En Etkili Yüz Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? Etkili ve Güncel Uzman Önerilerini Hemen İnceleyin!


Kendimizi iyi hissetmemize sebep olan aydınlık görünüm elbet doğru bakım adımlarıyla mümkündür. Ergenlik ile birlikte değişime uğrayan cilt zaman içerisinde leke, sivilce izleri gibi kalıcı sorunlar ile karşılaşabilir. Kore cilt bakımı ile yaygınlaşan yüz beyazlatma oldukça popüler olmuştur. Cilt yüzeyinde oluşan ton eşitsizliğinden ve kalıcı lekelerden kurtulmak için yüz beyazlatma yöntemlerine göz atabilir; en etkili beyazlatma ürünleri ile kalıcı çözümlere ulaşabilirsiniz.

yüz beyazlatmada nelere dikkat edilmelidir

Yüz bölgesi, dış etkenlere en çok maruz kalan ve leke, sivilce izlerine çözüm aranan bölgemizdir. Yüzü etkileyen olumsuz durumları bilmek ise leke oluşumu olmadan önce önlem almanızı sağlayacaktır. Peki cildi olumsuz etkileyen unsurlar nelerdir;

  • Cildin güneş ışınlarına maruz kalması,
  • Kronik stres,
  • Cilt kanseri,
  • Hamilelik,
  • Yaş faktörü,
  • Kullanılan ilaçların yan etkisi,
  • Hastalıklar,
  • Yanlış ürün kullanımı ile birlikte leke oluşumuna da sebep vermek ciltte ton eşitsizliğine sebep olur.

Saydığımız maddelerin herhangi biri cildin bariyerini bozmaya sebep olabilirken bazı kişilerde pek çok etken mevcuttur. Cilt tonu eşitsizliğini engellemek için muhakkak tedbir alınmalı ve en etkili yüz beyazlatma cilt bakım ürünleri kullanılmalıdır. Kim aynaya bakınca kendini mutsuz hissetmek ister ki? Sizde daha aydınlık bir cilt ve özgüvenli bir duruş için uzman önerilerini inceleyebilir; en güncel bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Yüz Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Yüz beyazlatma yöntemleri sıklıkla araştırılan bir konu olmakla birlikte ilk aşama her zaman leke oluşmadan cildi korumaktır. Bunun için her zaman uzmanların ilk önerisi yüksek korumalı güneş kremi kullanmaktır. Güneş kremi cildi yanıklardan korurken diğer yandan anti aging etkisi ile hem koruma hem yenileme sağlar.

Yaz-kış fark etmeksizin cildin ton eşitliğinin bozulmaması için güneş kremi kullanılmalıdır. Bunun yanı sıra koruyucu kıyafet ve aksesuarlar da tamamlayıcı görevindedir. Fakat buna rağmen oluşmuş lekelere çözüm önerisi etkili cilt bakım ürünleri olmaktadır. Çil, güneş yanığı ve kalıcı sivilce izleri gibi leke oluşabilecek durumlardan cildi korumak dikkat etmeniz gereken adımların başında gelmelidir. Doğru koruma sağlanmayan ciltler, yaş ve maruz kaldığı olumsuz durumlar ile kararmalara ve lekelere sebep olabilir.

yüz beyazlatmada kullanılan etkili ürünler nelerdir
  • Hamilelik, hormon tedavisi ya da kalıcı sivilce lekelerine karşı bir uzman tavsiyesi almak en doğru karar olacaktır. Hamilelik ve hormon tedavileri hassas dönemler olduğu için asit ürünleri kullanılamaz ve yanlış ürün ciddi zararlar verecektir. En doğru çözüm önerileri için hekiminize danışmanız önerilmektedir.
  • Yüz ve bölgesel kararmalarda bir diğer tercih edilen yöntem lazer tedavisidir. Cilt yapınız bu aşamada detaylı olarak incelenir ve uygun görüldüğü durumlarda lazer tedavi işlemleri yapılabilir. Lazer tedavi işlemleri sonrasında da muhakkak cildi korumaya özen gösterilmelidir.
  • Kronik stresten uzak durmak ve kendinize iyi bakmak cilt bakımının olmazsa olmazıdır. Düzenli uyku saatleri, sağlıklı beslenme ve spor gibi aktiviteler cildin kolay yenilenmesini sağlayacaktır.
  • Cildin kurumasına engel olmakta yüzü beyazlatan bir diğer yöntemdir. Her gün düzenli olarak su içmek ve cildi nemlendiren kremler kullanmak faydalı olacaktır. 

Yüz Beyazlatma İçin Kullanılan En Etkili Kozmetik Ürünler Nelerdir?

Yüz beyazlatma cilt bakım ürünleri genellikle etkili ürünler olduğu için dikkatli kullanılmalıdır. Yüz beyazlatıcı ürünler soyucu ve aydınlatıcı etkilere sahip oldukları için hamilelik gibi hassas dönemlerde tercih edilmemektedir. Bunun yanı sıra hassas bir cildiniz var ise ya da alerjik bünyeye sahipseniz hekiminize danışmalı ve doğru içerikleri tercih etmelisiniz. Şimdi gelelim tercih edilen en etkili yüz beyazlatıcı kozmetik içeriklerine;

AHA BHA

Cildin üst katmanını soyan asit çeşitleri, ölü derilerden arındırırken lekeli görünümü de azaltır. AHA BHA kullanım sonrası güneş kremine muhakkak dikkat edilmelidir. Kimyasal peeling işlemi yapan ve cildin alt katmanlarına inen asit ürünü ile kalıcı pürüzsüz cilde kavuşabilirsiniz.

Niacinamide

Tedavi edici özelliğiyle bilinen niacinamide çalışmalara konu olmuş etkili vitamin çeşididir. Yüzü beyazlatmaya yardımcı olurken pigmentasyon dengelemede oldukça başarılıdır. Enfeksiyon oluşumunu engelleyerek iyileştirici etkisini cilt üzerinde gösterir.

yüz bölgesinde ton eşitsizliği neden olur

C vitamini

Ciltte kolajen miktarını artıran C vitamini yaşlanma belirtilerini geciktirirken diğer yandan bariyer güçlendirici olarak bilinir. Bu sayede melanin üretimini azaltarak leke oluşumunu önler. Oluşan lekeli görünümü ise düzenli kullanımda azaltmaya yardımcı olur. Güneş kremi altına sürülen C vitamini ise cilde aydınlık bir görünüm verir.

Centella Asiatica

Aktif olarak dört bileşene sahip olan Centella Asiatica cildi yeniler. İçerisinde bulunan antioksidan ile sivilce oluşumunu ve kızarıklığı önler. Dolayısıyla bariyeri güçlü olan cilt, leke oluşumuna karşı savaşır.

Kore cilt bakım ürünlerini inceleyerek aktif içerikli yüz beyazlatma ürünlerine sahip olabilir; kullanım önerilerini okuyarak en doğru adımlar ile lekelerinizden kurtulabilirsiniz.

Yüz Beyazlatma Ürünleri Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yüz beyazlatma ürünleri genellikle fiziksel ya da kimyasal peeling olarak çeşitlere ayrılmaktadır. Bu ürünler cildin alt katmanlarına kadar inerek aktif bir şekilde çalışmaktadır. Peki yüz beyazlatma ürünleri kullanımında nelere dikkat edilmelidir?

Dikkat edilmesi gereken ilk nokta güneş kreminin aksatılmadan kullanılmasıdır. Soyucu etkili ürün kullanımında güneş kremine dikkat edilmezse lekelerde artış görülür. Yeni lekelerin oluşumunu engellemek bu adımda önemlidir ve cilt bakımının olmazsa olmazıdır. Cildi korumak için yaz-kış demeden yüksek SPF içeren güneş kremleri tercih edilmelidir.

yüz beyazlatma ürünleri kullanılırken nelere dikkat edilmelidir

Diğer yandan cildi tahriş etmemek için birbiriyle uyumlu aktif içeriklerin kullanımına dikkat edilmelidir. Aynı rutinde birden fazla asit ürünü cildin bariyerine zarar verirken yüzün hassaslaşmasına sebep olur. Bu noktada profesyonel destek almak ve cilt bakım rutini oluşturmak oldukça önemlidir. Yüz beyazlatıcı ürünler her ne kadar etkisini hızlı gösteren ürünler olsa da yanlış kullanımda zarar verici etkilere sahip olabilir. En nazik beyazlatıcı krem ürünleri ve asit ürünü sonrasında nemlendirici kremler için bizi takip edebilirsiniz.

En Etkili Yüz Beyazlatma Ürünleri Nelerdir?

Beauty of Joseon Aydınlatıcı Pirinç Serumu; vegan formüle edilen parlatıcı pirinç serumu yüzü nemli tutarken aydınlık bir görünüm verir.

I'm From Parlatıcı Krem; pirinç kepeği suyu içeren krem yağlı bir görünüm bırakmadan cildin mat görünümünü engeller.

I'm From Parlatıcı ve Besleyici Pirinç Serumu; pirinç ruşeymi ve niacinamide içeriği ile lekeleri önlerken cilde parlaklık kazandırmaya yardımcı olur.

I'm From Parlatıcı ve Aydınlatıcı Pirinç Toniği; ölü cilt hücrelerini ortadan kaldırmaya yardımcı olan tonik ürünü kuruluğun önüne geçer. Bu sayede cilt aydınlık ve pürüzsüz görünür.

Siz de yüz beyazlatma adına doğru ürünler bulmak ve bilgi sahibi olmak istiyorsanız Korendy Türkiye adresini inceleyebilir; en iyi sonuçlara kısa sürede ulaşabilirsiniz.