En İyi Nemlendirici Nemlendirici Krem Önerileri [2023 Güncel Rehber]


Cilt tiplerinin hepsine uygun bir formda üretilen yüz nemlendirici kremler, oldukça faydalı olan kozmetik ürünlerin başında gelmektedir. Güneş kremi ile cilt korumaya başlanırken sonrasında yüz yıkama jeli ve nemlendirici gelmektedir. Tüm bu aşamalar, cildi yaşlanma belirtilerine karşı korumaya alırken diğer yandan canlı bir görünüm sağlar.

Yüz nemlendirici kremler genellikle cildi neme doyurur. Cilt yüzeyinde nemlendirici olmaması cildi solgun, mat ve kırışıklıklara hazır bir hale getirir. Bu sebeple kişi öncelikle cilt tipini öğrenmeli ve soruna odaklı en uygun nemlendirici kremi seçmelidir. Belirli zamanlar kullanmaktan ziyade her gün düzenli olarak yüz yıkama sonrası nemlendirici sürülmelidir. En iyi yüz yıkama jelleri için sayfamızı kontrol edebilir; cilt bakım rutininizi oluşturabilirsiniz.

Hangi Cilt Tipi Nemlendirici Kullanmalıdır?

Cildin kuru ve yağlı olması fark etmeksizin her cilt neme ihtiyaç duyar. Genellikle yağlı ciltler nemlendirici sürmekten uzak dururlar. Halbuki yağlı ciltlerin de nemlendirici özellikli kremlere ihtiyacı vardır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta nemlendiricilerin form değişikliğidir. Kuru cilt yapısına sahip kişiler daha kalın yapılı nemlendiriciler kullanırken, yağlı cilt tipine sahip kişiler jel formları tercih edebilir. Ağırlık hissi yapmaması oldukça önemli bir özelliktir. Bu sebeple nemlendirici krem, cilt yapısına ve cilt sorununuza uygun seçilmelidir.

yüz nemlendirici kremin önemi nedir

Nemlendirici krem hangi cilt sorunlara iyi gelir sorusuna gelirsek:

  • Kuruluk,
  • Pul pul olan görüntü,
  • Kızarıklık,
  • İnce çizgiler,
  • Elastikiyet kaybı,
  • Leke

Gibi sorunların hepsine nemlendirici krem fayda sağlar. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta hangi soruna hangi içerik tercih edileceğidir. Kırışıklık sorununa ayrı kuruluk sorununa ayrı ürün tercihi yapmalısınız. Bu şekilde hızlı bir sonuç alabilir; etkisini kısa vadede görebilirsiniz. yani sonuç olarak cildiniz yağlı da olsa kuru da olsa nemlendirici bir kreme ihtiyaç duyar.

 

En Etkili Nemlendirici Krem Özellikleri Nelerdir?

Nemlendirici krem gün içerisinde sıklıkla tercih edilen ve cilt bakım rutininin vazgeçilmez kozmetik ürünüdür. Cilt yaşlanma belirtilerinin önlenmesinde oldukça payı büyüktür. Çünkü cilt ne kadar elastikiyet oranını yüksek tutarsa kırışıklıklar, sarkmalar o kadar gecikir. Dolayısıyla kişi boyun bölgesi  dahil olmak üzere yüzü düzenli olarak nemlendirmelidir.

En etkili nemlendirici krem denince akla aktif içerikli ürünler gelmektedir. Özellikle nemi cilde hapseden hyaluronik asit, cildi genç ve canlı gösterir. Etkisi kısa süreli değildir ve diğer aktif maddelerle oldukça kolay anlaşır.  Bitkisel özlerin kullanıldığı nemlendirici kremler cildi sakinleştirmeye yararken, yoğunlaştırılmış formüller birden fazla etkiyi aynı anda sağlarlar. Niacinamide içeriğine sahip kremler ise sivilce lekeleriyle savaşırken, ince çizgilerin de önüne geçer. Her cilt tipiyle uyum sağlaması da bir diğer tercih edilme sebebidir.

yüz nemlendirici kremi kimler kullanabilir

Yağsız nemlendiriciler de tercih edilen bir diğer yüz nemlendirici türüdür. Fazla sebumu kontrol altına alırken cilt üzerinde mat bir görünüm sunar. Nemlendirici içeriğinde büyük oranda su vardır. Bu sebeple cilt üzerinde ağırlık yapmaz ve yağlı ciltlere konfor sağlar.

Yüz Nemlendirici Kremin Cildinize Faydaları Nelerdir?

Cildimiz günlük hayatta estetik kaygı çektiğimiz en önemli bölgemizden biridir. Zaman içerisinde ihmal ettiğimiz cildimiz kırışıklık, yorgun bir görünüm ile bize geri dönüş sağlar. Çok geç olmadan doğru cilt bakımına başlamak oldukça önemlidir. Kalıcı leke izleri, ince ve derin çizgiler kısa vadede geçmeyen belirtilerdir.

Kahverengi lekeler ise zaman içerisinde cilt üzerinde yayılabilir. Bu sebeple güneş kremi cilt bakımında ilk adımdır. Nemlendiricinin yanı sıra güneş kremi, zararlı ışınlardan cildi korur ve lekelerin çoğalmasını engeller. En iyi güneş kremleri için sayfamızı kontrol ederek seçim yapabilirsiniz. Yüz nemlendirici kreminizi sonrasında yenileyebilir; cilt üzerinde etkileri maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz.

yüz nemlendirici krem etkileri nelerdir

Cildi onarma ve nemlendirme özelliği ile bilinen aloe vera ise bir diğer nemlendirici kremlerde kullanılan içeriktir. Doğal bir şekilde elde edilmesi ve her cilt tipine uyum sağlaması popüler olmasını sağlamıştır. Diğer yandan tahriş, yanık gibi cildi olumsuz etkileyen her yan etkiyi de minimum seviyeye indirerek cildi rahatlatır. 

Nemlendirici Krem Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Nemlendirici krem seçiminde pek çok etkili faktör bulunmaktadır. Burada değinilmesi gereken ilk nokta; cilt tipinizin karma, yağlı ya da kuru mu olduğunun belirlenmesidir. Cilt tiplerinin gereksinimleri farklı farklıdır. Fakat hepsinin ortak bir noktası vardır ki o da nemlendiriciye ihtiyaç duyduğudur. Yağlı bir cilt, sebum dengesini kontrol altına almak için su bazlı bir nemlendirici tercih ederken, kuru cilt doyurucu daha ağır yapıya sahip bir nemlendirici tercih edebilir.

nemlendirici krem seçiminde nelere dikkat edilir

Yüz nemlendirici ürünü kullanırken bir diğer nokta, yüz bölgesine uygulama yaparken nemlendiricinizin göz çevresine sürülmesine uygun olup olmadığıdır. Göz çevresi çok naziktir ve bazı ürünler tahrişe sebep olabilir. Olası bir yan etkiyle karşılaşmamak için nemlendirici kremin içeriğini ve kullanım önerisini dikkatli bir şekilde okumalı ve beklenmeyen bir etki görülmesi halinde kullanıma ara verilmelidir.

Yaz ve kış ayları olmak üzere içeriği hazırlanan yüz nemlendirici kremler, mevsime uygun seçimler yapılmalıdır. Kış mevsiminde daha yapılı, koruyucu ve tahriş önleyici etkilere sahip olurken yaz aylarında bu durum değişebilir. Yaz mevsiminde özellikle SPF içeren nemlendiriciler tercih edilmeli; hafif yapılı, ağırlık vermeyen yapıda ürünler bakım rutinine eklenmelidir.

En Etkili Yüz Nemlendirici Krem Ürünleri Nelerdir? 

I'm From - Mugwort Yatıştırıcı Esans: Misk otu içeren sıvı formülüyle cildi sakinleştirir. Yorgunluktan kaynaklı mat görünümü ise aydınlık bir cilt haline dönüştürmeye yardımcı olur.

Klairs Ultra Nemlendirici Krem: Yoğun formüllü nemlendirici krem her cilt tipine uygundur. Cilt bariyerini güçlendirirken diğer yandan cilde parlaklık sunmayı vadediyor.

I'm From Besleyici Vitaminli Jel Nemlendirici: yağ ve su içermeyen formülü ile jel nemlendiriciyi cildiniz çok sevecektir. Niacinamide içeriği ile lekelerle savaşırken yağlı ciltleri bile yağlandırmadan nemlendirebilir.

Jumiso Leke Karşıtı Nemlendirici Krem: içeriğinde bulunan birden fazla aktif içerik ile nemlendirme sağlarken cilt yüzeyinde bulunan lekelere de iyi gelir.

Siz de cildinize en uygun nemlendirici kremi bulmak istiyorsanız Kore markalarını inceleyebilir; doğal ve faydalı içerikli ürünler ile nemsizlik sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Korendy Türkiye adresini ziyaret etmeniz yeterli!