En Etkili 4 Cilt Temizleyici Ürün İle Tanışın! [2023 Güncel Rehber]


Sağlıklı ve canlı bir cilde kavuşmak için öncelikle temiz bir cilde sahip olmak gerekir. İyice temizlenmiş bir cilt, bakımın ilk aşamasını başarıyla tamamlamış demektir. Güzellik ve bakım rutini, cilt sağlığı için kişilerin yapmış oldukları uygulamaları kapsar. Bu uygulamalar dahilinde herkes kendi cildine uygun ürün seçiminde bulunur. Bu rutinin ilk basamağını oluşturan cilt temizliği, kesinlikle atlanmaması ya da ihmal edilmemesi gereken bir konudur. Aksi takdirde cilde ne kadar bakım yapılırsa yapılsın ya da dünyanın en iyi ürünleri kullanılırsa kullanılsın hiçbir faydalı sonuç ortaya çıkmayacaktır. Unutmamak gerekir ki, bakımlı cilt temizlenmiş bir cilt ile oluşur.

cilt temizleyici ürünler ne işe yarar

Cilt temizlemek için kullanılan pek çok ürün vardır. Her birinin özelliği birbirinden ayrıdır. Temizleme jelleri, köpükler, tonikler, maskeler. Tüm bu ürünler cilt temizliği için kullanılıyor olsa da aynı zamanda cilde bakım yapan ürünlerdir de aynı zamanda. Cilt temizleyici ürünler; gün içinde yüzde ve gözeneklerde birikmiş yağı, kiri temizleyen ve cildin hava almasını sağlayan ürünlere verilen isimdir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi cilt temizleme ürünleri birbirinden farklılık gösterir ve her birinin kullanım amacı farklıdır. Ancak genel anlamda ele aldığımızda cilt temizleme ürünleri; çeşitli formlarda hazırlanarak cildi kirden arındıran malzemelere verilen isimdir.

Cilt Temizleme Ürünü Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Cilt temizliği yapmanın önemi cildi ihtiyaç duyduğu sağlığa yaklaştırmaktır. Bunun için güzelliğe dair bahsedilen yazılar ve verilen bilgilerde önemle cilt temizliğine vurgu yapılır. Cilt temizliği evet oldukça önemlidir ancak bu sadece su ile yapılan bir işlem değildir. Yüz yıkamak yapılması gereken cilt temizliğini karşılamaz. Bunun için kullanılacak ürünler en etkili cilt temizliği için oldukça önemlidir. Her cilt tipi için farklı özellik ve içeriklerde hazırlanan cilt temizleme ürünü kullanmanın faydaları saymakla bitmez. İşte onlardan en önemlileri;

  • Cildi makyaj artıklarından temizler,
  • Ciltte biriken kir, yağ, toz gibi maddeleri temizler,
  • Gözenekleri temizleyerek cildin hava almasını sağlar,
  • Cildi canlandırır,
  • Kırışık oluşumunu engeller,
  • Cildi tazeler ve aydınlatır,
  • Uygulanacak maske, nemlendirici gibi ürünlere cildi hazırlar,
  • Nemlendiriciler başta olmak üzere bakım ürünlerinin cilt tarafından daha kolay emilmesini sağlar,
  • Düzenli kullanımda ciltteki kusurları büyük ölçüde ortadan kaldırır,
  • Sivilce ve siyah nokta gibi sorunların oluşumunu önler.
cilt temizleme ürününün cilde faydaları nelerdir

Cilt Temizliği İçin Kullanılması Gereken Ürünler Nelerdir?

Cilt temizliği için kullanılan ürünler ve her birinin özelliği farklıdır. Her ne kadar sayacağımız ürünler cilt temizliği için kullanılması gereken ürünler olsalar da bazı özellikleri ile cilt bakımı için de temel bir basamak oluşturmakta ve cilde fayda sağlamaktadır. 

Yüz temizleme jelleri; temizleme jelleri her cilt tipi için ayrı olarak hazırlanmaktadır. Bu ürünlerin temel özelliği ciltte genel anlamda temizlik yapmasıdır. Cildi derinlemesine temizleyerek, kirden ve yağdan arındırır.

Tonik; tonik yüzü yıkadıktan sonra mutlaka kullanılması gereken bir üründür. Çünkü tonik direkt olarak gözeneklere hitap eder ve burada birikmiş makyaj artıklarını tozu ve kiri temizler. Aynı zamanda gözenek bakımı yapar. En etkili tonik ürünlerini cilt bakımına dahil etmenizde büyük önem vardır.

cilt temizleme ürünü çeşitleri nelerdir

Peeling; peelingler düzenli olarak bakım rutininde bulunması gereken ürünlerdir. Peeling her gün cilt temizlendikten sonra uygulanabilir ve en önemli özelliği cildi ölü hücrelerden arındırmak ve sağlıklı bir cilt için zemin hazırlamaktır.

Maske; maskeler hem bakım hem de cilt temizliği ürünleri arasında yer alır. Haftada iki kere kullanımı önerilir. Etkili ürünler oldukları için her gün kullanımda deriyi inceltebilir. Nazik ve etkili maske ürünlerini inceleyerek seçim yapabilirsiniz. Maske kullanmanın en önemli faydası, hem cildi hem gözenekleri temizlediği gibi cildin ihtiyaç duyduğu bakım ya da tedavi ne ise direkt olarak onu uygular.

cilt temizleme ürünü ne zaman kullanılır

Cilt temizliği ve bakımı için yukarıdaki ürünlerden cildiniz için en uygununu seçerek kendi rutininizi oluşturabilirsiniz.

Cilt İçin Gerekli En Etkili 4 Temizleme Ürünü

Temiz bir cilde sahip olmak zor değildir. İçerik ve özellik bakımından en etkili ürünler ile cildinizi ve kendinizi mutlu edebilirsiniz. İşte kullanabileceğiniz en etkili cilt temizleme ürünleri;

Cosrx Kurutmayan Düşük pH Dereceli Temizleyici Jel; geniş gözenek görünümünü azaltarak cilde nefes aldıran bu ürün, düşük ph derecesi sayesinde cildi kurutmadan temizler.

Kaine Gözenek Karşıtı Biberiyeli Vegan Temizleyici Jel; gözenekleri küçülten ve siyah nokta oluşumunu önleyen bu jel, cilde duru bir görünüm kazandırmaktadır.

Klairs Nazik Makyaj Temizleme Yağı; antioksidan özelliği bulunan bu yağ, cildi ölü deriden temizler ve fazla sebumdan kolayca arındırır. Aynı zamanda da cildin tazelenmesine yardımcı olur.

Heimish Makyaj Temizleyici Balsam; cildi kurutmadan temizlemeyi amaçlayan bu ürün, gözeneklere de etki ederek cildi ölü deriden tamamen arındırır.

Cilt temizliği yalnızca makyajı temizlemek için yapılmaz. Gün içinde farkında olmadan yüzde biriken toz ve kir her gün düzenli olarak temizlenmelidir. Korendy Türkiye sayfasından bulabileceğiniz yukarıdaki etkili ürünler ile cilt temizliği için sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz.