve sağlığına önem verenlere hizmet etmeye devam etmektedir. Bunlar cilt bakım serumları, sivilce ve akne karşıtı kremler, kırışıklık giderici kremler gibi pek çok ürünü kapsamaktadır. BB krem ürünleri ile de ufak sorunları hemen kapatabilir; sağlıklı bir cilt görünümü elde edebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz bakım ne ise ona ait bir cilt bakım ürününü rahatlıkla bulabilirsiniz. Ancak unutmamak gerekir ki, cilt en hassas bölgelerden biridir. İçeriği ve kalitesinden emin olunmayan hiçbir ürünü kullanmamak gerekir.

Kırışıklık Tedavisi Nasıl Olur?

Cilt sorunları ve problemleri, vücut sağlığında olduğu gibi erken uygulanacak yöntemler ile ortadan kaldırılabilir. İlerleyen ve yerleşmiş sorunlar elbette bulunmaktadır. Ancak sorunların ilerlemesine izin vermemek, sağlıklı bir cilt görünümü için oldukça önemlidir. Kırışıklık ne yazık ki önlenemez sorunlardan biridir. Önlenemez belki ama geciktirilebilir. İlerleyen yaşların kırışıklık üzerinde büyük etkisi olduğunu söyledik. Bu konu hakkında ne kadar erken yaşlarda ürün kullanmaya başlanırsa kırışıklık oluşumu o kadar ertelenecektir. 

ciltte kırışıklık nasıl önlenir

Günümüzde teknolojinin de gelişmesi ile birlikte yalnızca cilt bakım ürünleri ile değil çeşitli estetik operasyonlar ile mevcut sorunlardan kurtulmak mümkündür. Cerrahi yöntemler ile kırışıklık tedavisi, daha ileriki yaşlarda açıkça ifade etmek gerekirse kırışıklığın iyice yerleşmiş ve derinleşmiş ciltlerde uygulanmaktadır. Çünkü derin çukurlar haline gelmiş kırışıklıklar için kullanılacak krem ya da serumlar bu sorunu gidermek için yeterli olmayacaktır. Bunun için uygulanan yöntemler arasında cilde kolajen takviyesi başta olmak üzere pek uygulama yapılmaktadır. Kozmetik ürünler ile kırışıklık tedavisi de elbette mümkündür. Bunun için oldukça etkili cilt bakım ürünleri hazırlanmakta ve pek çok insan tarafından kullanılmaktadır. Cilde iyi geldiği bilinen çeşitli proteinler ya da vitaminler ile hazırlanan kırışıklık giderici kremler ile kırışık görünümü belirli oranda azaltmak mümkündür.

Kırışıklık Giderici Kremler Ne Zaman Kullanılmaya Başlanmalı?

Herhangi bir cilt bakım ürünü kullanmadan önce kişinin cildini tanıması gerekir. Artık herkesin çok iyi bildiği gibi kuru ciltlerde kırışıklık oluşumu yağlı ve karma ciltlere nazaran daha hızlıdır. Nemi az olan bu cilt tiplerinde yapılan mimikler, nemin azlığı, kullanılan ürünlerin yetersiz kalması sonucu ne yazık ki ince çizgi görünümü oluşmaya başlar. Diğer cilt tiplerinde de görülebilen bu sorun için kullanılacak kırışıklık giderici krem, erken yaşlardan itibaren daha fazla yarar sağlayacaktır.

kırışık giderici kremler nasıl kullanılmalı

20’li yaşlar ile birlikte çeşitli cilt bakım ürünleri kullanmaya başlamakta fayda vardır. Yüzünde herhangi bir çizgi ya da nem kaybı olmadığı halde cilt tipine uygun ürün kullanmaya başlamak, ileriki yaşlarda cildin daha sağlıklı ve genç görünmesini sağlayacaktır. Bunun için kırışıklık oluşumunu beklemeden uygun bir ürün ile bu sorunla mücadele etmeye başlayabilirsiniz. Unutmayın; herhangi bir sorun cilde yerleştikten ve kalıcı olmaya başladıktan sonra tedavisi biraz daha geç mümkün olmaktadır. Erken yaşlarda başlanacak doğru cilt bakım ürünü kullanımı sayesinde bebek gibi bir cilt ile mutlulukla kendinizi iyi hissedebilirsiniz.

En Etkili Kırışık Giderici Kremler Nelerdir?

Doğru ve etkili kırışıklık giderici krem hangisidir diye merak edenleri Kore kozmetik ürünlerini incelemeye davet ediyoruz. Cilt bakımı konusunda çığır açan doğal içerikli ürünler ile Kore kozmetiği pek çok kadının yardımına koşmaktadır. İşte kırışıklık anlamında kullanabileceğiniz en etkili kremler;

By Wishtrend - Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream; tüm cilt tipleri için uygun olan bu krem, içerdiği A vitamini sayesinde kırışıklık oluşumunun önüne geçer. Gece boyunca etkili bir bakım yapmayı amaçlayan bu krem aydınlık bir cilt oluşumunu desteklemektedir.

I'm From - Honey Glow Cream; içerdiği bal kompleksi sayesinde cilde ihtiyaç duyduğu nemi kazandıran bu krem, cilt elastikiyetini koruduğu için ince çizgi ve kırışık bakımı yaparak bu sorunların oluşumunu engellemektedir.

Beauty of Joseon - Dynasty Cream; pirincin cilde olan faydası göz önünde bulundurularak pirinç özü ile hazırlanan bu krem sayesinde cilt bariyeri güçlenmektedir. Gözenek görünümünü de azaltmaya yarayan bu krem, ince çizgi görünümünü yok ettiği gibi yeni kırışık oluşumunu da önlemektedir.

Cosrx - Advanced Snail 92 All In One Cream; %92 oranında salyangoz salgısı içeren bu ürün özellikle kuru ciltler için yüksek miktarda nem sağlamaktadır. Cildin berrak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olan bu krem, ince çizgi görünümü ortadan kaldırmaktadır.

Kırışık sorununu dert etmeyin. Korendy Türkiye adresinde bulabileceğiniz bu etkili ürünler ile kırışıklık oluşumunu yok edin.