Ciltteki Kör Sivilceler Neden Çıkar, Nasıl Geçer? Uzman Görüşlerini İnceleyin!


Sivilce ve siyah nokta, ciltte en fazla karşılaşılan sorunların başında gelir. Özellikle ergenlik döneminde yoğun olarak gözlenen sivilce, pek çok insanın neredeyse korkulu rüyası haline gelmiştir. Gerek görüntüsü gerek ağrılı halleri ile oldukça rahatsızlık veren sivilce, kişide strese de neden olabilmektedir. Sivilce oluşumunun pek çok sebebi bulunmaktadır. Tedavisi de mümkün olan sivilcelerin oluşumu önlemek en önemli tedavi yöntemlerinden birisi olacaktır.

Peki kör sivilce nedir? Deri altında oluşan ve cilt yüzeyinde uç vermemiş yumrular halinde kendini gösteren bir sivilce türüdür. Bu sivilceleri sıkmak mümkün değildir. Bazı kör sivilceler bakıldığında kendini belli etmez. Ancak parmak uçları ile hissedebilir. Yine de sivilcenin hür türlüsü elbette ki rahatsızlık verdiğinden bunlara karşı savaş açmak oldukça önemlidir. 

Kör Sivilce Neden Çıkar?

Diğer sivilce türleri ile benzer olarak kör sivilcenin de oluşumu gözeneklerin tıkanması ile yakından alakalı bir durumdur. Kör sivilcelerin oluşum nedeni nedir diye bakıldığında karşımıza tıkanmış gözenekler çıkar. Bilindiği üzere gözenekler cildin hava almasını sağlayan kanallardır. Ve bu kanallar yağ, kir ve tozdan temizlenmediği sürece dolar ve istenmeyen cilt sorunlarına neden olur. Yüz temizleme jeli, cilt temizliği için ilk adım olarak bilinir. Siyah nokta ve sivilce engellemek için öncelikle.

kör sivilce neden çıkar

Kör sivilce, belirli bir yaştan ya da cinsiyetten bağımsız olarak meydana gelir. Buradaki en önemli sorun yukarıda da belirttiğimiz gibi gözeneklerin tıkanmasıdır. Ancak yaşın hiçbir etkisi yoktur diyemeyiz. Ergenlik döneminde hormonların değişimi ile birlikte sivilce oluşumu gençler arasında en yaygın olarak gözlenen cilt problemlerinden biridir. Kör sivilce oluşumu için de en fazla karşılaşılan yaş aralığı ergenlik dönemindedir.

Kör Sivilce Nasıl Geçer?

En önemli cilt bakımı cilt temizliğinden geçer. Cilt problemlerinin pek çoğunda da yine en etkin tedavi yöntemi, sorunların oluşumunu önlemeye yarayan derinlemesine cilt temizliğidir. Kör sivilce oluşumunda da belirttiğimiz gibi gözenek temizliğinin yapılmaması ne yazık ki bu sivilceleri meydana getiren en önemli etkenlerden biridir. Bazı kör sivilceler kızarıklık ve şişlik oluşturarak kötü bir görüntüye neden olur. Bunları sıkmak ne yazık ki hiçbir sonuç vermeyecek tam tersine canınızın daha fazla yanmasına neden olacaktır. Fakat sivilce bandı kullanımı hem pratik hem etkili olacaktır.

kör sivilce tedavi yöntemleri nelerdir

Kör sivilce tedavi yöntemi de yine pek çok cilt problemi ile hemen hemen aynıdır. Cilt temizliği? Cilt temizliği yapılan ciltte oluşabilecek sorunlar, temizlenmemiş bir cilde oranla oldukça düşüktür. Kör sivilce tedavisi için öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, eğer bu sorun belirli aralıklarla kendini tekrarlıyor ve uzun süre geçmiyorsa uzman bir dermatoloğa görünmekte fayda vardır. Bunun yanında sivilce üzerine sıcak ya da soğuk kompres uygulanması gerekir. İki uygulamanın da kendine has tedavileri bulunur. Sıcak kompres uygulamak, sivilcenin ağrısını hafifletir ve bunun yanında beyaz uç vermesini sağlar. Soğuk kompres ise, yine ağrıyı hafiflettiği gibi sivilce şişliğinin de inmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda içinde özellikle salisilik asit içeren sivilce çıkarma aparatları ya da ürünleri de yine kör sivilce tedavisi için rahatlıkla tercih edilebilir. Sivilce kremi ürünlerini de kullanmakta fayda vardır. Nazikçe ciltten sivilceleri uzaklaştırırken kolay kullanım özelliği sunar. Sivilce kremi ürünleri için listemizi inceleyebilirsiniz.

Kör Sivilce Oluşumu Nasıl Önlenir?

Kör sivilcenin oluşumunu önlemek için ilk yapmanız gereken cilt temizliğine özen göstermektir. Cilde uygun cilt temizleme ürünleri ile cilt temizliği yapılmalıdır. Ardından gözenek temizliği yapılmalı ve bunun için de uygun bir tonik tercih edilmelidir. Cildi ölü hücrelerden de arındırmak yani peeling uygulamak yine kör sivilceye karşı savaş açacak önemli maddelerden biridir. Cilt ve gözenekler ne kadar temiz tutulursa, kör sivilce başta olmak üzere pek çok sivilce ve cilt sorununun da ciddi anlamda önüne geçilmiş olunacaktır.

ciltte kör sivilce çıkmasını önleme yöntemleri nelerdir

Kör Sivilceleri Önlemek İçin Kullanılabilecek En Etkili Ürünler Nelerdir?

Bu sivilceleri çıkmasını önlemek en iyi tedavilerden birisi olacaktır. Bunun için de cilt temizliğinde etkili ürünlerin kullanımı oldukça önemlidir. İşte onlardan bazıları;

By Wishtrend - Cera-barrier Soothing Ampoule - Bariyer Koruyucu Dengeleyici Centella ve Peptit Ampulü; cilt bariyerinin hasar görmesini engelleyen bu ürün, etkin cilt terapisi ile cildi rahatlatır.

By Wishtrend - Mandelic Acid 5% Skin Prep Water; cildi tahriş etmeden ölü hücrelerden temizleyen bu ürün, pürüz oluşumunu engelleyerek cilde duru bir görünüm kazandırır.

Klairs - Midnight Blue Calming Sheet Mask - Yatıştırıcı Sakinleştirici Nem Maskesi; cildi yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi bulunan bu maske, sebum kontrolü sağlayarak etkili bir gözenek bakımı yapmaktadır.

I'm From - Licorice Soothing Ampoule (Leke ve Akne Karşıtı Bariyer Koruyucu Konsantre Ampul); leke ve sivilce karşıtı bakım yapan bu ürün, ciltteki sebum ve nem dengesini sağlayarak içten dışa etkili bir bakım sağlar.

Pek çok cilt sorununun evet tedavisi mümkündür. Ancak sorunların oluşumunu önlemek hem daha kolay hem de oldukça basittir. Kör sivilce ile karşılaşmamak ve cildinizi korumak için siz de Korendy Türkiye sayfasında bulunan bu ürünler ile tanışabilir, cilt sorunlarına savaş açabilirsiniz 😊