Kepek Neden Olur, Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir Önlemek İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?


Kepek, saçlı deride ortaya çıkan ve pul pul dökülmeye neden olan bir cilt sorunudur. Gerek saçta gerek giyilen kıyafetlere dökülmesi ile oldukça rahatsız edici bir görüntüye neden olan kepeğin oluşumu çeşitli nedenlere dayanmaktadır. Hem kadın hem de erkeklerde görülebilen bu saç sorunu, bazen yoğun bir kaşıntı oluşturduğundan dolayı kişinin özgüveni konusunda da hassas bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Kepek saçta kirli bir görüntüye neden olsa da oluşumundaki en önemli neden kirli bir saç derisi değildir.

saç derisinde kepek sorunu nasıl geçer

Kepek neden olur sorusuna verilecek en iyi yanıtlardan birisi soğuk ve sıcak kombinasyodur. Ancak kepeğin neden oluştuğu hala tam olarak bilinmemektedir. Genel olarak bakıldığında kepeğin oluşumunu etkileyen faktörler olarak;

  • Saç derisine uygulanan soğuk ve sıcak kombinaysonu,
  • Stres ve gerginlik,
  • Saç yıkama şekli ve sıklığı,
  • Kuru hava,
  • Saça ve saç derisine uygun olmayan şampuan kullanımı,
  • Genetik cilt rahatsızlıkları,
  • Sudaki yüksek kireç miktarı

Olarak sıralanabilir.

Kepek Problemi Nasıl Geçer?

Kepek, erkeklerde kadınlara nazaran daha fazla meydana gelir. Bunda da genel olarak erkeklerin saçlarının daha seyrek ve kadınlara göre daha kısa olması büyük rol oynar. Kadınların saçları uzun ve daha sık olması, mevcut kepeğin görünümünü ciddi oranda azaltır. Bazı insanlar kepekle yaşamayı öğrenmiş olup, bu sorun bazı kişilerde rahatsızlığa neden olmaz. Oysaki arka plana bakıldığında tüm cilt sorunları ki buna kepek de dahil tedavi edilmesi gereken sorunlardan biridir. Çünkü cilt rahatsızlıkları kötü bir görüntü oluşturmasının yanında toplum içinde özgüven kaybına da neden olmaktadır. Üstelik kaşıntılı kepek sorunu ile mücadele ediliyorsa bu kişinin hayat kalitesini de ciddi oranda düşürmektedir.

kepek problemi kimlerde görülür

Saçlar da tıpkı cilt gibi kişinin vitrinidir. İnsanların ilk olarak baktıkları ve göz önünde olan yerlerden oldukları için ışıl ışıl ve bakımlı saçlar kişide özgüven yükselmesini de tetiklemektedir. Yağlı ve yapışmış saçların nasıl da kötü bir görüntü oluşturduğunu bir düşünün. Engellemek için en etkili şampuan ürünlerini tercih edebilirsiniz. Peki siz saçınızdaki kepek ve saçlarınızdaki cansızlık ile kendinize ne kadar güven duyabilirsiniz?

Kepek tedavisi olan cilt problemlerinden biridir. Saçtaki kepekten kurtulmanın yolları arasında şu hususlara dikkat edilmesi gerekir;

  • Saçlar, saç diplerine masaj yapılarak haftada 2-3 kez yıkanmalıdır,
  • Su sıcaklığının ne çok soğuk ne de sıcak olmaması gerekir. Ilık su ile saçlar yıkanmalıdır,
  • Kepek önleyici şampuan kullanımına dikkat etmek gerekir,
  • Saç derisini saçı sık toplayarak havasız bırakmamak gerekir. Mümkün mertebe saçı hava alacak şekilde açık bırakmakta fayda vardır.

Kepek İçin Kullanılabilecek En İyi Ürünler

İçeriğinde fazlaca kimyasal bulunduran şampuanlar ve saç ürünleri saçın kepeklenmesini hızlandırmaktadır. Bundan dolayı daha doğal içeriklere sahip olan ürünler saç kalitesini de artıracağı gibi saç derisinin daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Kozmetik sektöründe yer alan şampuanlara bakıldığında, her birinin vaat ettiği özellikler birbirine yakındır. Ancak pek çoğu ne yazık ki istenilen sonucu verememektedir. Bundan dolayı tercih edilecek saç bakım ürünleri, kaliteli içeriklere sahip olmalı ve aynı zamanda doğal içerikler ile saç derisine de sağlık vermelidir. Çünkü saç derisini ne kadar sağlıklı ve bakımlı olursa saçlar da aynı derecede sağlığına kavuşacaktır.

kepek problemi nasıl engellenir

Kore kozmetik sektörü, gerek saç gerek cilt için hazırlamış olduğu doğal içerikli ürünler ile tüm dünyaya örnek teşkil etmektedir. Ülkemizde de artan Kore kozmetik markaları kullanımı, pek çok kullanıcı tarafından da tam not almaktadır. Kepekli saç derisi için kullanılabilecek en iyi saç bakım ürünleri ve özelliklerini sizler için derledik. İşte onlardan birkaçı;

Moremo Scalp Shampoo Clear & Cool; saç derisinde oluşan kepek, kullanma ve fazla sebuma karşı ciddi anlamda savaş açan bu şampuan, saç derisini ferahlatma özelliği ile de saça nefes aldırır. Aynı zamanda kaç derisindeki kaşıntıyı önleyerek, yeni kepek oluşumuna karşı önlem almaktadır.

Moremo Bitkisel Kök Hücreli Saç Dökülmesi Azaltıcı Tonik; bitkisel kök hücre, biotin ve yedi çeşit bitki özünün birleşimi sonucunda hazırlanmış olan bu tonik, saç köklerini güçlendirmek için kullanılabilecek en iyi ürünlerden biridir. Saçları yatıştırma ve güçlendirme özelliği bulunan bu ürün, saç dengesini nemi dengeleyerek fazla yağlanmayı engellemektedir.

Dr. Ceuracle Saç Dökülmesini Önleyici Patentli Bitki Özlü Tonik; doğrudan saç köklerini hedef alan ve püskürtme yöntemi ile kullanılan bu tonik, saç dökülmesini önleyerek saçların gürleşmesini sağlamaktadır. Serinletici, saç derisini besleyici ve masaj yapma özelliği bulunan ürün, patentli içerikleri sayesinde saç derisine ciddi oranda bakım yapmaktadır.

Kepekli saç derisinden ve güçsüz saçlardan muzdaripseniz, Korendy Türkiye adresinden ulaşabileceğiniz yukarıdaki ürünler ile sağlıkla ışıldayan saçlara siz de sahip olabilirsiniz. Canlı ve ışıltılı saçlar dikkat çekeceği gibi sizde de yüksek bir özgüven oluşturacaktır. Saçlarınızı şımartarak kendinizi mutlu etmeye ne dersiniz 😊