Fungal Akne Problemine Özel Kore Cilt Bakımı


fungal akneFungal Akne problemi, birçok kişide cilt bakımında hangi ürünleri kullanacağına dair kafa karışıklığı yaratıyor. Çünkü bilindiği üzere akneli ciltler her ürünü kullanamaz. Örneğin peeling yapamaz, cilt maskesi uygularken de oldukça seçici ve dikkatli davranmak gerekir. Fungal akne kısaca şöyle açıklanabilir; özellikle yüzün T bölgesinde meydana gelen büyüklü küçüklü pütürlü sivilcelerdir. Görüntü olarak hoş olmadıkları gibi bu sorunu yaşayan kişilerde psikolojik sıkıntı da oluşturabilmektedir. Özellikle cilt bakımına özen gösteren kadınların korkulu rüyası olan akne ve özellikle Fungal akne, kullanılacak doğru ürünler ile kontrol altına alınabilmektedir.

Fungal akne sorunu yaşayanların ürün kullanımı ve seçiminde dikkatli olması gerektiğine değindik. Peki nasıl ürünler kullanılabilir hep birlikte bu ürünleri inceleyeceğiz ancak özellikle belirtmek isteriz ki, akneye eğilimli ciltte gözeneklerin yağ ve ölü hücrelerle tıkanması durumu vardır. İşin içine bir de bakteri girerse sivilcelerin farklı türleri ortaya çıkar. Malassezia Folliculitis yani fungal akneye eğilim gösteren ciltlerde ölü hücre, sebum ve bakterilerin yanı sıra cilt florasında bulunan mantarların, floranın dengesinin bozması sonucu, çoğalması söz konusudur. Kore cilt bakım markaları, bu anlamda pek çok kadının yaşadığı akne sorununa çare olan önemli markalardır. Korendy Türkiye'de, Koreli kadınların güzellik sırlarını bilip, buna göre hazırlanan bakım ürünleri ile akne sorununuzu kısa sürede çözecek. Nasıl mı? Gelin hep birlikte ürünlerimizi inceleyelim.

Fungal akneye ne sebep olur?

Bu cilt kusurunu tetikleyen faktörlerin başında nemli hava gelir. Çünkü mantarlar nemli ortamda çok rahat şekilde çoğalır. Maske kullanımı da nemli bir ortam yarattığından dolayı fungal akne ister istemez kendine üreme ve yetişme ortamı bulmuş oluyor. Ancak tek neden hava koşulları değil elbette. İlaç kullanımı ve bazı kozmetik ürünlerin (içeriğinde yağ bulunan) durumu tetiklemesidir. Özellikle bilinçsizce kullanılan kozmetik ve bakım ürünleri akne sorununu çoğaltan en önemli faktörlerdendir. Bu sorunu yaşayan cilt görüntüsü akneye eğilimli cildi andırsa da bu cilt tipi ile aralarında belirgin farklar vardır. Örneğin fungal akneye eğilim gösteren ciltte pürüzler tek tiptir ve genelde kaşıntı hissine neden olur. Cildin özellikle sebum üreten yerlerinde gözükürler. Yani çoğunlukla T bölgesinde.

Fungal akneden kurtulmak için ne yapmak gerekir?

Şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki, yaşanılan her cilt sorununda kozmetik ürün kullanmadan önce mutlaka bir dermatoloğa görünmek gerekir. Mantarlar cildin doğal yağı olan sebum ile ya da cildimize sürdüğümüz ürünlerin içerisinde bulunan bazı yağlar ile beslenirler. Bu nedenle kullanılan ürünlerin bu pürüzleri tetikleyen yağları içermemesi, bunun yerine formülde anti-fungal ve yatıştırıcı içeriklerin bulunması önem taşır.

Bu yazıda sizler için fungal akneye eğilim gösteren cilde uygun Kore cilt bakım ürünleri detaylarına yer verdik. Bu cilt tiplerine uygun olacak Korendy Türkiye bünyesindeki tüm ürünlerini görebilirsiniz.

Bu yazıda sizler için fungal akneye eğilim gösteren cilde uygun Kore cilt bakım ürünlerine yer verdik. Bu cilt tiplerine uygun olacak Korendy Türkiye bünyesindeki tüm ürünleri görmek için tıklayınız->

Korendy Türkiye, herkesçe bilinen Kore kozmetik ürünlerinden esinlenen bir marka olup, Koreli kadınların güzelliklerini borçlu oldukları Kore cilt bakım ürünlerini içeriğine taşımaktadır. Tüm cilt tipleri için uygun olan Korendy Türkiye ürünlerini gelip hep birlikte inceleyelim.

Korendy Türkiye ayrıcalığıyla satın alabileceğiniz Fungal akneye eğimli ciltler için ürün tavsiyeleri

Kaine - Rosemary Relief Gel Cleanser, vegan sertifikalı ürün cilt pH uygun üretilmiştir. Cildi yormadan temizler ve siyah-beyaz noktaların çıkmasını önler.

I'm From - Mugwort Mask, nemlendirici özellikli jel formülü ile cildi tüm kirlerden arındırırken diğer yandan rahatlama etkisi sunar.

Beauty of Joseon - Green Plum Refreshing Toner, glikolik asitli formülü sayesinde cildi etkili bir şekilde temizler. Bu sayede komedona sebep olacak ölü deriden cildi arındırırken sonucunda parlaklık verir.

Hur - Clearing Skin Prep Essence Pad, nazik bir temizleyici olan kimyasal asitli ped, cildi derinlemesine temizlerken ped yapısı sayesinde kullanım kolaylığı sağlar.

Anua - Heartleaf 77% Soothing Toner, neme doyuran sulu dokusu sayesinde cildi ölü derilerden nazikçe arındırır.

Kaine - Rosemary AHA Night Serum, siyah nokta karşıtı bakım yapan bu serum cildi nemlendirirken ölü derileri yok etmeye yardımcı olur.

I'm From - Rice Serum, içeriğinde bulunan pirinç özü ile leke karşıtı bakım yapar. Ayrıca temiz içeriklidir ve gözenek karşıtı bakım için kullanılması önerilir.

Beauty of Joseon - Ginseng Essence Water, yaşlanma karşıtı olan bu esans, cilt sorunlarına yardımcı olmak üzere üretilmiştir. Donuk cilt, leke ve çizgilere karşı etkilidir.

I'm From - Mugwort Sheet Mask, bitki bazlı olan bu maske cildi nemlendirmeye yardımcıdır. Yaprak formu ile cilde tam olarak oturur ve tüm bölgelere etkili bir şekilde bakım yapar.

I'm From - Vitamin Tree Water Gel, yağ ve su içermeyen formülü ile yağlı ciltlerin de tercih edebileceği bir nemlendiricidir. Jel dokusu sayesinde kolayca emilir ve ciltte hızlı bir rahatlama sağlar.

Korendy Türkiye ürünleri, doğal içerikleri ile cilt yapısı ne olursa olsun herkesçe rahat bir şekilde kullanılabilir. Cilt nemlendirici ürünleri ve bakım ürünleri ile Kore cilt bakımı ürünleri kullananlar kendini hemen belli edecektir. Çünkü güzellik denilince akla gelen Kore ürünleri, Korendy Türkiye markamızla birlikte emin ellerde. 💁‍♀️

Kaynakhttps://www.mdacne.com/article/fungal-acne-causes-and-treatments-according-to-dermatologists