El Yaşlanması Nasıl Önlenir, Ne İyi Gelir?


Cilt bakımı  el yaşlanmasını da kapsayan bütüncül bir iyileşme halidir. El yaşlanması, genetik faktörlere ve yaptığınız bakımlarla doğru orantılı olarak gelişim göstermektedir. Cildimizde güneş ışınlarına maruz kalan kısımlar ise en çok yüz ve el bölgesidir. Özellikle yaş artmasıyla birlikte görülen kırışıklık, solgunluk göstergesi önlem alınmasıyla birlikte el yaşlanmasının önüne geçilebilir.

el yaşlanmasına ne iyi gelir

30-40 yaşlarından itibaren cilt üzerinde yaşlanma belirtilerinin başlaması oldukça normal kabul edilse de kişi bu durumdan rahatsız olabilir. Dolayısıyla öncesinde en iyi güneş kremlerini seçmek, düzenli cilt bakımı yapmak ve doğru bir hayat tarzı oldukça önemlidir. Peki en doğru şekilde el yaşlanmasının önüne nasıl geçilir? İşte cevabı:

  • Güneş kremi kullanımı: yaz aylarında güneş ışınlarının yoğun olması sebebi ile cilt üzerinde lekelenme ve hassasiyet görülebilir. Cilt üzerinde yıpranma ile birlikte nemlendirici etkili güneş kremleri oldukça faydalı olacak ve kahverengi lekelenmelerin önüne geçecektir.
  • Nemlendirici krem ve eldiven kullanmak: soğuk havalara ve zorlu işlere bağlı olarak el, ciddi şekilde nemsizliğe maruz kalabilir. Nemsiz bir el ise solgun görünümüyle estetik açıdan kötü hissettirir. Burada kişi merdiven kullanabilir; öncesinde nemlendirici krem ile gün içerisinde gerekli bakımları tekrarlayabilir.
  • Sağlıklı beslenmek: yediğimiz gıdalar elbette ciltte bir geri dönüşüm sağlar. Hazır gıdalardan uzak durmak, alerjik reaksiyonlara dikkat etmek ve uyku süresinin düzenli olması önemli bir detaydır. Her bir madde birbiri ile bağlantılıdır ve el yaşlanmasını önleyici etkilerdir.
  • Dermatoloğa gitmek: el üzerinde ciddi kızarıklık ve hassasiyetler, hızlı kırışıklık belirtileri ve benek halinde lekelenmeler uzmana danışmanızı gerektiren belirtiler olabilir. Cildinize en uygun bilgiyi ve vitaminleri almak için muhakkak profesyonel bir yardım almalısınız.
el yaşlanmasının sebepleri nelerdir

El Yaşlanmasının Belirtileri Nelerdir?

El yaşlanmasını anlamak için zaman içerisinde gözlem yapmak oldukça faydalı olacaktır. Mevsim geçişleriyle birlikte cilt üzerinde değişimler gözükebilir fakat kalıcı değişiklikler oldukça önemlidir. Burada bakmamız gereken ilk nokta cilt dokusunun değişimidir. Yaşa bağlı olarak değişimler normaldir fakat el yaşlanmasını engelleme şansı da bulunmaktadır.

Yaş ile birlikte cilt üzerinde hassasiyet görülür. Bunun sebebi ise derinin incelmesidir. Aynı şekilde kolajen eksikliğinden dolayı da sarkmalar, kırışıklıklar görülür. Dolayısıyla kişi ellerinde eski gerginliği göremez ve kolajen içeren kremler ile destek alması gerekebilir. Kolajenin yanı sıra pek çok aktif madde yaşlanma karşıtıdır ve günlük rutin içerisinde birlikte kullanılabilir.

el yaşlanmasına nasıl önlem alınır

Yeterli uyku süresi, stresten uzak bir yaşam, doğal ve sağlıklı gıda alımı gibi pek çok bilinçli yaşam tavsiyeleri el yaşlanmasının da önüne geçecektir. Vücut birbirine bağlı bir ritim sayılabilir. Bize gösterdiği ipuçları takip edildiği takdirde önlem alabilir; daha iyi bir görünüm elde edilebilirsiniz. Cildinize en uygun ürün seçimleri ile birlikte süreklilik önemlidir. Sonrasında el yaşlanmasının önüne geçebilir ve cildiniz üzerinde olumlu etkileri fark edebilirsiniz.

 

El Yaşlanmasına İyi Gelen Etkili Ürünler Nelerdir?

El yaşlanmasında etkili olan ürünler, vitaminler ile birlikte kozmetik ürünlerde de bulunmaktadır. Kişi günlük C vitamini ihtiyacını karşılamalı, kolajen içeren gıdalar tüketmeli ve A vitamini alımını sağlamalıdır. Ciltte bulunan sorunlu bölgeleri onarmaya faydalı olan bu vitaminler düzenli olarak devam etmeyi gerektirir. Diğer yandan genetik faktörler içeren durumlarda kişinin yapacağı en doğru adım doktoruna danışmalı ve önlem alıcı tedaviler uygulanmalıdır.

el yaşlanmasını önleyen ürünler

Güneş kremi yaşlanma belirtilerini hızlandıran en önemli faktörlerden biridir. Bu sebeple genç yaşlardan itibaren kişi güneş kremini her sabah düzenli olarak uygun miktarda kullanmalıdır. Cildi korumaya alan en iyi güneş kremi için sayfamızı inceleyebilir, kendinize en uygun ürünü bulabilirsiniz. Burada en az 30 faktörlü güneş kremi seçmeniz oldukça önemlidir. Aynı şekilde makyaj yapıyorsanız fondöten gibi cilt ürünlerini de güneş koruma faktörlü olanlarından seçmeniz iyi bir tercih olacaktır.

Güneş kreminden sonra cilt bakımında dikkat edeceğiniz bir diğer adım kozmetik ürünlerin içerikleridir. Özellikle çay ağacı, seramid, amino-asit ve hyaluronik asit gibi aktif içerikler ellerinizin görünümünü gençleştirir. Hafif yapılı ürünler ağırlık hissi vermez ve günlük olarak kullanmanıza imkan sunar.

El yaşlanmasında en sık görülen şikayetler:

  • El üzerinde pürüz ve çatlaklar,
  • Lekelenmeler,
  • Kızarıklık, hassasiyet hissi,
  • Kuruluk ve mat bir görünüm

Tüm bu el el şikayetleriniz için ürünlerimize bakabilir, sağlıklı bir cilt yapısına kavuşabilirsiniz. Ürünlerin düzenli kullanımı sonrası nem ve hidrasyon seviyesini üst seviyeye çıkaran ürünler yaşlanma belirtilerini önler. Nemlendirici özelliği ile cilde taze bir görünüm sunar ve antibakteriyel bir koruma sağlar.

el yaşlanmasına iyi gelen etkili kremler

El Yaşlanması İçin En Etkili Ürünlerimizi Keşfedin!

Besleyici ve doğal içeriklerin aktif olduğu el yaşlanmasını önleyici krem seçimleri için sitemizi ziyaret edebilir; kendinize en uygun kremi seçebilirsiniz. Kore markalı cilt bakım ürünlerini sizlere ulaştıran Korendy Türkiye olarak sizler için en doğru ve doğal ürünleri derledik:

Moremo - Perfumed Hand Cream; bariyer güçlendiren yapısı ile ellerde oluşan kuruluk ve gerginlik hissini alır. Kokularının niş parfümlerden seçilmesiyle kendinizi özel hissedebilir; nem bariyerinizi güçlendirebilirsiniz.

Amuse - Vegan Soybean Hand Cream; kolajen ve seramid içerikli yapısı ile yaşlanma karşıtı bakım sunarken, hızlı bir emilim sağlar.

Siz de vegan içerikli ve tüm cilt tiplerine uygun nazik el kremleri için Korendy Türkiye adresini ziyaret edebilirsiniz. Cildinize ve ellerinize bakmanın tam zamanı!