Göz Altı Morlukları Neden Olur? Güncel Uzman Tavsiyelerini Sizin İçin Derledik


Göz altı morluklarının oluşumu pek çok nedene dayanabilir. Göz altı morlukları, çevresel ve genetik faktörler sonucu oluşabilir. Kısaca tanımlamak gerekirse; göz altı morluğu, alt göz kapaklarının altında oluşan ve koyu renk halkalara benzeyen görüntüsü ile kadın ve erkeklerde de görülebilen bir durumdur. Görüntüsünden dolayı rahatsızlık veren bunun yanı sıra yorgun gösteren ve istenmeyen bir durum olan göz altı morlukları, pek çok yöntem ile tedavi edilebilir. Ancak öncelikle morluğun neden oluştuğunu bilmek gerekir. Aksi takdirde yapılacak hiçbir uygulama göz altı morluklarına çözüm sunmayacaktır.

Göz altı morlukları neden olur

Göz altı morlukları çevresel ve genetik faktörlere bağlı olarak meydana gelir dedik. Bu faktörlere bakıldığında karşımıza;

-        Az uyumak ve uykusuzluk,

-        Yanlış beslenme alışkanlığı,

-        Alkol ve sigara tüketimi,

-        Biyolojik yaş faktörü (ilerleyen yaşlarda göz altı morluğu daha fazla görülür)

-        Yapısal olarak göz altındaki kemik ve kıkırdak yapısı,

-        Güneş ışınları ve bu ışınlara direkt maruz kalmak,

-        Aşırı yorgunluk,

-        Alerjik rahatsızlık ve hastalıklar,

-        Yeteri kadar su tüketmemek

Gibi maddeler çıkmaktadır.

Göz Altı Morlukları İçin Evde Yapılacak Uygulamalar Nelerdir?

Cilt ile alakalı pek çok konuda olduğu gibi göz altı morlukları için de öncelikle bu sorunun neden oluştuğunu bilmek gerekir. Bu morlukları geçirmek için evde yapılacak çeşitli maske ve bakımların yanı sıra dikkat edilmesi gereken konular da vardır. Göz altı morluklarını geçirmek için dikkat edilmesi gerekenler öncelikle şunlardır;

-        Sigara, alkol, zararlı madde kullanımı azaltmak ya da tamamen bitirmek,

-        Günlük uyku süresini 8 saate çıkarmak,

-        Önerilen miktarda günlük su tüketimini artırmak,

-        Güneşten cildi korumak,

Bu maddeler göz altı morluğu oluşumunda rol oynayan etken faktörlerin tam tersi uygulaması olup, bunlara dikkat edildiği takdirde göz altı morluğu oluşumun yavaşlayacağı gibi mevcut göz altı morluklarının görünümü de azalmaya başlayacaktır. C vitamini serumu da burada aktif rol oynayacaktır.  

göz altı morlukları nasıl iyileşir

C vitamini ve kafein içeriklerinin yüksek olduğu kozmetik ürünler göz altı morluklarında çok faydalı olduğu bilinmektedir. Bunun yanı sıra vücudun dinlenmesi için gerekli uyku alımı oldukça önemlidir. Geç saatlere kadar uykusuz kalmak, gece saatlerinde ekrana bakma sürelerinin uzaması gibi etkenler göz altında halka görünümüne neden olur.

Göz altı morlukları zaman içerisinde oluşan fakat geçmesi zor olan bir cilt rahatsızlığıdır. Bu sebeple kişi tedbirlerini en baştan almalı; cilt bakım ürünleri ile çözümü desteklemelidir. Halkalı görünüm ile morluk izleri kişiyi estetik açıdan rahatsız etmektedir. Bu sebeple nemlendirme, serum ve gece rutini atlanmamalıdır. Burada yaşa bağlı olarak bir iyileşme süreci görülür. Yaş ilerledikçe cilt bakım ürünlerini kendinize özel seçmeli; içeriklerde bulunan aktiflik oranlarını göz önünde bulundurmalısınız.

göz altı morluklarına hangi kremler iyi gelir

Alerjik reaksiyon gösteren bir cilt tipiniz varsa muhakkak bir uzman doktora danışılmalıdır. Burada sorunun asıl kaynağının bulunması oldukça önemlidir. Genetik ya da hasatlık kaynaklı bir göz altı morluğu kozmetik ürünlerle geçmeyebilir. İlk etapta tam bir tedavi süreci sağlanmalı sonrasında kozmetik ürünler ile desteklenmelidir. Hangi adımda aktif içeriklerin ekleneceğini ise yine doktorunuzdan yardım alarak cilt bakım rutini oluşturabilirsiniz.

Göz Altı Morluklarına İyi Gelecek Kremler Nelerdir?

Göz altı morlukları için evde yapılacak uygumalar evet mevcuttur. Ancak daha profesyonel çözümler ile bu morluklara veda etmeniz mümkündür. Morluklardan dolayı cilt tonu eşitsizliğini gideren ürünleri tercih edebilirsiniz. Diğer yandan göz altı morlukları için kullanılacak kremler;

Manyo Probiyotik Göz Kremi; probiyotik ve peptit içeren bu krem, göz çevresini nemlendirip aydınlık bir görüntü verir. Nem takviyesi yaptığından dolayı ince çizgi görünümüne de iyi gelir morluklara da.

göz altı morluklarına ne iyi gelir

Dr. Ceuracle Yenileyici Ve Aydınlatıcı Göz Maskesi; Hyaluronik asit içeren bu ürün şişlikleri gidererek göz çevresinin görünümünü pürüzsüzleştirir. Aynı zamanda nem takviyesi yaptığı için morlukları giderir ve ince çizgi görünümünü açar.

göz altı morluğu sebepleri nelerdir

Beauty Of Joseon Canlandırıcı Göz Serumu; Ginseng kökü özü içeren bu serum yaşlanma önleme özelliğinin yanında gözdeki yorgunluk ve morluğu azaltır, şişkinliği yok ederek göze canlı bir görünüm sunar.

doğal içerikli göz altı ürünleri nelerdir

Kore'nin doğal içerikli ürünleri ile göz çevresine bakım yapabilir ve göz altı morlukları için profesyonel çözümler sağlayabilirsiniz. Cilt bakımı ürünlerimizin tamamına internet sitemizden ulaşabilirsiniz.