Güneş Kremimi Yenilemeli miyim? Yenilerken Nelere Dikkat Etmeliyim? Uzmanlardan Öğrenin!


Güneş kremi neden kullanılır diye sorulduğunda herkes neredeyse aynı cevabı verecektir. Ancak yine de genel olarak ele almak ve incelemek gerekirse, güneş kremi kullanımı cilt bakımı için en temel ögeler arasında yer almaktadır. Cildi koruyan aynı zamanda bakım yapan güneş kremi, mevsim farkı gözetmeksizin her daim kullanılması gereken ürünlerden biridir. Bu konuda pek fazla yanlış uygulama söz konusudur. O da güneş kreminin yalnızca yaz mevsiminde ya da güneşli havalarda kullanılması gerektiğidir. İşte bu konu güneş kremi kullanımı konusunda yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Güneş kreminin en önemli görevi cildi güneşten korumak olsa da kış mevsiminde de kara yansıyan gün ışığının yansıması sonucu da ciltte leke oluşmaktadır. İşte tüm bu nedenlerden dolayı güneş kremi kullanımı fazlasıyla özen ve hassasiyet gerektirmektedir. Gün sonunda ise ciltten güneş kremini tamamen arındırmak için yağ bazlı temizleyici ürünlerinin tercih edilmesi gerekmektedir.

güneş kremi kullanmanın cilde faydaları nelerdir

Güneş Kremi Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Güneş kremin kullanmanın faydaları saymakla bitmez. En temel yararlarına göz atmak gerekirse;

  • Güneş ışınlarına karşı cildi korur,
  • Oluşabilecek cilt kanserinin önüne geçer,
  • Erken yaşlanma belirtilerini engeller,
  • Güneşin zararlı ışınlarına karşı oluşabilecek cilt lekelerini önler,
  • Cilt yanıklarına karşı kalkan görevi görür.

Gibi maddeleri ilk olarak sıralayabiliriz. Güneş kremi kullanmak, cilde kalkan görevi gördüğü için yukarıda saydığımız olasılıklara karşı oldukça güçlü bir savaş verir. Yaz aylarında güneş ışınlarına karşı daha fazla maruz kalındığından dolayı koruma gücü özellikle +50 faktörlü koruyucu kremleri kullanmakta fayda vardır.

güneş kremi kullanmanın faydaları nelerdir

Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

Güneş kremi kullanımında en doğru ve etkili sonuçları almak için ürünü doğru miktarda ve doğru zamanda kullanmak gerekir. Ancak güneş kremi kullanmadan önce cilde uygun seçiminde bulunmak gerekir. Her ne kadar görevleri aynı olsa da pek çok koruyucunun içeriği ve özellikleri farklıdır. Cilt tipine uygun ürün seçiminde bulunmak koruyucunun cildi koruması açısından oldukça önemlidir. Bundan dolayı güneş kremi satın almadan önce cilt tipinin iyi bilinmesi gerekir.

En doğru güneş kremi kullanımı; evden çıkmadan 15-20 dakika önce krem sürülmelidir. Güneş kremi aynı zamanda makyaj bazı olarak da kullanılabilir. Bunun için güneş kremi üzerine makyaj rahatlıkla yapılabilir. Cilde yetecek kadar ürün kullanmak gerekir. Fazla miktarda kullanılacak ürün yüksek koruma sağlamaz. Tam tersi güneşin kremi kusmasına yol açar. Bunun için uygun miktarda ve parmak uçlarıyla dairesel hareketlerle ürün cilde yedirilmelidir. Şunu da unutmamak gerekir ki özellikle yaz aylarında güneş ışınlarına daha fazla maruz kalındığından dolayı en iyi koruma için 3-4 saatte bir ürün tazelenmelidir. Stick güneş kremleri ise tazelemek için kolaylık sağladığı için gün içerisinde tercih edilebilir.

güneş kremi nasıl kullanılır

Güneş Kremi Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Güneş kremi kullanmak için en doğru zamanın bahar ya da yaz ayları olduğunu düşünüyorsanız oldukça yanılıyorsunuz demektir. Çünkü güneş kremi her mevsim kullanılması gereken bir üründür.  Güneş koruyucularının görevi cildi korumak olduğundan dolayı yaz aylarını beklemenize gerek yoktur. Gün ışığına maruz kalınan her durumda güneş kremi kesinlikle kullanılmalıdır.

Güneş Kremleri Hangi Sıklıkta Yenilenmelidir?

Güneş kremleri açıldıktan itibaren 3 yıl boyunca kullanılabilir. Ancak ürünlerin saklanması ve korunmasına dikkat etmek gerekir. Bu ürünlerin genel olarak raf ömrü 3 yıldır evet ancak yanlış muhafaza sonucu ömrü kısalmaya başlar.

Güneş kremleri hakkında merak edilen sorulardan biri de, güneş kremleri nasıl muhafaza edilir. Güneş kremleri serin ve kuru ortamlarda saklanmalıdır. Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalan ürün 3 yıldan önce bozulmaya ve etkinliğini kaybetmeye başlayacaktır.

güneş kremi yenilerken nelere dikkat edilmelidir

Ayrıca güneş kremi yenilirken nelere dikkat edilmelidir sorusu da yine dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alır. Öncelikle cilt tipinize uygun olduğu konusu oldukça önemlidir. Cilde uyumlu ürün kullanımı sağlayacağı koruma açısından büyük önem taşır. Bunun yanında hassas cilt tipine sahip olanların özellikle +50 koruma faktörlü ürün kullanması gerekir. Kış ve bahar mevsimlerinde +30 koruma faktörlü ürünler yeterli gelecekten yaz mevsimlerinde kesinlikle +50 koruma sağlayan ürün kullanımına dikkat etmek gerekir. Diğer yandan güneş kremi kullanımı öncesinde C vitamini serumları ile daha aydınlık bir cilde kavuşabilirsiniz.

En Etkili Güneş Kremleri Nelerdir?

Cilt tipine uygun güneş kremi seçimi oldukça ciddi bir konudur. Doğru ürün kullanımı cilde sunacağı faydalar açısından önemlidir. Tüm ciltlere uygun rahatlıkla kullanılabilecek ürünleri sizin için derledik;

Beauty Of Joseon Pirinç Özlü Kimyasal Filtreli UV Koruyucu; içerdiği probiyotikler ve pirinç özü ile yüksek koruma sağlayan bu ürün, cildi nemlendirir ve oluşabilecek lekeleri önler.

Beauty Of Joseon Mat Bitişli Yüksek UV Korumalı Güneş Filtresi; içerdiği bitki özleri ile cildi nemlendirmeye sağlayan bu ürün aynı zamanda ciltte yağ ve topraklanma yapmadan yüksek koruma sağlar.

Moremo Su Bazlı Stik UV Güneş Koruyucu Krem; stick bir özellik gösteren bu krem el kullanmadan rahatlıkla uygulanmaktadır. Cilde fazla sebum ve tozdan arındıran bu ürün, suya ve tere dayanıklı olduğundan makyajın kalıcılığını artırır.

Güneşin yararları olduğu kadar zararlarını da unutmamak gerekir. Korendy Türkiye sayfasından bulabileceğiniz cilde uygun bu koruyucular ile siz de güneşin keyfini çıkarın 😊