En İyi ve Etkili Kil Maskesi Önerilerini Hemen İnceleyin [2023 Güncel Ürünler]


Maske, en iyi ve etkili cilt bakım aynı zamanda temizlik ürünlerinden biridir. Cilde güzel bir şeyler yapmak ve ona iyi bakmak için kullanılan maskeler, cilt bakım rutininde mutlaka bulunması gereken ürünlerin başında gelir. Cilt bakım rutini nedir öncelikle buna bakalım isterseniz.

Cilt bakım rutini, cilt tipine göre seçilecek ürünler ile cildi temizlemek, toniklemek, nemlendirmek, peeling yapmak, maske uygulamak gibi işlemleri her gün ve belirli periyotlarla yapmak anlamına gelir. Bu adımlara dikkat edenler cildine ve güzelliğine önem verenlerdir. Yalnızca makyaj yapmak değildir güzel görünmek. Arka planda cilt ne kadar sağlıklı ve bakımlı ise siz de o kadar güzel görünürsünüz.

kil maskesi önerileri

Yüz Maskesi Neden Kullanılır?

Yüz maskesi kullanmak, pek çok cilt sorununa iyi geleceği gibi genel olarak cilde bakım ve sağlık kazandıran uygulamalardan biridir. Bundan dolayı bakım rutinlerinde olmazsa olmaz adımlardan birisi olarak kabul edilir. Yüz maskesi kullanmak için herhangi bir cilt sorunu olmasına da gerek yoktur. Çünkü cilt sorunu olmaması adına yapılan maskeler, genel itibariyle cilde nem kazandırmak, cildi aydınlatmak, temizlemek, oluşabilecek herhangi bir soruna karşı ( siyah nokta, sivilce ) önlem almaktır. Bunların yanında maskelerin en dikkat çeken özelliklerinin başında yaşlanma karşıtı etkileri olduğunu da unutmamak gerekir. Kırışık görünümünü azaltarak yaşlanma belirtilerine savaş açmak da yine maske kullanmanın önemine yapılacak en önemli vurgulardan biridir.

Yüz Maskesi Nasıl Uygulanır?

Yüz maskeleri kendi içlerinde farklı kategori ve gruplara ayrılır. Her bir maskenin belli başlı özelliklerinin olmasının yanında hepsinin yapısı da birbirinden farklıdır. Kimisi tek kullanımlık kağıt formlarda hazırlanırken kimisi homojen bir şekilde tüplerde ya da kutularda bulunan uzun süreli kullanıma uygun ürünlerdir. Maske uygulaması oldukça basittir. İster kağıt maske olsun ister macun kıvamında her tür maske yüze kolay bir şekilde uygulanabilir. Ancak şunu unutmamak gerekir, maske yapmadan önce cildin ihtiyacını bilmek, belirlemek ve buna göre maske seçiminde bulunmak gerekir.

 

Siyah noktalara karşı maske uygulaması yaparken kırışıklık karşıtı maske kullanmak doğru bir uygulama olmayacaktır. Bunun için de maskeden istenilen sonucun alınamaması yanlış ürün kullanımından kaynaklı değil tamamen cildin ihtiyacının farklı olmasından meydana gelmektedir. Kağıt maske ambalajından çıkartılarak yüze uygun kesilmiş biçimde tüm yüzü kaplayacak şekilde ciltte bekletilir. Bu süre içinde cildin ihtiyacı ne ise maske sayesinde beklenti karşılanmış olur. Homojen ya da macun kıvamındaki maskeler için de durum değişmez. Hassas göz çevresine gelmeyecek şekilde tüm yüzü kaplayacak şekilde maske cilde yayılır ve 10-15 dakika kadar bekletilir. Sonrasında ılık su ile yıkanır ve uygun nemlendirici yüze uygulanır. Her gün maske yapmak doğru değildir. Haftada 2 kere maske uygulaması doğru bir kullanım şeklidir.

Kil Maskesinin Önemi Ve Yararları Nelerdir?

Kil maskesi, geçmiş zamanlardan hatta antik çağlardan günümüze kadar gelmiş en etkili maskelerden biridir. Kil, volkanik taşlardan elde edilen oldukça doğal bir malzemedir. Çeşitli işlemlerden geçerek maske haline getirilir. Yalnızca yüz için değil vücuda da faydaları saymakla bitmeyecek olan kilin cilt için en etkili yararları şu şekildedir;

  • Gözenekleri ve cildi derinlemesine temizler,
  • Cildin yenilenmesini sağlar,
  • Cildi canlandırır ve mat görüntüyü ortadan kaldırır,
  • Cildi parlatır ve ışıltılı bir görünüm sağlar,
  • Fazla yağı kontrol altına alır, kuru ciltlere nem takviyesinde bulunur,
  • Cildi ve gözenekleri düzenli kullanım sonucunda sıkılaştırır,
  • Cildin kaybolan elastikiyetini geri kazandırır,
  • Cilt lekelerinin görünümünü azaltarak, ton eşitliği sağlar,
  • Akne ve siyah noktalar ile mücadele eder,
  • Kırışık görünümünü ortadan kaldırır ve yeni kırışık oluşmasının önüne geçer.
en etkili kil maskeleri

En Etkili Kil Maskeleri Nelerdir?

Önemi ve faydaları saymakla bitmeyecek olan kil maskesi seçiminde bulunurken içeriğinden aynı zamanda kalitesinden de emin olmak gerekir. Piyasada kil maskesi adı altında satışı yapılan pek çok ürün bulunur. En doğal ve en iyi sonucu alabileceğiniz kil maskesi çeşitleri şu şekildedir;

Dr. Ceuracle Geniş Gözenekli Yağlı Ciltlere Yeşil Çaylı Arındırıcı Kil Maskesi; cildi ölü deriden arındıran bu maske, fazla yağı da kontrol altına alarak cildin nem seviyesini korur.

I’m From Gözenek Arındırıcı Organik Pancarlı ve Killi Maske; gözenek bakımı yaparak kiri ve yağı temizleyen bu maske, içeriğindeki kil sayesinde cildi doğal yollardan nemlendirmeyi sağlar.

Faydaları yadsınamayacak kadar çok olan kil maskesi için en kaliteli ve doğru adres, Kore kozmetiğini ayağınıza kadar getiren Korendy Türkiye’dir. Kaliteli ve en doğal kil maskesi çeşitleri ile siz de cildiniz ile dost olmaya başlayabilirsiniz. Üstelik en nazik bakım ve temizlik ile.