Güneş Kremi Nasıl Kullanılır Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Uzman Tavsiyelerini İnceleyin!


Güneş kremi en genel haliyle; güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi koruyarak cilt kanserine ve olası yanıklara karşı cildi koruyan bir üründür. Güneşin iyi olduğu kadar ne yazık ki kötü etkileri bulunmaktadır ve bu etkilere yadsınamayacak kadar izler bırakır gerek vücutta gerek ciltte. En belirgin etkileri yanıklar olmasının yanında cilt kanserlerine neden olabildiği gibi güneş ışınları küçük kahverengi leke oluşumları ile de ciltte kötü bir görüntüye neden olur. Güneşin neden olduğu cilt sorunları dendiğinde;

  • Çeşitli enfeksiyonların oluşumunu tetikler,
  • Cildin erken yaşlanmasına neden olur,
  • Cilt kanseri gibi ciddi hastalıklara kapı açar,
  • Ciltte çeşitli lekelerin ortaya çıkmasına neden olur.

Tüm bu zararlı etkilere bakıldığında “neden güneşten korunmalıyız” sorusuna yeterli bir cevap verilmektedir.

güneş kremi nedir ne işe yarar

Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki güneş kremi kullanmak yalnızca yaz mevsimine has bir durum değildir. Mevsim her ne olursa olsun güneş kremleri günlük bakım rutininde devamlı kullanılması gereken ürünlerin başında gelir. O çok duyulan ve tüm dünya ülkelerine örnek bir güzellik teşkil eden Koreli kadınların güzellik sırları arasında güneş kremi kullanımının ne denli yaygın olduğu öne çıkmaktadır. Güneş kremi kullanımı konusunda en fazla hataya düşülen konu, karlı ya da yağmurlu havalarda bu ürünleri kullanmanın gerekli olmadığı düşüncesidir. İşte burada başlayan hata ne yazık ki ciltte geri dönülmez hatalara neden olmaktadır. Yalnızca güneş değil, karın yerden yansıması sonucu oluşan ışınlar da cilde en az güneş kadar zarar verebilmektedir.

güneş kremi nasıl kullanılır

Güneş kremini günlük bakım rutinine eklemek gerektiğini unutmamak gerekir. Ancak bu ürünlerin cilde direkt etki edebilmesi ve korumaya başlayabilmesi için güneşe çıkmadan 15-20 dakika önce cilde uygulanmalıdır. Güneş kremleri şeffaf ve kremsi formda oldukları için üzerine rahat bir şekilde makyaj da yapılabilir. Aynı zamanda makyaj bazı olarak da gün boyu koruma sağlamasının yanında makyajın da kalıcılığını artıracaktır. Özellikle yaz aylarında gün içinde güneş kremlerini yenilemek ürünlerin cildi koruma özelliğini artıracaktır.

Güneş Kremi Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Güneş kremi satın alırken ilk önce, üründe SPF ibaresi yer almalıdır. Bunun yanı sıra UVB ve UVA’ya karşı etkili olması da güneş kreminin özelliklerini göstermektedir. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için özellikle ürünlerin 30 koruma faktörlü ve üzeri olmasına özellikle dikkat etmek gerekir. Yaz aylarında güneşten daha fazla korunmak gerektiğini unutmamak gerekir ve ürünleri satın alırken koruma özelliği SPF+50 olmalıdır.

güneş kremi alırken nelere dikkat edilmelidir

Güneş kremi alırken cilt tipi de göz ardı edilmemesi gereken konulardan birisi olmalıdır. Yağlı cilde sahip olanlar yağ içermeyen formülde olan en iyi güneş kremi tercih etmelidir. Aksi takdirde zaten yağlı olan cilt daha fazla yağlanma gösterecektir. Hafif yapılı nemlendirici kremler de tazelemek için oldukça etkili olacaktır. Kuru ciltlerin de su bazlı ürünleri tercih etmesi yerinde bir kullanım oluşturacaktır. Güneş kremi satın alırken dikkat edilmesi gereken özellikler denilince akla gelen diğer bir konu ürünlerin kesinlikle suya dayanıklı olmasıdır. Denizde, havuzda ya da gün içinde terlemeler sonucunda ürünün akıp gitmemesi ve koruyuculuğunu yitirmemesi oldukça önemlidir.

Güneş Kremi Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Güneş kremi kullanmanın faydaları saymakla bitmez. Ancak genel olarak maddelemek gerekirse en önemli nedenler;

  • Cilt kanseri riskini azaltır,
  • İnce çizgi oluşumunu önler,
  • Cildin erken yaşlanmasının önüne geçer,
  • Güneş ışınlarına karşı korur,
  • Güneş yanıklarını önler,
  • Cilde nem kazandırır,
  • Renk tonu eşitsizliklerini engeller.

Güneş kremi kullanmanın faydaları cilt üzerinde oldukça etkilidir. Sizler de mevsim ne olursa olsun güneş kremini mutlaka günlük bakım rutininize eklemeyi ihmal etmeyin. Sonrasında ise yağ bazlı temizleyici ürünleri ile cildinizden tüm kalıntıları arındırın. Böylelikle pürüzsüz ve lekesiz bir cilde sahip olabilirsiniz.

güneş kremi kullanmanın faydaları nelerdir

En Etkili Güneş Kremleri Nelerdir?

Her markaya ait pek çok güneş kremi bulunmaktadır. Düşük ya da yüksek koruma faktörlü olma özelliklerinin yanında her cilt tipine uygun güneş kremi kullanmak da oldukça önemlidir. Gerek ürün özellikleri gerek içeriği ile cilde dost olabilecek güneş kremlerini sizler için derledik.

Beauty of Joseon Pirinç Özlü Kimyasal Filtreli UV Koruyucu; güneş ışınlarına karşı yüksek koruma içeren bu ürün, içerdiği pirinç özü sayesinde cildin nemlenmesine ve sağlıklı parlamasına neden olur.

Cosrx Hibrit UV Koruyucu; içerdiği aloe vera ile cildi yumuşatmaya ve nemlendirmeye yardımcı olan bu ürün, cilt bariyerini güçlendirerek güneşin zararlı etkilerini önlemektedir.

Klairs Ultra Hafif Dokulu ve Rahatlatıcı Güçlü UV Koruyucu; kullanılmaya başlandığı andan itibaren cilde bebeksi ve pürüzsüz bir görünüm kazandıran bu ürün, jel dokusu sayesinde cildin hava almasına yardımcı olur.

Beauty Of Joseon Mat Bitişli Yüksek UV Korumalı Güneş Filtresi; birçok bitki özü ile hazırlanmış olan bu ürün, sebum düzenleyici özelliği bulunmasının yanında yağlılık hissi bırakmadan ciltte mat bir görünüm oluşturmaktadır.

Korendy Türkiye ile siz de cildinize en uygun güneş koruyucuyu bulabilir ve günlük bakım rutininizdeki bu en önemli ürün ile cildinizi güneşten korumaya başlayabilirsiniz. Unutmayın, cildiniz en önemli vitrininizdir 😊