En Etkili Siyah Nokta Yok Etme Kremleri Hangileridir? Uzman Tavsiyelerini Hemen İnceleyin


siyah nokta temizleme kremleri

Hiçbir cilt sorunu sevilmez. Rahatsızlık verir, insanı kötü hissettirir. Siyah nokta da bunlardan biridir. Siyah nokta nedir diye bakıldığında genel tanımıyla cildin alt tabakasında biriken ve cildin kötü görünmesine neden olan lekelerdir. Genel olarak t bölgesi diye adlandırılan burun, çene ve yanaklarda görülür. Siyah nokta bir cilt rahatsızlığı mıdır, belki hayır. Ancak yaratmış olduğu kötü görüntüden dolayı tam anlamıyla bir cilt problemidir diyebiliriz. Unutulmamalıdır ki her cilt probleminin bir çözümü vardır. Siyah noktaların da aynı şekilde çözümleri mümkündür.

Peki pek çok insanın muzdarip olduğu siyah nokta neden oluşur dersiniz? Siyah nokta oluşumu kesinlikle yeteri kadar temizlenmemiş bir cildin sonucudur. Ciltte siyah nokta görülmesinin en büyük nedeni cildin temizlenmemesi ve zamanla kirlerin gözenekleri doldurmasıdır. Çevresel faktörlerin de etkili olduğu siyah nokta oluşumunda kir, toz, ciltteki fazla yağ en önemli nedenlerdir. Buradan da anlaşılacağı üzere pek çok cilt probleminin oluşumuna bakıldığında karşımıza iyi temizlenmemiş bir cilt çıkmaktadır. Bunun için cilt temizliğine önem vermek, güzellik için yapılacak en büyük yatırımdır.

Siyah Nokta Oluşumunu Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?

Tüm cilt uzmanlarının da belirtmiş olduğu gibi iyi temizlenmemiş bir ciltte pek çok cilt problemi görülmektedir. Bunun yanı sıra temizlenmemiş bir cilt, mat görünür ve cansızdır. Ne kadar makyaj ile kapatılmaya çalışılsa da alt tabaka ölü deriye sahip olduğu için makyaj gün içinde bozulacak ve yapılan makyaj bu ölü deriyi kapatmaya yetmeyecektir. Temizliği yapılmış bir cilt, makyajı da iyi gösterecek ancak bunun yanı sıra cildin sağlıklı bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır.

Siyah nokta oluşumunu engellemek elinizde. Bu noktaların oluşum nedenine baktığımızda karşımıza temizlenmemiş bir cilt çıktığını belirttik. Temizlenmiş bir ciltte siyah nokta görülmesi oldukça düşük bir ihtimaldir. Yüzünüzde siyah nokta gibi can sıkıcı lekelerin oluşmasını istemiyorsanız, yüzünüzü cilt tipinize uygun bir cilt temizleme ürünü ile her gün düzenli olarak temizlemeniz gerekir.

Yapılması gerekenleri maddelemek gerekirse;

  • Her gün düzenli olarak cildin temizlenmesi,
  • Cilde uygun tonik ile gözeneklerin temizlenmesi ve küçülmesinin sağlanması,
  • Cildi dengeleyici ürün kullanımına dikkat edilmesi,
  • Haftada 2 sefer cilt bakım maskesi yapılması,
  • Düzenli olarak peeling uygulanması,
  • Cilde uygun nemlendirici ile cildin bakımının yapılması gerekir.

siyah nokta temizleme kremi

Siyah Nokta İzleri Nasıl Geçer?

Siyah noktalar gözle görülür bir şekilde cilt yüzeyinde belirginleştiği için pek çok kişiyi rahatsız etmektedir. Fakat pek çok şeye dikkat ederek siyah nokta görünümünü bir hayli azaltabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, her şeye rağmen geçmeyen sivilceler ve leke izlerinde bir uzman doktora başvurmanız gerektiğidir. Yüzünüz başka bir duruma alerjik reaksiyon gösteriyor olabilir; tetiklendiğiniz stres, kaygı gibi durumlarda cilt rahatsızlıklarının sebebidir.

Diğer yandan günlük hayatınızda dikkat edeceğiniz küçük ve kolay adımlar siyah nokta oluşumunu ciddi oranda azaltacaktır. Burada en dikkat edilmesi gereken nokta cilt yüzeyinde makyaj kalıntısı, kir bırakılmamasıdır. Gün bitiminde muhakkak cildinizi uygun bir temizleme jeli ile arındırmalı sonrasında nemlendirme işlemine geçmelisiniz. Gözenekleriniz bu şekilde tamamen temizlenmiş olacak ve diğer yandan neme doyduğu için açılan gözeneklere kir dolmayacaktır.

siyah nokta izleri nasıl geçer

Temizlenen gözenekleri aynı şekilde muhafaza edebilmek için peeling ürünleri oldukça etkili olmaktadır. Haftada bir kez olmak üzere peeling ürünlerini uygulamanız siyah nokta bölgesini temizlerken diğer yandan ciltte bulunan ölü derileri de uzaklaştırır. Soyma işlemi yapan peeling ürünleri ise bazı cilt tiplerinde hassasiyet oluşturacağından uygun ürün seçimi oldukça önemlidir. Kil maskeleri, yaprak maskeler ve asitli peeling ürünleri tercih edebileceğiniz çeşitlerden sadece birkaçıdır.

Kozmetik ürünlerin yanı sıra günlük olarak kullandığınız kişisel eşyalarınıza da dikkat etmelisiniz. Sık sık kullanılan yüz havluları bunların en başında gelmektedir. Nemlenen havlu birden fazla kullanılmamalıdır. Aynı şekilde gün aşırı yastık kılıfınızı değiştirmeniz siyah nokta çıkmasını engelleyecek basit ama etkili adımlardır.

 

En Etkili Siyah Nokta Kremleri

Kozmetik dünyasına baktığımız zaman karşımıza cilt problemlerine savaş açan pek çok ürün çıkmaktadır. Her cilt tipine uygun ürünler ile cilde bakım yapmak artık çok daha kolay. Bu anlamda Kore, en doğal cilt bakım ürünleri ile dikkat çekmektedir. En etkili siyah nokta temizleme ürünlerinden olan siyah nokta temizleme kremi çeşitleri ile siz de cildinizle barışabilirsiniz.

 
Jumiso Siyah Nokta Arındırıcı, Sebum Dengeleyici Nazik BHA Temizleyici; Hedefi en başta gözenek temizlemek olan bu ürün geniş gözenekleri sıkılaştırdığı gibi birikmiş yağı da temizler. Siyah nokta görünümünü en aza indirerek yeni oluşumların da ciddi anlamda önüne geçer.

 

Dr. Ceuracle Sivilce ve Siyah Nokta Önleyici Probiyotikli Temizleyici Yağ; Probiyotik içeren bu yağ ile cilde nazikçe bakım yapmak mümkün. Bunun yanında ölü deriyi ve gözenekleri kirleri tamamen arındıran bu yağ siyah noktaları yok etmede en etkili silahlardan biridir.

 

Siyah noktalarla savaşmak için en doğal ürünleri rahatlıkla bulabileceğiniz Korendy Türkiye ile aynalarla barışmak ve cildinize gülümsemek artık çok daha kolay.