Hyaluronik Asit Nedir ve Cilde Faydaları Nelerdir?


Hyaluronik asit, cildin yağlı ve nemli kalmasına yardımcı olan maddedir. Cilt için en faydalı bileşenlere sahip olan bu asit ile son yıllarda fazlasıyla karşılaşmaktayız. Kozmetik sektörüne baktığımız zaman hyaluronik asit içeren pek çok ürün karşımıza çıkmakta olup, vermiş olduğu yararlar bakımından da pek çok kadın tarafından sıkça tercih edilmektedir. Hyaluronik asit, vücudun pek çok yerinde bulunmaktadır. Ve özellikle eklemler için oldukça sağlam bir bariyer oluşturan bileşenlerin başında gelir. Ancak cilt için faydalarını ele aldığımızda sağlıklı bir cilt için olmazsa olmazların başında gelen hyaluronik asit, ciltteki nemi korumak adına var olması gereken bir asit çeşididir diyebiliriz. 

hyaluronik asit nedir

Hyaluronik Asidin Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Cilt kırışıklıklarını açar,
  • Cildin erken yaşlanmasının önüne geçer,
  • Cildin devamlı nemli kalmasına yardımcı olur,
  • Yaraların erken iyileşmesini sağlar, 
  • Cilt yorgunluğunu ortadan kaldırır,
  • Gözdeki canlılığı artırır,
  • Cildin elastikiyetini koruyarak cildi yumuşak tutar,

gibi faydalar ile karşılaşmaktayız. Hyaluronik asidin cilt ve aynı zamanda vücut için bunca faydası varken yokluğunda karşılaşılacak sorunlar gözle görülür olacaktır. 

Hyaluronik Asit İçeren Kozmetik Ürünler Faydalı mıdır? 

Cilt, hyaluronik asit içeren bir yapıya sahiptir. Çocukluk ve gençlikte bu asit ciltte fazlasıyla bulunmakta olup, zaman içinde yaşın da etkisiyle etkisini ve gücünü yitirmeye başlar. Bundan dolayı dışarıdan takviyeler ile cildin ihtiyaç duyduğu nem, hyaluronik asit içeren kozmetik ürünler ya da besinler ile sağlanmalıdır. Bundan dolayı doğal hyaluronik asit içeren ürünler cilde fayda sağlamak için başvurulan en önemli yardımcılar olacaktır. 

Kadınlara yönelik sektörlerden özellikle kozmetik, her gün yeni markalar ile kendini geliştiren bir alandır. Kozmetik sektörü, kadınların en sevdiği ve en fazla rağbet ettiği alanların başında gelir. Ancak son yıllarda yalnızca kadınlar değil, dış görünüş ve bakımına önem veren erkekler için de kozmetik sektörü kendini geliştirmiş olup, saç, cilt, vücut için hazırlanan ürünler ile pek çok ihtiyaca cevap verir nitelikle olmuştur. Kimse kötü görünmek istemez ya da bakımsız bir cilt ile yorgunluk hissi duymak istemez. Bunun için kozmetik dünyasında her cilt için bir ürün bulmak fazlasıyla mümkündür. Ancak merdiven altı diye tabir edilen, kalite ve güvenliğinden emin olunmayan hiç bir ürün tercih edilmemeli, cilde zarar verecek bu içeriği belli olmayan ürünlerden uzak durulmalıdır.

haluronik asit uzak duurlması gerekenler

Son yıllarda pek çok üründe karşımıza çıkan hyaluronik asit, cildin kendine yetersiz kaldığı zamanlarda gerek kozmetik gerek besin ile vücuda takviyesi yapılan bir maddedir. Cildin ihtiyaç duyduğu sağlık bileşenlerine sahip olan bu maddeyi içeren kozmetik ürünleri cilde fayda sağlayacak ve özellikle erken yaşlanmanın önüne geçecektir. Hyaluronik asit içeren cilt bakım ürünleri ile cildin ihtiyaç duyduğu nem, bakım, sağlık cilde sağlanmalıdır. Bu asidin cilde herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Tam tersi erken yaşlanmayı durdurup, kırışık görünümünü azaltması açısından da bu asidi içeren pek çok kozmetik ürün ya da cilt bakım ürünleri, son yıllarda satışı en fazla yapılan ürünlerin başında gelmektedir. 

Cildine ve cilt sağlığına önem veren herkesin hyaluronik asit ile cildine iyi bakması şarttır desek yanılmış olmayız. 

Hyaluronik Asidin Saça Faydaları Nelerdir?

Hyaluronik Asidin Saça Faydaları Nelerdir?

Bu asidin vücuda faydalarına ve özellikle ciltte meydana getirdiği önemli değişimlere baktık. Peki cilt için bunca faydası bulunan bir ürünün saç üzerindeki etkileri nelerdir? Daha doğrusu hyaluronik asit saç için gerekli midir

Dış etkenlere sıkça maruz kalan yerlerden olan saçlar, gün içinde kir, toz gibi maddelerden etkilenmektedir. Bunun yanında saç canlı bir organizmadır. Canlı tutmak ve öldürmemek adına en az cilt kadar saça da önem vermek gerekir. Saçın yapısı herkeste farklılık gösterir. Kuru ve yağlı olmak üzere özelliklere ayrılan saçların ortak noktası doğal nem dengesini sağlamaktır. Saçın nemini korumak, fazla yağlanmasının önüne geçmek ve kuru olan saça nem depolamak, saçta kısa süre içinde gözle görülür olumlu değişimler oluşturacaktır. 

Hyaluronik asit içeren şampuanlar ya da maskeleri kullanmak saçın güçlenmesine fazlasıyla yardımcı olacaktır. Zaman içinde gücünü ve nemini kaybeden saç, hyaluronik asit ile güçlenecek, parlayacak ve yumuşak bir dokuya sahip olacaktır. Kadınların saçlarına en az ciltleri kadar önem verdiğini biliyoruz. Saç için yapılacak en büyük iyiliklerin başında fazla işlemlerden uzak tutmak geleceği gibi saçın doğal nemini koruyacak ürünler ile saçın devamlı canlı ve yumuşak kalmasını sağlamak olacaktır. 

Bunun yanında saçının uzamadığından şikayet eden insanlar için de saçın sağlıkla uzamasını sağlayacak en büyük yardımcı yine hyaluronik asit olacaktır. Boya, fön gibi fazla işleme maruz kalan saçlarda fazlasıyla kırılma görülür. Saç kırılması, en fazla karşılaşılan saç sorunlarından biridir. Saçı kestirmeye gerek kalmadan, kaç kırıklarından yine saç maskeleri ile kurtulabilirsiniz. 

Vücuda, saça, cilde faydaları saymakla bitmeyecek olan hyaluronik asit takviyesini, Korendy Türkiye’de bulunan Kore’nin en iyi kozmetik ürünleri sayesinde sağlayabilirsiniz.