Göz Altı Yağ Bezeleri Neden Olur, Ne İyi Gelir? Etkili Krem Önerileri!


Yüzdeki en hassas bölge neresidir derseniz cevap hiç kuşkusuz göz altları olacaktır. Göz altları, cilt derisi gibi kalın bir yapıda değil tam tersine oldukça ince ve hassas bir yapıya sahiptir. Bundan dolayı bu bölgeye yapılacak bakımlar dikkatli, kullanılacak ürünler ise özenle seçilmelidir. Göz altları ne kadar parlak ve pürüzsüz ise yüz o kadar dinç görünür. Yorgunluk, stres gibi dış faktörler de direkt olarak göz çevresini ve özellikle göz altlarını etkiler. Bundan dolayı torbalanma, yağ bezesi, morarma gibi problemler baş gösterir.

göz altı yağ bezesi neden olur

Göz altı sorunları ne yazık ki herkesi rahatsız eder ve bu görüntüden kurtulmak için çareler araştırılmaya başlanır. Bu konuda aceleci davranmak ve kulaktan dolma bilgiler ile bir tedavi uygulama başlamak, göz altlarını iyileştirmekten çok daha kötü bir görüntüye sahip olmasına neden olur. Bunun için hassas bir şekilde ve elbette ürünler ile bu bölgeye bakım yapmak büyük önem taşır. 

Göz Altı Yağ Bezesi Nedir?

Göz altı yağ bezesi, çoğunlukta göz altı bazı durumlarda göz kapağında da görülebilen küçük şişliklerdir. Görme konusunda herhangi bir sıkıntı oluşturmayan bu bezeler, büyüdükçe sorun oluşturmaya başlar. En başta görmeyi zorlaştıracağı gibi psikolojik olarak da insanları mutsuz eden bir görüntüye neden olur. Herkes güzel görünmek ister. Özellikle cildinin ve elbette göz çevresinin sağlıkla ışıldamasını ister. Bunlar doğal olarak psikolojiyi de etkilediği gibi sağlıklı bir cilt mutlu eder desek yanılmış olmayız. 

Göz Altı Yağ Bezeleri Neden Oluşur?

İstenmeyen görüntüsü ile rahatsızlık yaratan göz altı yağ bezelerinin oluşumu çeşitli iç ve dış faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Genel olarak oluşum nedenlerine bakıldığında ise;

  • Uzun süreli uykusuzluk,
  • Aşırı stres,
  • Makyajın iyi temizlenmemesi sonucu burada biriken yağlar ve kirler,
  • Göz çevresine kullanılan aşırı yağlı kozmetik ürünler,
  • Kötü beslenme alışkanlıkları,
  • Yüksek kolestrol,
  • Metabolizma ile ilgili rahatsızlıklar,
  • Zararlı alışkanlıklar,
  • Yetersiz su tüketimi.
göz altı yağ bezesi için cilt bakımı nasıl olmalı

Maddelere bakıldığında yağ bezelerinin oluşum nedenlerinin oldukça değişik nedenlere bağlı olduğu görülmektedir. Peki bu konuda ne yapmak gerekir? Elbette ki yukarıda saydığımız maddelere dikkat etmek ilk başta yapılması gereken hususlardır. En iyi kolajen serum ile cildin yaşlanmasını geciktirebilir; göz altı bakımı ile bütüncül bir cilt bakımı sağlanabilir. Düzenli bir uyku, stresten oldukça uzak durmak, sağlıklı yiyecekler ile beslenme alışkanlığının edinilmesi, kullanılan kozmetik ürünlere dikkat etmek ve doğru kullanımı öğrenmek gibi konular, göz altı yağ bezelerinin oluşumunu ciddi oranda azaltacaktır.

Göz Altı Yağ Bezeleri İçin Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Göz altı yağ bezelerinin tedavisi mümkündür. Herkes bu görüntüden bir an önce kurtulmak ister. Ancak uygun bir tedavi yöntemi için de sabırlı olmayı unutmamak gerekir. Bu sorunlardan kurtulmak doktor kontrolünde uygulanacak bir tedavi ile mümkün olduğu gibi bazı göz çevresi bakım ürün kullanımı da yine bu sorunlara çözüm bulmaya yardımcı olacaktır.

Günümüzde uygulanan lazer tedavileri ile göz altı yağ bezelerine yakma işlemi uygulanmaktadır. Bu tedavi kesin bir çözüm olmakla birlikte zaman içinde bu bezelerin yeniden oluşmamasına garanti vermemektedir. Etkili kozmetik ürünleri ile önlem almak oldukça faydalı olacaktır. Öncesinde etkili bir yüz temizleme jeli ile cilt bakımına başlayabilirsiniz.

göz altı bezeleri nasıl geçer

 

Göz Altı Yağ Bezeleri İçin Kullanılacak En Etkili Ürünler

Unutmamak gerekir ki pek çok cilt sorununun tedavisi mümkündür. Bu gerek uzman bir doktor yardımıyla gerek kullanılacak kozmetik ürünler ya da evde yapılacak maskeler ile sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak kozmetik ürün seçiminde dikkatli olmak gerekir. Yanlış bir ürün kullanımı yarardan çok zarar sağlayacaktır. Bu anlamda Kore cilt bakım ürünleri ile oldukça etkili ve doğal çözümler ile göz altındaki beyaz noktalardan ve komedonlardan kurtulabilirsiniz. Dolayısıyla göz altı yağ bezeleri için destekleyici ürünler olacaktır. Bu ürünler; 

Beauty of Joseon Göz Serumu: Tüm cilt tipleri için uygun olan göz serumu, kullandığı A vitamini formu ile ince çizgilerden korurken yaşlanmayı önler. İçerisinde bulunan aktif bileşenler ile cildi pürüzsüz ve aydınlık hale getirir.

By Wishtrend Retinal Gece KremiHipoalerjenik formülü ile cildi korurken diğer yandan gece boyunca kırışıklık ve ince çizgi problemlerine karşı savaşır. Nemlendirme yaşlanma belirtilerini en aza indirmek üzere özel tasarlanmıştır.

Korendy Türkiye adresinden rahatlıkla bulabileceğiniz yukarıdaki ürünler ile hassas göz çevresine dilediği hassas bakımı uygulayabilirsiniz. Daha dinç bir görüntü, daha genç bir ifade için 😉