Hyaluronik Asit Serum Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir? Etkili Tavsiyeleri İnceleyin


hyaluronik asit kullanımı

Hyaluronik asit, son zamanlarda cilt bakım ürünlerinde ve cilt güzelliğinde devamlı adı geçen maddelerden biridir. Cilt için olan faydaları saymakla bitmeyecek olan hyaluronik asit; cildin devamlı yağ depolayıp nemli kalmasını sağlayan maddedir. C vitamini serum ile kullanıldığında ciltte gözle görülür bir ışıltı ortaya çıkar. Peki cilde ışıltı vermesiyle bilinen C vitamini serumu ne işe yarar? En önemli özelliği nemlendirme olan hyaluronik asidin yalnızca cilt için değil saç, eklem ve kemikler için de oldukça yararlı etkileri bulunur. Kısaca şunu söyleyebiliriz ki hyaluronik asit bir nevi nem deposudur.

Hyaluronik asit, güzellik ve cilt bakımı için üretilen pek çok kozmetik ürünün içeriğinde kendine oldukça ciddi bir yer edinmiştir. Günümüzde cilt için kullanılacak ürünlerde doğal bileşen ve içeriklerin bulunması en fazla dikkat edilen konulardan biridir. Doğallığa dönüş olarak da adlandırılacak olan doğal cilt bakım ürünleri, hyaluronik asit kullanımı ile oldukça sağlıklı bir boyuta ulaşmıştır. Hyaluronik asit içerikli cilt bakım serumları, son zamanlarda kadınlar tarafından cilt bakım rutinlerinde en çok kullandıkları ürün haline gelmiştir. Peki adını devamlı duyup gördüğümüz hyaluronik asidin faydaları nelerdir dersiniz?

 Hyaluronik Asit Faydaları Nelerdir?

Hyaluronik asidin en fazla kullanım alanı cilt ürünleri olarak görülse de pek çok konuda önemli rol oynayan maddelerden biridir. Saç ve eklemler gibi uzuvlar için de yararı bulunan hyaluronik asidin cilt için faydaları ise şu şekildedir;

  • Cildin doğal yollarla neme doymasını sağlar,
  • Cildin devamlı nemli kalmasına yardımcı olur,
  • Yaşlanma karşıtı özelliği olduğu için kırışıklıklara ve ince çizgi görünümüne savaş açar,
  • Sivilce başta olmak üzere çeşitli cilt lekelerinin görünümü yok eder,
  • Özellikle iltihaplı yaraların iz bırakmadan yok olmasını sağlar,
  • Elastikiyetini kaybeden cildi toparlamaya yardımcı olur,
  • Cildin sarkmasını ve yaşlı görünmesini engeller,
  • Hücreleri yeniler ve cildin kısa zaman içinde sağlığına kavuşmasını sağlar.

Hyaluronik Asit İçeren Besinler Nelerdir?

Hyaluronik asit kullanımı yalnızca bazı nemlendirici ve serumlardan ibaret değildir. Çünkü kullanılacak kozmetik ürünler cilde pek çok fayda sağlayacaktır evet ancak tüketilecek besinler ile de bu bakımın desteklenmesi ciddi anlamda cilt güzelliği için yapılacak en büyük yatırımlardan olacaktır. hyaluronik asit serum önerileri nedir diye incelemeden önce bu asidin yoğun olarak bulunduğu besinlere göz atmakta yarar vardır. İşte onlardan bazıları;

  • Karnabahar,
  • Brokoli,
  • Kuşkonmaz,
  • Greyfurt,
  • Ihlamur,
  • Tavuk eti,
  • Tahıllar,
  • Kırmızı et,
  • Limon,

Hyaluronik Asit Serum Nedir?

Cilt serumu kullanımı son zamanlarda ciddi artış göstermiş olan bakım yollarından biridir. Cildin alt tabakasına inerek cilde daha yoğun nem ve bakım sağlayan serumlar, birçok konuda cilt sorunları ile mücadele etmektedir. Hyaluronik asit serum da, cilde daha yoğun nem sağlaması açısından günlük cilt bakım rutininde mutlaka kullanılması gereken ürünlerden biridir. Cilt aside ihtiyaç duyar. Cilt için yararlı asit nedir diye sorulduğunda ilk akla gelen hyaluronik asit, serum kullanımı ile cilde sağlanmakta ve kısa sürede önemli oranda cilt bakımı gerçekleşmektedir. Cildi pürüzsüzleştirip, kırışık oluşumunu engelleyen hyaluronik asit serum, pek çok konuda cilde fayda sağlayacak özelliklere sahiptir.

Hyaluronik Asit Serum Nasıl Kullanılır?

hyaluronik asit kullanmak

Bu serum günlük cilt bakımı için uygun ürünlerdendir. Tüm cilt tipleri için uygun olan hyaluronik asit serum, özellikle neme ihtiyaç duyan kuru ciltler tarafından daha fazla tercih edilmelidir. Diğer yandan arbutin serum, C vitamini serum, pirinç serumu gibi farklı serum çeşitlerini de inceleyebilirsiniz. Günlük cilt temizliği yapıldıktan sonra cilde damlatılacak birkaç damla serum parmak uçları yardımıyla cilde masaj yapılarak yedirilmeli ve cildin bu asidi iyice emmesi sağlanmalıdır. Yaprak maske çeşitleri ile de bakım rutinini pekiştirebilirsiniz. Cilt kuruluğu için en önemli ürünlerden olan bu asit ihtiyaç duyulduğunda gün içinde ikinci kez tekrarlanabilir.

Doğal Bileşenli Hyaluronik Asit Serumları Nelerdir?

Son yıllarda pek çok kozmetik üründe hyaluronik asit kullanılıyor olsa da bazı ürünlerdeki kullanımı ciddi anlamda sağlık içermektedir. Hiçbir katkı maddesi ya da kimyasal içermeyen hyaluronik asit kullanımı oldukça önemlidir. Bunun için Kore cilt bakımı serumları kullanımını tavsiye etmekteyiz. Sağlıklı bileşenler ile hazırlanan en önemli hyaluronik asit serumları şunlardır;

Jumiso Waterfull Hyaluronic Serum; Yoğun bir hyaluronik asit içeren bu serum cildi neme doyurma ve elastikiyetini kaybetmiş cilde sağlıklı bir gençlik katma görevi görmektedir. Cildi pürüzsüzleştirerek canlı görünmesini sağlayan bu serum tamamen doğal içeriklere sahiptir.

 

Isntree Hyaluronic Acid Water Essence; 8 farklı hyaluronik asit bulunan bu ürün ile cilt ciddi anlamda neme doyacaktır. Sağlıklı ışıldayan bir görünüm kazanmasının yanında cilt lekeleri ortadan kalkacak ve gençlik kazanmış bir cilt görünümü ortaya çıkacaktır.

 

 

Hyaluronik asit serumu kullanmak, cilt için yapılacak en büyük iyilik ve yatırımlardan olacaktır. Kendini ve cildini sevenlerin günlük bakım rutininde mutlaka bulunması gereken bu serumlar ile yaşlanmaya dur demek artık elinizde.